Nye Fanuc CRX cobots med op til 25 kg i løfteevne og 1,9 meters rækkevidde

PUBLICERET: 5 May 2022
OPDATERET: 5 May
Fanuc's nye CRX cobot produktlinje
Fanuc’s udvidede produktlinje af cobotter med op til 25 kg løfteevne og 1,9 meters rækkevidde. Ill: Fanuc

Fanuc er én af verdens 4 store robotleverandører

Fanuc er sammen med Yaskawa, ABB og Kuka dominerende på verdensplan indenfor både store og små industrirobotter. Det tog imidlertid noget tid, før disse 4 kæmper fandt ud af, at Universal Robots havde fundet en interessant niche for cobots, men nu er alle 4 i fuld gang med at udvikle nye cobots – og Fanuc vil altså tilmed være markedsleder i segmentet.

Fanuc Europe’s direktør Shinichi Tanzawa : Vi vil være markedsledere indenfor cobots i Europa

Fanuc CRX 25 med stor løfteevne og rækkevidde

Forskellen på en robot og en cobot er i bund og grund, at cobotten ikke behøver nogen sikkerheds afskærmning, fordi bevægelsesmomentet (lasteevne+rækkevidde+bevægelseshastighed) målt op mod bremseevnen (reaktiontid+stophastighed) skal forhindre at en person bliver skadet i tilfælde af en fysisk kontakt mellem cobot og menneske. Derfor er den store udfordring at give cobotterne både større løfteevne og rækkevidde, og her sætter Fanuc med sin CRX 25 cobot så en ny rekord med en kombination af 25 kg løfteevne og en rækkevidde på 1,9 meter samt opfyldelse af sikkerhedskravene. Den tidligere rekordindehaver var Yaskawa deres HC 20 cobot med 20 kg løfteevne og 1,9 meter rækkevidde.

Robot controller til let programmering

Fanuc har endelig også fundet ud af, at det er ikke tilstrækkeligt at fremstille gode og avancerede robotter og cobotter. De skal også være lette at programmere, så derfor har man udviklet en ny type ikon-baseret “teach-pendant” som på mange måder minder om en iPad og som gør programmeringen lettere.

Her skal man så lige holde ørene stive, fordi i bund og grund er det selve opgavens kompleksitet, som bestemmer om den er lettere eller sværere at programmere, men det er klart, at et moderne styringspanel, som er opbygget på en brugervenlig måde, gør det lettere at programmere også de lidt mere komplekse opgaver.

Der er næppe megen tvivl om, at vi i fremtiden kommer til at se en voldsom vækst i cobot segmentet, fordi den lette programmering og den hegnsfrie installation tiltaler mange første-gangs-købere af robotløsninger. Om det så lykkes Fanuc at blive markedsleder i segmentet er en helt anden historie

 

Læs videre

Exoskeletter kan aflaste kroppen

På Sign Print & Pack er det muligt at se bl.a.exoskeletter og hvad de kan gøre for at undgå skader og nedslidning af kroppen. Kig ind i robothjørnet.
Exoskelet gør det tunge let

Én virksomhed, uendelige muligheder. Det er Ricoh på Sign, Print & Pack

For blot nogle få måneder siden overtog Ricoh forhandlingen af Quadient's færdiggørelsesmaskiner for det nordiske område, så derfor kan Ricoh nu tilbyde et fuldt end-to-end produkt program indenfor digitaltryk og færdiggørelse.
Jan_RDK1

Carl Jensen viser ergonomisk arbejdsbord på Sign, Print & Pack

Carl Jensen har udviklet sig til at være en landets største leverandører til visuel kommunikation.
Carl Jensen's nye laminator/arbejdsborg, som vises på Sign, Print & Pack

Heidelberg fokuserer på software i skyen

Heidelberg udvider produktprogrammet med mindre, digitale trykmaskiner, og drejer virksomheden i en ny retning med fokus på mere digitalisering og software.
Heidelberg_web

De seneste nyheder

Scanpack stiller det store spørgsmål: Gik du glip af fremtiden?

Dette års seminarprogram har fire fokusområder, der afspejler nogle af de mest afgørende faktorer for industriens fremtid.
scanpack-seminar

Kreativ konkurrence for designspirer på Sign Print & Pack-messen

Fremtidens Receptioner: Grafisk konkurrence for designstuderende på Sign Print & Pack i Odense 18. - 19. september 2024
reception

Drupa tiltrak væsentligt færre gæster end forventet

Besøgstallene på årets Drupa-messe er offentliggjort, og de må være en skuffelse for Drupa og Messe Düsseldorf.
drupa-besøgende

600 samlede og limede papkasser i timen med fuldt farveprint på alle sider

På Drupa præsenterede EFI sammen med Packsize en løsning til personaliseret fuldfarveprint på bølgepapkasser.
efi_drupa_01