Drømmer nogen om sommer på stranden? Nu gør Corona (øl) 6-pack emballagen bæredygtig

PUBLICERET: 29 March 2021
OPDATERET: 29 March
Corona’s nye 6-pack emballage fremstillet af byg-strå og genanvendte træfibre . Foto: AB-Inbev

De fleste har sikkert en klar fornemmelse af, at byg er en central bestanddel i ølbrygning. Nu tager Corona (øl) så byg-stråene ind i fremstillingen af emballage. I første omgang drejer det sig om 6-packen til ølflaskerne – og med Columbia som testmarked – men det er klart, at moderselskabet AB-Inbev, som er verdens største bryggeri med en markedsandel på 20%, har større planer med den bæredygtige emballage.

For omkring 3 år siden fik udviklingsfolkene hos AB-Inbev den udmærkede ide, at man måske kunne anvende overskudsproduktet byg-strå, efter høsten af byg til ølproduktionen, til noget fornuftigt, f.eks. til emballage, og forsøgene gik i gang. Det viste sig ret hurtigt, at processen med at forarbejde byg-strå til papir-fibre reducerede vandforbruget med 90% i forhold til normal fiber produktion. Samtidig reduceres energi- og kemikalieforbruget væsentligt. For at fremstille den færdige karton blandes byg-fibrene med 100% recirkulerede træfibre, så man får en 6-pack med samme stærke egenskaber som en konventionel 6-pack, men fremstillet af 100% genanvendeligt materiale. Når materialet genbruges opfører det sig som et normalt papirprodukt.

Foto AB-Inbev

På toppen af dette kan man også fremføre, at det anvendte dyrkningsareal til byg-stråene principielt er “0”, fordi man jo allerede anvender arealet til produktionen af byg til selve øllet.

Når nu AB-Inbev også går igang med at anvende Paboco papirflaske, som vi har omtalt i et andet nyhedsbrev, kan man med virkelig god samvittighed nyde øldrikningen i sommerlandet.

Du kan finde mere om AB-Inbev, som bl.a. fremstiller Budweiser, Beck’s, Corona og Leffe, her

 

 

 

 

Læs videre

OKI fokuserer på Signage

I 1877 opfandt Graham Bell telefonen. I 1881 grundlagde Kibataro Oki virksomheden OKI (stor på japansk), som samme år producerede den første telefon i Japan. Sidenhen er OKI vokset til at blive en af Japan's førende elektronik virksomheder, som også begyndte at producere kopimaskiner og printere i 1970-erne.
OKI har specialiseret sig i printere til etiketter, let emballage og film

Leasing Fyn ser frem til gode nye kontakter på Sign, Print & Pack

Leasingmodellen har den store fordel, at den knytter sig til selve objektet, ikke belaster det generelle bank arrangement eller kassekredittens størrelse., siger Anne Sandberg.
LeasingFyn 5x3

Domino Systems satser på bæredygtige etiketter på Sign, Print & Pack

Domino Systems  har specialiseret sig i levering af løsninger til professionel produktion af etiketter, dvs. maskiner til produktion af etiketter, etiketmaterialer samt udrustning og software til design og inspektion af etiketter.
Domino Systems er specialister i etiketter og fokuserer nu på bæredygtige etiketter

En ny metode til at omdanne PET emballage til ny plastic på 48 timer

En gruppe forskere fra University of Texas i Austin nu opfundet en metode til  at omdanne gammel PET materiale til ny PET råplast på omkring 48 timer ved at lade nogle specielle enzymer spise plasten.
Et bjerg af plastaffald. Et nyt fantastisk enzym kan nu omdanne gammel PET til ny PET på 48 timer

De seneste nyheder

PR Offset køber From Grafisk

Der er gang i butikken hos PR Offset, som på Drupa skrev under på en aftale om en ny Heidelberg offsettrykmaskine, og nu annoncerer købet af From Grafisk i Kolding.
PR_01

HP lover nyt på storformatfronten i efteråret

På HPs stand på Drupa var det nyheder i Indigo- og PageWide-serierne, der var mest i søgelyset. Men snart loves der nyt i storformatsegmentet.
HP-Paula

Konica lancerede deres B2-UV inkjet

Konica Minolta havde premiere på deres nye B2+ UV inkjet, AccurioJet 60000 på Drupa samt deres nye high chroma tonerprinter med et udvidet farverum.
Konica_Druopa_01

Horizon demonstrerede den smarte fabrik på Drupa

Målet for Horizon er at vise, hvordan printleverandører kan skabe en "smart fabrik"
horizon_drupa_01