En ny metode til at omdanne PET emballage til ny plastic på 48 timer

Bjerge af plasticaffald nærmest kvæler verden

Et bjerg af plastaffald. Et nyt fantastisk enzym kan nedbryde plasten på 48 timer ved nærmest stuetemperatur

De helt centrale problemer med plastemballage og plastfibre i tekstiler er, at  og at de som oftest er baseret på fossil olie, at de ikke genbruges og at det derefter tager hundredevis af år for at nedbryde og dermed fjerne plasten igen. Alternativt kan plasten bortskaffes hurtigt ved at brænde den, men det udleder en mængde CO2, så det er heller ikke den rigtige løsning. Det har skabt kæmpebjerge af forurenende plast på alverdens lossepladser og store øer med gammel plast, som flyder rundt i verdenshavene.

En gruppe forskere fra University of Texas i Austin nu opfundet en metode til  at omdanne gammel PET materiale til ny PET råplast på omkring 48 timer ved at lade nogle specielle enzymer spise plasten.

Man har brugt kunstig intelligens til at finde frem til de enzymer som kan nedbryde plasten hurtigt ved stuetemperatur, så processen er ikke kun hurtig men også billig. En fantastisk opfindelse til forbedring af miljøet og reduktion af fossile olier.

Du kan læsse universitets pressemeddelelse her

 

 

 

 

Publicerat av: 

Del artiklen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.