Interview med den første Landa S10-operatør

PUBLICERET: 9 January 2018
OPDATERET: 9 January

Etay Harpak er den første operatør, der trænes på en Landa S10. Han arbejder på det israelske trykkeri Graphica Bezalel, hvor den første beta-maskine er opstillet. Landa har på deres hjemmeside (Landanano.com) offentliggjort et interview med Etay Harpak. Du kan læse et uddrag af interviewet her.

Den store touch-skærm (bagved Etay Harpak) gør det meget enkelt at betjene S10’eren.

Etay Harpak, hvad er din rolle i virksomheden?
Jeg er den første operatør på vores nye Landa S10 presse og den første Landa-operatør i verden iøvrigt! Min baggrund er i prepress hvor jeg har arbejdet i 10 år, inklusiv to år, hvor jeg gennemførte specielle projekter i firmaet.

Hvordan har det været at arbejde med trykpressen indtil nu?
Det har været sjovt! Den er stadig i beta, så ikke alt er optimalt endnu, men jeg ser de fremskridt, vi laver, og det er både opmuntrende og lovende. Landa-operatørens cockpit med dens berøringsskærm gør det virkelig enkelt at være operatør. Den giver mig fuld kontrol over pressen og er bare nem at betjene.

Producerer I rigtige job?
Ja. I første omgang lavede vi masser af test på forskellige materialer og jobtyper. Nu fokuserer vi på kortere kørsler til kampagner og udstillinger til vores større kunder. Det er job, som vi ikke tidligere kunne håndtere. Vi tester også mere avancerede emballagejobs som fx kosmetikemballage, der passer perfekt til Landa. I de kommende måneder forventer vi at være klar til at trykke længere serier med højere effektivitet end på vores offsetmaskiner.

Hvilken feedback får I fra kunderne?
Først og fremmest er de meget begejstrede for kvaliteten – især skarpheden på ​​billederne og farvernes mætning. De er også begejstrede for de digitale muligheder, som korte kørsler og variable data giver. Med vores største kunder er vi begyndt at udvikle nye typer job, der passer til Landa-maskinen. De elsker især proofing-mulighederne, fordi vi nu kan lave prøvetryk, der ligner det endelige produkt fuldstændig – vi kan printe på det substrat, som vi vil bruge til jobbet. Der er dog nogle job, hvor vi er enige med vores kunder om, at kvaliteten endnu ikke er perfekt, men det er Landa-holdet er opmærksomme på og vi forventer at det løses som en del af beta-processen.

Hvordan vil du sammenligne Nanografi med offset?
Der er flere indlysende fordele ved Landa-teknologien. For det første er farverne på Landa definitivt mere levende, de springer virkelig ud af arkene. Og så er hele processen er langt mere effektiv: arkene er tørre lige efter tryk, hvilket giver os fleksibilitet til at flytte dem til færdiggørelse hurtigere. Vi er på vej til at eliminere opsætningstiden, og vi vil reducere makulaturen betydeligt, da selv det første ark kommer ud rigtigt. Fordi vi arbejder med det samme format som vores offsetpresser, passer S10’eren perfekt ind i vores produktions-layout, og vi kan bruge alt det samme efterbehandlingsudstyr – folie, prægning, skæring, laminering m.v. Det gør naturligvis adoptionsprocessen meget lettere for os.

Læs videre

Print og Medier går sammen med Sign&Print

Efter at have arbejdet tæt sammen i syv år har Print og Medier og selskabet bag Sign&Print, AGI Publishing House, besluttet at lægge sig sammen. Så fremover kommer nyhedsbrevet, hjemmesiden og magasinet Print og Medier til at hedde Sign Print & Pack.
po

Ricoh femdobler indsatsen på Sign Print & Pack-messen

Med overtagelsen af Quadient har Ricoh valgt at femdoble den standplads på Sign Print og Pack-messen i Odense, som ellers var reserveret til Quadient. Jan Brændholt fra Ricoh fortæller, at de med det nye set-up har så meget at vise, at de lige nu er i gang med begrænsningens kunst.
RDK_quadient

Tag med på Burning Man og hør om 10 typer af innovation

Sign&Print i Odense den 14. og 15. september er lig med ny viden, ny inspiration og masser af nyheder fra udstillerne. På seminarscenen kan du blandt andet få en helt unik mulighed for et levende indblik i udbyttet at 7 kreative dage i Nevadas ørken.
Skærmbillede 2022-06-29 kl. 10.21.58

Kodak tilbyder alternativ skilteløsning til detailhandelen

Skiltning er en fuldstændig uomgængelig del af detailhandelen – fra indkøbscentre, modebutikker, supermarkeder og dagligvarebutikker til boligforbedringsbutikker, fødevarebutikker og mange andre detailforretninger. Som en del af butiksmiljøet og ofte som en del af butikkens indretning, udfylder skiltene forskellige funktioner.
kodak_ascend

De seneste nyheder

Scanpack stiller det store spørgsmål: Gik du glip af fremtiden?

Dette års seminarprogram har fire fokusområder, der afspejler nogle af de mest afgørende faktorer for industriens fremtid.
scanpack-seminar

Kreativ konkurrence for designspirer på Sign Print & Pack-messen

Fremtidens Receptioner: Grafisk konkurrence for designstuderende på Sign Print & Pack i Odense 18. - 19. september 2024
reception

Drupa tiltrak væsentligt færre gæster end forventet

Besøgstallene på årets Drupa-messe er offentliggjort, og de må være en skuffelse for Drupa og Messe Düsseldorf.
drupa-besøgende

600 samlede og limede papkasser i timen med fuldt farveprint på alle sider

På Drupa præsenterede EFI sammen med Packsize en løsning til personaliseret fuldfarveprint på bølgepapkasser.
efi_drupa_01