Kodak tilbyder alternativ skilteløsning til detailhandelen

PUBLICERET: 28 June 2022
OPDATERET: 2 September

Skiltning er en fuldstændig uomgængelig del af detailhandelen – fra indkøbscentre, modebutikker, supermarkeder og dagligvarebutikker til boligforbedringsbutikker, fødevarebutikker og mange andre detailforretninger. Som en del af butiksmiljøet og ofte som en del af butikkens indretning, udfylder skiltene forskellige funktioner.

De giver produktinformation i koncentreret form og giver kunderne mulighed for at navigere gennem en butik uden assistance fra salgspersonalet. Frem for alt repræsenterer detailskiltning et omkostningseffektivt reklame- og markedsføringsmedium for detailhandlere. Det hjælper dem med at lede kunderne til de produkter, de vil sælge til dem.
Og selvfølgelig ved forhandlere, at attraktiv skiltning også er et brandingværktøj til at differentiere sig fra deres konkurrenter.

Butiksskiltning oplever støt vækst på verdensplan. En nylig undersøgelse foretaget af markedsundersøgelsesfirmaet Fact forudsiger en gennemsnitlig årlig vækstrate på 4-6 % for detailskiltning frem til 2031. Selvom digital skiltning er velkendt som en stærk vækstdriver, fortsætter også printede skilte deres vækst.

Trykte butiksskilte og POP-displays kan produceres fleksibelt og i de mange forskellige størrelser og designs. De kan sættes op eller installeres hurtigt og nemt i detailforretninger, uden at stille særlige krav til placeringen og, i modsætning til digital skiltning, forbruger de ingen energi. Hvad mere er, bygger trykte detailskilte i dag ubesværet bro over kløften til den digitale marketingverden ved hjælp af QR-koder.

Højtydende alternativ til storformat inkjet-printere

Hyppigt skiftende billeder og designs, små oplag, en bred vifte af størrelser og substrattyper kombineret med korte leveringstider er typiske krav til skiltetrykkerierne, som ofte producerer på storformat UV-inkjet-systemer. Sådanne systemer udskriver dog relativt langsomt, og produktionen af mindre skilte i butikker og POP-skilte med disse enheder kan være ret dyr.

Netop den type skilte kan med fordel trykkes på den nye KODAK ASCEND Digital Press. Den elektrofotografiske (EP) digitale presse er baseret på en robust platform fra Kodak, der kan levere millioner af aftryk hver måned. ASCEND Digital Press er en omkostningseffektiv løsning til detailskiltning, ikke mindst fordi den kan printe ark som er op til 1.219 mm lange med hastigheder op til 572 m2 i timen.

Lige så vigtig for skilteapplikationer er ASCENDs kompatibilitet med en meget bred vifte af materialer. Maskinen er velegnet til tryk på ubestrøget såvel som mat og blankt papir og karton – inklusive genbrugsmaterialer – og en lang række andre materialer. Materialerne kan være op til 762 mikron tykke eller have en vægt på op til 687 g/m2.

Fordelene ved kombineret kvalitetsprint og in-line udsmykning

En anden egenskab ved ASCEND Digital Press er dens femte farveenhed. Den gør det muligt at printe med en af i alt 13 tilgængelige miljøvenlige specialfarver i én omgang, sammen med de nye KODACHROME Dry Inks CMYK-procesfarver. Det er dermed muligt at opnå specielle farve- eller forædlingsseffekter. Blandt farverne findes orange, guld, hvid, klar og Foil Dry Ink for blot at nævne nogle.

Med KODACHROME Foil Dry Ink fås et væld af ægte folieeffekter, som reducerer omkostningerne med folie. Og så bruges det kun der, hvor du har brug for det. Specialfarverne kan placeres i den første, anden eller femte printenhed i pressen, hvilket gør det muligt for ASCEND Press at opfylde produktionskravene for forskellige farvesekvenser.

Uanset om det er større ophængningsskilte eller plakater, mindre hyldeskilte eller skrankedisplays – er det afgørende at gengive varemærkefarver korrekt. ASCEND har takket være KODACHROME Dry Inks en meget stor gamut og kan opnå mere end 90 % af PANTONE-biblioteket alene med CMYK, hvilket gør det muligt for den ekstra printenhed at fokusere på udsmykning og specielle effekter. Og hvis det ikke skulle være tilstrækkeligt, kan en af de specifikke KODACHROME Custom PMS-farver bruges som den femte farve.

Yderligere detailapplikationer ud over skiltning

Udover skilteproduktion kan ASCEND Digital Press varetage kommercielle opgaver til detailhandelen, såsom reklamefoldere og flyers, rabatkuponer og andre tryksager. Disse applikationer kan udskrives med høj kapacitet og kvalitet. Da pressen har fire standard papirskuffer til forskellige papirtyper og arkstørrelser ud over den lange arkføder kan sådanne applikationer køres hurtigt efter hinanden ved skilteproduktion.

– Med ASCEND Digital Press tilbyder Kodak skiltebranchem og in-house skilteafdelinger i detailkæder en effektiv printløsning, der sætter standarder med sin alsidighed, kvalitet og produktivitet, udtaler Jeff Zellmer, Vice President, Global Sales and Strategy, Kodak. – Kombinationen af højkvalitets fuldfarveprint og en bred vifte af forædlingsmuligheder i en enkel, brugervenlig maskine gør ASCEND til en yderst attraktiv investering.

Læs videre

Servicevirksomhed i stabil udvikling

– En serviceaftale er billigere end et nødudkald og så medvirker den til færre produktionsstop samt længere levetid på dit udstyr, fortæller Lars Notlev.
grafiskrep_01

Rizon 10-robotten vinder Red Dot designpris

"Adaptive robotter!" Hvad er nu det? Det er intelligente robotter, som anvender kunstig intelligens (AI) og andre nye Industri 4.0 teknologier til både at se og føle omgivelserne og på basis af opsamlede input træffe de rigtige beslutninger.
Den adaptive Rizon 10 robot skriver med et konstant tryk på en touchscreen, som løbende bevæges

Print og Medier går sammen med Sign&Print

Efter at have arbejdet tæt sammen i syv år har Print og Medier og selskabet bag Sign&Print, AGI Publishing House, besluttet at lægge sig sammen. Så fremover kommer nyhedsbrevet, hjemmesiden og magasinet Print og Medier til at hedde Sign Print & Pack.
po

Beckhoff Automation viser ny modulær cobot på Automatica 2022

På Automatica 2022 i München i sidste uge tog Beckhoff det ret utraditionelle skridt at vise sin egen cobot - Beckhoff Atro - stadig på et prototype stadium. Det interessante ved Atro er, at det er en modulært opbygget cobot, så brugeren vælger selv - naturligvis afhængig af applikationen - om man vil anvende en 4-, 5-, 6- eller 7-akset robot og om man vil have længere eller kortere arme i hvert led. Det er virkelig noget nyt.
Beckhoffs nye modulære Atro cobot, vist som prototype på Automatica 2022

De seneste nyheder

Dansk virksomhed vil vinde Packnorth Award med nyt emballageprodukt

Den danske virksomhed Grathwol oplyser, at de, som den første i verden, kan fremstille en PET-dåse med et låg af samme materiale.
Grathwol_01

Åbent hus hos Mark Andy og Pulse

Torsdag den 26. september 2024 kan du tage med til Mark Andy i Polen for at opdage, hvordan PureTones farvesæt og Monolox aniloxsystemet skaber nye muligheder på en moderne flexomaskine.
Heidi_Pulse

Hurtig omstilling på veje- og etiketteringslinje

Espera Nova er en serie af effektive veje- og etiketteringsmaskiner, som nu udvides med den nye  model Nova ES-E.
Espera_Linien

Gå ikke glip af Packnorth Award

Bidragene til årets Packnews Award kommer nu ind i en lind strøm. Det er fjerde gang, konkurrencen afholdes, og i år er prisoverrækkelsen tilbage på Scanpack-messen.
p-award_01