Den adaptive Rizon 10 robot vinder årets Red Dot design konkurrence

Den adaptive Rizon 10 robot skriver med et konstant tryk på en touchscreen, som løbende bevæges

”Adaptive robotter!” Hvad er nu det? Det er intelligente robotter, som anvender kunstig intelligens (AI) og andre nye Industri 4.0 teknologier til både at se og føle omgivelserne og på basis af opsamlede input træffe de rigtige beslutninger. Derfor passer de fortrinligt ind i applikationer, hvor der er et tæt samarbejde mellem robotter og mennesker. Man kunne sige, at adaptive robotter er de rigtige, samarbejdede robotter – cobots – men det begreb er jo allerede optaget af robotter, som ikke behøver sikkerhedsafskærmning, så vi må jo håbe, at nogen finder på et endnu bedre navn til dem.

Ret Dot er en tysk organisation fra Essen, som hvert år uddeler priser for imponerende god design. Rizon 10 robotten får prisen med følgende begrundelse:

”Med sit diskrete design tilbyder Rizon 10 sine ydelser på en venlig og fremkommelig måde, og med den perfekt forarbejdede overflade i en aluminiumslegering bryder den med andre robotters ofte overvejende industrielle udseende.”

Rizon 10 får altså Red Dot prisen for sit smukke ydre og slet ikke for sine helt fantastiske indre værdier, som det absolut er værd at studere nærmere.

Nøgleordet er ”adaptive” som betyder ”tilpasningsdygtig”, hvilket betyder, at robotten tilpasser sig til den samarbejdende operatør’s bevægelser – i modsætning til nuværende situation hvor operatøren må tilpasse sine bevægelser til de konventionelle robotters og cobotters bevægelsesmønstre.

Rizon 10 er en 7-akset robot med en nyttelast på 8 kg og en rækkevidde på 1 meter. Den har et vision system hvor kameraet styrer robotarmens position i forhold til det emne, som kameraet er programmeret til at fokusere på. Desuden har Rizon 10 et avanceret føle/tryk-system, som dynamisk måler det moment, som robotarmen udsættes for. Som billedet og videoen viser, ser kameraet f.eks. den skærm, som der skal skrives på og tilpasser skrivetrykket, så den ikke ødelægger skærmen ved trykke for hårdt. Når operatøren flytter skærmen flytter robotarmen med. Rizon 10 er naturligvis samtidig en cobot, som kan arbejde uden afskærmning.

Rizon produceres af Flexiv Ltd, som blev startet i 2016 af en række forskere fra Stanfort University i Palo Alto i Californien. I 2019 introducerede man for første gang Rizon robotten og fik samtidig $ 22 millioner i finansiering og man har netop nu fået yderligere $ 100 millioner i finansiering og deltaget i Automatica udstillingerne i både Detroit og München.

Sign, Print & Pack vender snarest tilbage med mere om adaptive robotter.

Her er et link Flexivs hjemmeside:

Her kan du se en video om Rizon robotterne:

Publicerat av: 

Del artiklen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.


Reklame & Folie Danmark: Udstillinger giver en helt speciel kundekontakt

Reklame & Folie Danmark (RFD) har specialiseret sig i salg og rådgivning omkring et bredt udvalg af materialer til skiltebranchen i Danmark. RFD er bl.a. repræsentant af en af verdens største producenter af laminater og materialer, Orafol i Tyskland, og har den vej rundt fingeren på pulsen om hvad vej udviklingen af materialer tager: Det er i den grønne retning.

Publicerat av: 

Vikiallo køber Transferprint

Vikiallo har købt Transferprint og har ansat Kasper Valeur som produktchef. Transferprint har blandt andet agenturet på OKI og Forever som nu overgår til vikiallo. Kasper Valeur fortæller, at han efter seks gode år sammen med sin makker Nicki Schram har valgt at gå sammen med vikiallo. Begge virksomheder ligger i Kolding. For Transferprints kunder […]

Publicerat av: 

Heidelberg fokuserer på software i skyen

Heidelberg er nok mest kendt for sine store offsetmaskiner, men Heidelberg har i flere år været i gang med en strukturel udvikling hvor man dels udvider produktprogrammet med mindre, digitale trykmaskiner i samarbejde med Ricoh men også drejer virksomheden i en fremtidsorienteret retning med fokus på mere digitalisering og software.

Publicerat av: 

Fedrigoni går ind i markedet for bilindpakningsfolier

Papirproducent Fedrigoni har besluttet at gå ind på markedet for PVC-indpakningsfilm til biler og har købt det Istanbul-baserede Unifol. Aftalen understøtter Fedrigonis strategi om fortsat at udvide sit produktsortiment til de tilstødende sektorer, samt udvide sin globale tilstedeværelse og styrke sin markedsposition inden for selvklæbende folier. Unifol blev grundlagt i 1994 af dets hidtidige ejere […]

Publicerat av: 

Danni Leonhardt vil se på automatisering og robotter

Danni Leonhardt fra det succesfulde Novictus har brug for altid at være lidt på forkant med, hvad der kan optimere virksomheden, samt udstyr, der kan gøre dem i stand til at tilbyde deres brugere nye muligheder. Derfor er Danni Leonhardt og hans partner i virksomheden Kevin Agerholm også faste gæster på Sign&Print-messen. Vi har stillet […]

Publicerat av: 

Nye støbte folier i mere end 100 forskellige farver

sign service udvider sortimentet af indfarvede folier med MACal 9800-CAST, en støbt polymerisk folie med permanent klar solvent acryl klæber. Der er 107 blanke og 10 matte farver i serien. De første farver i serien er på lager, fortæller Michael Andersen som er lageransvarlig hos sign service. Flere folier er på vej, men man kan […]

Publicerat av: 

De næste to FESPA-messer er fastlagt

Datoer og lokationer for de næste to års FESPA Global Print Expo og European Sign Expo er blevet fastlagt. To populære værtsbyer venter. FESPA-organisationen har besluttet, hvor de kommende messer i Europa skal arrangeres. I 2023 vil mødestedet være Messe München, 23.-26. maj. Det bliver sjette gang, at FESPA Global Print Expo og European Sign […]

Publicerat av: 

EWJ forstærker sin grønne profil på Sign, Print & Pack

EWJ blev stiftet af Erling Winter Jacobsen tilbage i 1967 og har siden da udviklet sig til at blive en af Danmarks førende udbydere af både udrustning og materialer indenfor storformat trykning. Med mere end 55 års akkumuleret erfaring kan EWJ give en en unik kvalificeret rådgivning omkring valg af både udrustning og produktionsprocesser i forbindelse med opstart og optimering af storformat trykning.

Publicerat av: 

Optimum Group Nordics køber alle aktierne i LABELCO A/S

Optimum Group Nordics fortsætter sin ekspansion på det europæiske marked, hvor efterspørgslen på bæredygtig og kvalitetsbevidst emballage vokser og er større end nogensinde. Med købet af 100% af aktierne af etiketproducenten LABELCO A/S, får de en kompetent aktør med store internationale kunder og med særlig fokus på fødevaresikkerhed. LABELCO er et af de eneste etikettrykkerier […]

Publicerat av: