Kan Xeikon Trillium One udfordre inkjet?

PUBLICERET: 18 April 2016
OPDATERET: 18 April

På den nært forestående Drupa-messe vil Xeikon, med fem daglige demonstrationer, fremvise deres nye Trillium One 4-farve rullebaserede digitale trykpresse. Teknologien blev allerede vist frem på Drupa 2012, men ligesom med Landas Nano-grafiske teknologi, blev der meget stille i de efterfølgende år. Xeikon har deres rødder i tørtonerteknologien men erkender, at denne har sine begrænsninger specielt hvad angår hastighed og omkostninger. Det skyldes i særlig grad den tørre toner, som kun kan fungere i partikelstørrelse på minimum 6-7 micron. Toneren kan vanskeligt flyttes hurtigere internt uden at toneren flyver rundt i maskine og lokale, og så skal der en vis farvemængde til for at hele processen fungerer.

Mindre farvepartikler og offsetkvalitet
Derfor har de udviklet en ny våd toner kaldet TONNIK, som er baseret på meget mindre farvepartikler (1,5-2 micron), som er opløst i en tyndt flydende klar olie. Den kan påføres i en mængde, der svarer til en tredjedel af tør toner og stadigt få samme farveintensitet. Fixeringen af toneren er en kombination af tryk og varme som ligger efter hvert af de to tryktårne. TONNIK kræver væsentlig mindre varme end traditionel toner og gør, at der kan trykkes på flere medier.

Trykprocessen minder lidt om offsettryk da den våde tone først overføres fra en aniloxvalse til en ductorvalse, herfra overføres de elektrisk ladede tonerpartikler til en billeddannende valse, der så overfører billedet til en slags gummidug før billedet endeligt overføres til mediet. Denne proces sikrer ifølge Xeikon en meget præcis billeddannelse i offsetkvalitet.

Farveoverføringen med aniloxvalse, ductorvalse, billeddannende valse og gummidug minder meget om offsetprocessen.
Farveoverføringen med aniloxvalse, ductorvalse, billeddannende valse og gummidug minder meget om offsetprocessen.

Hastighed på inkjetniveau
Udover trykkvaliteten og det reducerede farveforbrug er den store fordel, at processen kan gennemføres med en meget højere hastighed, end den man kender fra traditionel xerografi. Hastigheden kommer helt op på 60 meter i minuttet, hvilket gør den til en værdig konkurrent til flere af de alternative inkjet produktionsprintere.

Xeikon slår i den forbindelse også på, at vedligeholdelsesomkostninger formentlig er betydeligt lavere, da der ikke er nogen inkjet printhoveder, som skal udskiftes. Trillium One er en 4-farve maskine med to farvetårne, så der kan trykkes på begge sider i en og samme arbejdsgang. Banebredden er 50 cm. Xeikon har skabt deres fundament i etiket- og emballagemarkedet, men med Trillium One er de med egen ord klar til at udfordre og indtage markedet for kommercielle tryksager.

Læs videre

Print og Medier går sammen med Sign&Print

Efter at have arbejdet tæt sammen i syv år har Print og Medier og selskabet bag Sign&Print, AGI Publishing House, besluttet at lægge sig sammen. Så fremover kommer nyhedsbrevet, hjemmesiden og magasinet Print og Medier til at hedde Sign Print & Pack.
po

Ricoh femdobler indsatsen på Sign Print & Pack-messen

Med overtagelsen af Quadient har Ricoh valgt at femdoble den standplads på Sign Print og Pack-messen i Odense, som ellers var reserveret til Quadient. Jan Brændholt fra Ricoh fortæller, at de med det nye set-up har så meget at vise, at de lige nu er i gang med begrænsningens kunst.
RDK_quadient

Tag med på Burning Man og hør om 10 typer af innovation

Sign&Print i Odense den 14. og 15. september er lig med ny viden, ny inspiration og masser af nyheder fra udstillerne. På seminarscenen kan du blandt andet få en helt unik mulighed for et levende indblik i udbyttet at 7 kreative dage i Nevadas ørken.
Skærmbillede 2022-06-29 kl. 10.21.58

Kodak tilbyder alternativ skilteløsning til detailhandelen

Skiltning er en fuldstændig uomgængelig del af detailhandelen – fra indkøbscentre, modebutikker, supermarkeder og dagligvarebutikker til boligforbedringsbutikker, fødevarebutikker og mange andre detailforretninger. Som en del af butiksmiljøet og ofte som en del af butikkens indretning, udfylder skiltene forskellige funktioner.
kodak_ascend

De seneste nyheder

Dansk virksomhed vil vinde Packnorth Award med nyt emballageprodukt

Den danske virksomhed Grathwol oplyser, at de, som den første i verden, kan fremstille en PET-dåse med et låg af samme materiale.
Grathwol_01

Åbent hus hos Mark Andy og Pulse

Torsdag den 26. september 2024 kan du tage med til Mark Andy i Polen for at opdage, hvordan PureTones farvesæt og Monolox aniloxsystemet skaber nye muligheder på en moderne flexomaskine.
Heidi_Pulse

Hurtig omstilling på veje- og etiketteringslinje

Espera Nova er en serie af effektive veje- og etiketteringsmaskiner, som nu udvides med den nye  model Nova ES-E.
Espera_Linien

Gå ikke glip af Packnorth Award

Bidragene til årets Packnews Award kommer nu ind i en lind strøm. Det er fjerde gang, konkurrencen afholdes, og i år er prisoverrækkelsen tilbage på Scanpack-messen.
p-award_01