Canon viser markant opgradering til Colorado-serien

PUBLICERET: 31 May 2022
OPDATERET: 31 May

Med Canons Colorado har man med en og samme farve (UV Gel) haft mulighed for at printe både blank og mat på hele viften af materialer. Hidtil har hele motivet skulle fremstå mat eller blankt. Med FlexFinish + opgraderingen kan mat og blank optræde i samme motiv i samme printkørsel og dermed får man en effekt som modsvarer partiel lakering – uden lak.

Produktchef Søren Simonsen forklarer, at denne ”partielle lakering” sker ved, at man opdeler printhovederne i to. Med den ene halvdel af printhovederne printer man det matte og med det andet den blanke del af motivet. Via et spejl er man i stand til at hærder farven ved den ene halvdel af printhovederne øjeblikkeligt og dermed fastholde den matte struktur.

Salgsansvarlig Hans Dalmeijer fortæller, at den vigtige pointe med FlexFinish + er, at brugeren har maksimal fleksibilitet med valget af sin Colorado.
– Uden at skulle have specielle printhoveder og specielle farver er det muligt at fremstille applikationer, der normalt vil være både dyre og komplicerede at fremstille. Med Colorado er det bare en del af pakken.

FlexFinish + vil fremover være en del af Colorado 1650 mens det jævnfør konceptet for Colorado 1630 vil være en option til en meget attraktiv pris. Nok så interesssant er det, at nuværende Colorado-ejere kan få opgraderet deres maskiner til FlexFinish +. At udvikle bagud kompatible løsninger er, ifølge Hans Dalmeijer, et princip som Canon er meget opmærksomme på, når det er muligt, for derigennem at tilgodese trofaste kunder.

Kombinationen af matte og blanke farver i samme motiv mere end halverer hastigheden i printeren på grund af opdelingen af printhovederne. Men det skal, ifølge Hans Dalmeijer, tages med i overvejelserne, at man sparer investeringer i ekstra printhoveder, lak og særlig vedligeholdelse og hurtigt kan skifte mellem applikationer med forskellige krav.

Ny Prisma XL Suite

Det er Prisma XL Suite der leverer forarbejdet til den ”partielle lakering” der finder sted. Her defineres der to lag, som skydes ud til hver sit sæt printhoveder. Forarbejdet for at kunne opdele printmotivet på denne måde, sker i designapplikationerne. Prisma XL er det herefter helt enkelt at vælge hvilken del der skal være mat og hvilken del der skal være blank.

Prisma XL Suite består af Prisma XL Guide, Prisma Remote App og Prisma Service

PrismaGuide XL er efterfølgeren til Arizona Xpert, som også er tilgængelig på Colorado-serien. PrismaGuide XL hjælper brugerne med at automatisere og forenkle jobforberedelse og skabe printklare filer. Denne prepress-software gemmer filindstillingerne i en opskrift, så efterfølgende printjob kan forberedes hurtigere og nemmere, hvilket sikrer en fortløbende og effektiv produktivitet.

Prisma Remote App sikrer, at kunder ikke alene kan overvåge job på deres Colorado-baneprintere, men at de også får meddelelser, hvis de skal gøre noget, så de kan holde driften kørende døgnet rundt.
Prisma Service – En ny, cloud-baseret platform, der givere hurtigere og mere effektiv kundesupport for Arizona- og Colorado-printere. Prisma Service er også tilgængelig til partnere, der ønsker at servicere og vedligeholde installerede maskiner.

Markant hastighedsforøgelse på Arizona 6100

Arizona 6100 Mark II-serien er den hurtigste flatbed-printer i Arizona-familie med printhastigheder på op til 220m²/t, og som kan køre i printmiljøer med årlige printvolumener fra 20.000 m² til 300.000 m².

Arizona 6100 Mark II-serien omfatter to modeller. Den første er Arizona 6100 XTS Mark II, der er udviklet til printleverandører, som bruger et mere forskelligartet udvalg af materialer, eftersom den kan printe på stort set alle rigide medier. XTS-versionen har uafhængig kontrol af vakuumzoner, hvilket betyder, at kunder kan håndtere flere plader, ualmindelige materialer og opdelte job samtidig for at sikre kontinuerligt print.

Den anden model er Arizona 6100 XTHF Mark II, som understøttes af Arizona High-FLOW-teknologien. Denne version er blevet designet til printleverandører og grafiske virksomheder, der arbejder med storformat, og som er specialiserede i emballage eller print på mere udfordrende materialer, som for eksempel det porøse bølgepap eller skæve medier som krydsfiner, der muligvis ikke forsegler vakuumområdet tilstrækkeligt. I denne model hjælper Arizona High-FLOW-teknologien med at holde mediet nede med en sugekraft, der er 15 gange højere end trykket, der udøves af vakuummet på Arizona XTS.

Udover nyhederne viser Canon også eksempler på mere industrielle installationer som fx denne “tapetfabrik” der kan levere færdige tapeter eller plakater rullet og pakket. Èn dansk kunde har allerede investeret i denne løsning.

Læs videre

Servicevirksomhed i stabil udvikling

– En serviceaftale er billigere end et nødudkald og så medvirker den til færre produktionsstop samt længere levetid på dit udstyr, fortæller Lars Notlev.
grafiskrep_01

Rizon 10-robotten vinder Red Dot designpris

"Adaptive robotter!" Hvad er nu det? Det er intelligente robotter, som anvender kunstig intelligens (AI) og andre nye Industri 4.0 teknologier til både at se og føle omgivelserne og på basis af opsamlede input træffe de rigtige beslutninger.
Den adaptive Rizon 10 robot skriver med et konstant tryk på en touchscreen, som løbende bevæges

Print og Medier går sammen med Sign&Print

Efter at have arbejdet tæt sammen i syv år har Print og Medier og selskabet bag Sign&Print, AGI Publishing House, besluttet at lægge sig sammen. Så fremover kommer nyhedsbrevet, hjemmesiden og magasinet Print og Medier til at hedde Sign Print & Pack.
po

Beckhoff Automation viser ny modulær cobot på Automatica 2022

På Automatica 2022 i München i sidste uge tog Beckhoff det ret utraditionelle skridt at vise sin egen cobot - Beckhoff Atro - stadig på et prototype stadium. Det interessante ved Atro er, at det er en modulært opbygget cobot, så brugeren vælger selv - naturligvis afhængig af applikationen - om man vil anvende en 4-, 5-, 6- eller 7-akset robot og om man vil have længere eller kortere arme i hvert led. Det er virkelig noget nyt.
Beckhoffs nye modulære Atro cobot, vist som prototype på Automatica 2022

De seneste nyheder

Åbent hus hos Mark Andy og Pulse

Torsdag den 26. september 2024 kan du tage med til Mark Andy i Polen for at opdage, hvordan PureTones farvesæt og Monolox aniloxsystemet skaber nye muligheder på en moderne flexomaskine.
Heidi_Pulse

Hurtig omstilling på veje- og etiketteringslinje

Espera Nova er en serie af effektive veje- og etiketteringsmaskiner, som nu udvides med den nye  model Nova ES-E.
Espera_Linien

Gå ikke glip af Packnorth Award

Bidragene til årets Packnews Award kommer nu ind i en lind strøm. Det er fjerde gang, konkurrencen afholdes, og i år er prisoverrækkelsen tilbage på Scanpack-messen.
p-award_01

Addbrand overtager ICE Kuvert

Addbrand køber ICE Kuverts aktiver med virkning fra 1. august 2024. Dette skridt markerer også et generationsskifte, hvor Nanna Enemark ansættes hos Addbrand i København for at fortsætte med at servicere kunderne
ICE-Addbrand