Mimaki vil gøre det nemt at være ekspert i storformat

PUBLICERET: 2 December 2020
OPDATERET: 2 December

Med to nye rulle-til-rulle inkjet storformatprintere stræber Mimaki efter at opnå print med både høj kvalitet og høj produktivitet, med minimale omkostninger for brugeren. De to modeller – UJV100-160 (UV) og JV100 -160 (solvent) – forventes at være kommercielt tilgængelig i henholdsvis december 2020 og i januar 2021.

JV100-160 anvender det nyligt udviklede, hurtigtørrende øko-solventblæk AS5, som reducerer kornethed og giver mulighed for fine detaljer, selv når der printes billeder med store mængder farve. Derudover har AS5 en overlegen ridsebestandighed og udendørs holdbarhed, som gør det muligt at skabe et væld af applikationer, uanset om de er til indendørs eller udendørs brug. Det nye AS5-blæk vil være tilgængeligt i både Dual CMYK 4-farvetilstand og 8-farvetilstand, som inkluderer Light Cyan (Lc), Light Magenta (Lm), Orange (Or) og Light Black (Lk).

Mimakis UJV100-160 bruger en billigere UV-blæk, LUS-190, som hærder straks efter at have været udsat for UV-lys, hvilket giver en kortere produktionstid uden behov for en afgasningsperiode efter udskrivning. LUS-190-blækket kan ikke bare printes på PVC, men også ubestrøgne materialer som PET-film, papir m.m. UJV100-160 har været kommercielt tilgængeligt på nogle få udvalgte markeder, siden marts 2020. Systemet er nu tilgængeligt i hele Europa og er en attraktiv løsning til trykkerivirksomheder, der introducerer UV-storformatprint i deres produktionslinje.

Nemt at være ekspert

I tråd med slogannet “Ekspertprint gjort nemt” er serien fuldt udstyret med funktioner, der øger brugervenligheden for operatøren. Begge printere i 100-serien bruger Mimakis nye DAS (Dot Adjustment System) -funktion, der er udviklet til at understøtte en strømlinet og effektiv printproces.

Derudover vil Mimakis kerneteknologier såsom NCU (Nozzle Check Unit), NRS (Nozzle Recovery System) og MAPS4 (Mimaki Advanced Pass System4) alle være tilgængelige som standardfunktioner for at hjælpe med at opnå kontinuerlig og pålidelig produktion. Desuden har Mimaki indlagt sin nye RIP-software “RasterLink7” i serien, der inkorporerer Harlequin RIP® udviklet af Global Graphics Software Ltd. som en kernemotor. Med denne nye motor kan RIP-tiden reduceres med op til 25%. For endnu mere brugervenlighed er variabel dataudskrivning og foretrukne indstillinger blevet føjet til denne nye gratis RIP.

Læs videre

Servicevirksomhed i stabil udvikling

– En serviceaftale er billigere end et nødudkald og så medvirker den til færre produktionsstop samt længere levetid på dit udstyr, fortæller Lars Notlev.
grafiskrep_01

Rizon 10-robotten vinder Red Dot designpris

"Adaptive robotter!" Hvad er nu det? Det er intelligente robotter, som anvender kunstig intelligens (AI) og andre nye Industri 4.0 teknologier til både at se og føle omgivelserne og på basis af opsamlede input træffe de rigtige beslutninger.
Den adaptive Rizon 10 robot skriver med et konstant tryk på en touchscreen, som løbende bevæges

Print og Medier går sammen med Sign&Print

Efter at have arbejdet tæt sammen i syv år har Print og Medier og selskabet bag Sign&Print, AGI Publishing House, besluttet at lægge sig sammen. Så fremover kommer nyhedsbrevet, hjemmesiden og magasinet Print og Medier til at hedde Sign Print & Pack.
po

Beckhoff Automation viser ny modulær cobot på Automatica 2022

På Automatica 2022 i München i sidste uge tog Beckhoff det ret utraditionelle skridt at vise sin egen cobot - Beckhoff Atro - stadig på et prototype stadium. Det interessante ved Atro er, at det er en modulært opbygget cobot, så brugeren vælger selv - naturligvis afhængig af applikationen - om man vil anvende en 4-, 5-, 6- eller 7-akset robot og om man vil have længere eller kortere arme i hvert led. Det er virkelig noget nyt.
Beckhoffs nye modulære Atro cobot, vist som prototype på Automatica 2022

De seneste nyheder

PR Offset køber From Grafisk

Der er gang i butikken hos PR Offset, som på Drupa skrev under på en aftale om en ny Heidelberg offsettrykmaskine, og nu annoncerer købet af From Grafisk i Kolding.
PR_01

HP lover nyt på storformatfronten i efteråret

På HPs stand på Drupa var det nyheder i Indigo- og PageWide-serierne, der var mest i søgelyset. Men snart loves der nyt i storformatsegmentet.
HP-Paula

Konica lancerede deres B2-UV inkjet

Konica Minolta havde premiere på deres nye B2+ UV inkjet, AccurioJet 60000 på Drupa samt deres nye high chroma tonerprinter med et udvidet farverum.
Konica_Druopa_01

Horizon demonstrerede den smarte fabrik på Drupa

Målet for Horizon er at vise, hvordan printleverandører kan skabe en "smart fabrik"
horizon_drupa_01