Outdoor-effekten kan nu måles

Tekst:Lis Lykke
PUBLICERET: 8 May 2019
OPDATERET: 8 May

AFA JCDecaux’ digitale innovationsafdeling  har i samarbejde med deres teknologiske partner AllUnite og en testkunde, som er YouSee, udviklet målemetoder til ”real time impressions”. Det betyder, at de nu kan dokumentere outdoor reklamernes effekt.

– Vi kan nu automatisk og i real tid måle: De impressions en kampagne leverer baseret på det faktiske antal forbrugere, der er til stede. Samme impressions brudt ned på køn og alder. Samt hvorvidt forbrugerne, efter at være blevet eksponeret for kampagnen, enten har besøgt annoncørens website (og undersider) eller annoncørens fysiske butik (kan også nedbrydes på demografi), skriver AFA JCDecaux.

YouSee outdoorkampagnen, der blev benyttet i projektet viste, at outdoorkampagnen løftede trafikken tilsitet med 12.5 procent sammenlignet med ugerne inden.

– Med konverteringsdata som dette, kan digital outdoor nu indgå på lige vilkår med andre digitale medier i vores marketing mix, hvor vi kan dokumentere effekten. Så det er en udvikling, vi hilser velkommen, kommenterer Jens Mathiesen You Sees Performance Chapter Lead, Digital Marketing Lab.

– De nye realtidsdata og adfærdstracking med demografi er virkelig noget, som kan bringe outdoormediet videre. Det er de mest sofistikerede outdoordata, jeg endnu har set, og de bringer outdoormedier langt frem i bussen sammenlignet med en række andre mediegrupper. Impressions og adfærdsdata vil klæde os på til at planlægge bedre og mere præcist til gavn for vores kunder, siger Mikael Ostenfeld, Buying Director hos GroupM.

Inden produktet ”real time impresssions” udbydes tilkunderne, ønsker AFA JCDecaux først at få valideret målemetoderne af en uvildig analysevirksomhed, så lige hvornår ”real time impressions” er frit på markedet, vides endnu ikke.

Læs videre

GRAKOM inviterede til KOMM-Dagen

Flere end 220 deltager havde tilmeldt sig det årlige arrangement, som i år havde ændret navn fra GRAKOM-Dagen til KOMM-Dagen.
Komm-dagen_05

Nyt mediehus samler kræfterne

AGI Publishing House, som udgiver nærværende nyhedsbrev i Danmark, slår sig sammen med emballagemagasinet nord emballage og onlinemediet Packnews.
sammenlægning

Bording overtager Formegon

Kommunikations- og marketinghuset Bording Danmark A/S fortsætter oprustningen. 1. september overtages alle aktiviteterne i Formegon, som er en uafhængig totalleverandør indenfor grafisk design, grafisk produktion, digital produktion, events og merchandise.
formegon_bording

Print og Medier går sammen med Sign&Print

Efter at have arbejdet tæt sammen i syv år har Print og Medier og selskabet bag Sign&Print, AGI Publishing House, besluttet at lægge sig sammen. Så fremover kommer nyhedsbrevet, hjemmesiden og magasinet Print og Medier til at hedde Sign Print & Pack.
po

De seneste nyheder

Hexis udvider med ny salgskonsulent

Det er en erfaren konsulent, som bydes velkommen hos Hexis.
michael_dyg

Heidelberg fejrer ny printerserie med spritny DFE

Heidelberg benyttede deres ”Commercial Days” til at lancere tredje generation af Versafire tonerprinter-serien samt en helt ny digital front-end (DFE) overfor deres kunder.
Heidelberg_CD_01

Kodak styrker Prinergy i version 10

Kodak fortsætter med at forbedre ydeevnen, funktionaliteten og sikkerheden i deres workflowsoftware.
kodak prinergy

Nye produkter og ny direktør hos Horizon

Horizon Nordic havde ikke kun produktnyheder med på Sign&Print-messen, men også en ny administrerende direktør.
Horizon-01