B1-inkjet printer med integreret forædling

MGI AlphaJet inkjet-printer med in-line forædling.

MGI Digital Technology lancerer nu AlphaJET, verdens første Single-Pass B1+ Digital Inkjet Press med in-line forædling. Det er en ret unik kombination af vandbaseret CMYK-farve og in-line digitale forædlingsteknologier som Eco-Spot UV Coating og Green-Foil. Sammen med Konica Minolta er det første AlphaJET Democenter blevet etableret i Konica Minoltas Center of Competence i Paris.

Konica Minolta og MGI Digital Technology har også annonceret, at et andet dedikeret AlphaJET Democenter vil åbne i Konica Minoltas lokaler i New York i begyndelsen af næste år for yderligere at accelerere virksomhedernes digitale transformationsrejse og kundeengagement.

Den første kunde

Den første kunde til AlphaJET er allerede blevet annonceret. Det er ISRA, et industrielt kooperativ, der opererer i emballagesektoren og printer plastikkort med eller uden chips rettet mod detailhandelen samt transport- og adgangskontrolmarkederne.

Købet af MGI AlphaJET er en del af ISRA’s femårige innovationsplan, som igen er støttet af den franske regering, der har igangsat en massiv investeringsplan på 100 milliarder euro til at støtte virksomheder, der nytænker produktionsmodeller, transformerer infrastruktur og investerer i uddannelse.

ISRA har altid været fokuseret på innovation: Virksomheden har for nylig udviklet det allerførste ”zero plastic” ISBIO-papir, som nu er blevet populært blandt store varemærker og luksuskunder takket være dets miljøvenlige udseende og dets fuldt genanvendelige materiale.

I denne sammenhæng syntes købet af MGI AlphaJET at være en logisk fortsættelse af ISRAs innovationsstrategi, siger administrerende direktør, Jean-Pierre Chauvin:
– I dag kræves der generelt fem trin for at producere vores produkter. MGI AlphaJET vil gøre os i stand til at forenkle produktions-flowet og frigøre os fra visse begrænsninger i processen, uden at der opstår overbelastningsstop, uden spild og med en effektiv og uovertruffen produktivitet, som er umulig at opnå ved brug af konventionelt udstyr.

Specifikationer

Factory 4.0 single-pass konceptet med komplet automatisering af produktionsprocessen er kernen i den digitale vandbaserede 4-farve inkjetpresse. Den producerer op til 1.800 B1 ark i timen , i den højeste opløsning på 1.600 dpi.

MGI & Konica Minolta bringer factory 4.0 revolutionen til forskellige grafiske markedssegmenter, herunder emballage, karton, web-to-print/to-packaging, kommercielt tryk, bøger og magasiner.

De anvendelige medier omfatter bestrøget og ubestrøget papir, karton, e-flue pap og syntetiske materialer fra B2 til B1+ størrelse. Materialet skal minimum være 135 gram og kan gå helt op til en tykkelse på 2 mm.

Pasningen af såvel CMYK og spot UV samt farvekalibrering sikres ved hjælp af intelligente scannere med komplet automatisering.
Papirtransportsystemet er patenteret og skulle sikre, at papiret udsættes for mindst mulig stress og dermed får den optimale pasning i trykket og undgår papirstop.

De vandbaserede pigment-farver, UV-lakken samt Green-foil folierne er alle certificeret af Ingede-organisationen, som dermed bekræfter, at det kan indgå i almindeligt papirgenbrug.
MGIs Green Foil-serie er allerede tilgængelig og inkluderer 11 matte og blanke folier. Det er unikt i den forstand, at MGI henter mellemaffaldet fra sine trykkerikunder, afsværter det i egen proces samt knuser PET-folien, som derefter videresælges som råvare til plastindustrien.

Publicerat av: 

Del artiklen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.