UPM planlægger kraftig kapacitetsreduktion

PUBLICERET: 30 March 2023
OPDATERET: 1 April
UPM stopper produktionen af avis- magasinpapir på deres papirfabrik i Østrig. Foto: Pressefoto UPM

UPM planlægger at neddrosle sin kapacitet på ubestrøget trykpapir for at tilpasse til en langsigtet efterspørgsel. Kapacitetsreduktionerne er planlagt til at finde sted i Tyskland og Østrig.

Det skal ske ved permanent at lukke papirmaskine 6 i UPM Schongau i Tyskland, hvilket reducerer den årlige kapacitet af ubestrøget publikationspapir med 165.000 tons ved udgangen af 2. kvartal 2023.

Derudover fremskynder de det tidligere annoncerede stop af produktionen på Steyrermühl-papirmøllen med seks måneder. Afviklingen af en samlet årlig kapacitet på 320.000 tons avispapir vil finde sted allerede ved udgangen af 2. kvartal 2023.

Produktionen på de øvrige konkurrencedygtige papirmaskiner 7 og 9 i Schongau samt på de fire andre ubestrøgede papirmaskiner i Tyskland og Finland er planlagt til at fortsætte med en samlet årlig kapacitet på 1.800.000 tons.

COVID-19-årene forårsagede efterspørgselsforstyrrelser på markederne for grafisk papir. Det er så blevet efterfulgt af en periode med høj inflation og hidtil uset uforudsigelighed. Nu, hvor markedet for grafisk papir vender tilbage til sin langsigtede tendens med faldende efterspørgsel, har UPM altså valgt at fremskynde deres beslutninger.

– Det fortsatte langsigtede fald i efterspørgslen efter grafisk papir tvinger os til at fortsætte vores bestræbelser på at sikre konkurrencedygtig produktion, og at vores aktiver er i effektiv brug under alle omstændigheder. Vi er klar over, at det er svære nyheder for vores medarbejdere, som har demonstreret deres loyalitet og engagement gennem så lang tid. I et faldende marked er konkurrenceevnen i virksomhedens drift nøglen til at underbygge vores langsigtede engagement på markedet for trykpapir og for at forblive en pålidelig partner for vores kunder. UPM sigter mod at håndtere omstruktureringsforanstaltningerne på en socialt ansvarlig måde og vil nu indgå i en fair dialog med medarbejderrepræsentanter, siger Massimo Reynaudo, Executive Vice President, UPM Communication Papers.

Læs videre

Gå ikke glip af Packnorth Award

Bidragene til årets Packnews Award kommer nu ind i en lind strøm. Det er fjerde gang, konkurrencen afholdes, og i år er prisoverrækkelsen tilbage på Scanpack-messen.
p-award_01

Addbrand overtager ICE Kuvert

Addbrand køber ICE Kuverts aktiver med virkning fra 1. august 2024. Dette skridt markerer også et generationsskifte, hvor Nanna Enemark ansættes hos Addbrand i København for at fortsætte med at servicere kunderne
ICE-Addbrand

Prinfo Danmark sætter fokus på mental trivsel

Prinfo Danmark sætter fokus på mental trivsel på medlemmernes arbejdspladser under projektnavnet #OnePrinfo.
trivsel

Fusion resulterer i dansk produktion med lokal identitet

Fusionen mellem V1 Printcompany og Bannerkompagniet ApS er fra juni 2024 en realitet.
Lasse Kahr og Morten Frtiz

De seneste nyheder

Dansk virksomhed vil vinde Packnorth Award med nyt emballageprodukt

Den danske virksomhed Grathwol oplyser, at de, som den første i verden, kan fremstille en PET-dåse med et låg af samme materiale.
Grathwol_01

Åbent hus hos Mark Andy og Pulse

Torsdag den 26. september 2024 kan du tage med til Mark Andy i Polen for at opdage, hvordan PureTones farvesæt og Monolox aniloxsystemet skaber nye muligheder på en moderne flexomaskine.
Heidi_Pulse

Hurtig omstilling på veje- og etiketteringslinje

Espera Nova er en serie af effektive veje- og etiketteringsmaskiner, som nu udvides med den nye  model Nova ES-E.
Espera_Linien

Gå ikke glip af Packnorth Award

Bidragene til årets Packnews Award kommer nu ind i en lind strøm. Det er fjerde gang, konkurrencen afholdes, og i år er prisoverrækkelsen tilbage på Scanpack-messen.
p-award_01