Tracepen gør cobot-programmering lettere og hurtigere

Tracepen fra Wandelbots gør cobot-programmering lettere og hurtigere

Det tyske firma Wandelbots fra Dresden har fundet på en smart metode til at gøre cobot-programmering endnu lettere.

En af de seneste metoder til at forenkle programmeringen har været at håndføre cobotten rundt og dermed skabe bevægelsesmønstret. Hver gang en aktivitet skal udføres lagres bevægelsen i cobottens software enten ved at man trykker på en knap på robottens manipulator eller på den forbundne teach-pendant touchscreen. En langt lettere proces en konventionel robotprogrammering.

Wandelbots fik så ideen: ”Hvorfor overhovedet håndføre cobotten rundt og skabe bevægelsesmønstret hvis man kan skabe bevægelsesmønstret med en selvstændig pen og overføre alle bevægelser til cobottens computer?” Som tænkt så gjort, så nu eksisterer den selvstændige pen ”Tracepen”, som lynhurtigt registrerer alle robotbevægelser og overfører dem til cobotten.

Tracepen kan arbejde sammen med alle kendte cobotter, og Wandelbots Tracepen kan ses i funktion på Yaskawa’s stand på Automatica i München i slutningen af juni.

Du kan se en video om Wandelbots Tracepen her:

Publicerat av: 

Del artiklen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.