Tracepen gør cobot-programmering lettere og hurtigere

PUBLICERET: 10 June 2022
OPDATERET: 10 June
Tracepen fra Wandelbots gør cobot-programmering lettere og hurtigere

Det tyske firma Wandelbots fra Dresden har fundet på en smart metode til at gøre cobot-programmering endnu lettere.

En af de seneste metoder til at forenkle programmeringen har været at håndføre cobotten rundt og dermed skabe bevægelsesmønstret. Hver gang en aktivitet skal udføres lagres bevægelsen i cobottens software enten ved at man trykker på en knap på robottens manipulator eller på den forbundne teach-pendant touchscreen. En langt lettere proces en konventionel robotprogrammering.

Wandelbots fik så ideen: “Hvorfor overhovedet håndføre cobotten rundt og skabe bevægelsesmønstret hvis man kan skabe bevægelsesmønstret med en selvstændig pen og overføre alle bevægelser til cobottens computer?” Som tænkt så gjort, så nu eksisterer den selvstændige pen “Tracepen”, som lynhurtigt registrerer alle robotbevægelser og overfører dem til cobotten.

Tracepen kan arbejde sammen med alle kendte cobotter, og Wandelbots Tracepen kan ses i funktion på Yaskawa’s stand på Automatica i München i slutningen af juni.

Du kan se en video om Wandelbots Tracepen her:

Læs videre

Exoskeletter kan aflaste kroppen

På Sign Print & Pack er det muligt at se bl.a.exoskeletter og hvad de kan gøre for at undgå skader og nedslidning af kroppen. Kig ind i robothjørnet.
Exoskelet gør det tunge let

Rizon 10-robotten vinder Red Dot designpris

"Adaptive robotter!" Hvad er nu det? Det er intelligente robotter, som anvender kunstig intelligens (AI) og andre nye Industri 4.0 teknologier til både at se og føle omgivelserne og på basis af opsamlede input træffe de rigtige beslutninger.
Den adaptive Rizon 10 robot skriver med et konstant tryk på en touchscreen, som løbende bevæges

Beckhoff Automation viser ny modulær cobot på Automatica 2022

På Automatica 2022 i München i sidste uge tog Beckhoff det ret utraditionelle skridt at vise sin egen cobot - Beckhoff Atro - stadig på et prototype stadium. Det interessante ved Atro er, at det er en modulært opbygget cobot, så brugeren vælger selv - naturligvis afhængig af applikationen - om man vil anvende en 4-, 5-, 6- eller 7-akset robot og om man vil have længere eller kortere arme i hvert led. Det er virkelig noget nyt.
Beckhoffs nye modulære Atro cobot, vist som prototype på Automatica 2022

AIM Robotics viser en robottiseret doseringsenhed på Automatica 2022

På Automatica i München mødte Sign, Print & Pack Mie Haraldsted fra AIM Robotics, som har udviklet en doseringshed, som kan monteres på en lille robot, i dette tilfælde en UR cobot.
Mie Haraldsted viser AIM Robotics' doseringsenhed på Automatica 2022

De seneste nyheder

Åbent hus hos Mark Andy og Pulse

Torsdag den 26. september 2024 kan du tage med til Mark Andy i Polen for at opdage, hvordan PureTones farvesæt og Monolox aniloxsystemet skaber nye muligheder på en moderne flexomaskine.
Heidi_Pulse

Hurtig omstilling på veje- og etiketteringslinje

Espera Nova er en serie af effektive veje- og etiketteringsmaskiner, som nu udvides med den nye  model Nova ES-E.
Espera_Linien

Gå ikke glip af Packnorth Award

Bidragene til årets Packnews Award kommer nu ind i en lind strøm. Det er fjerde gang, konkurrencen afholdes, og i år er prisoverrækkelsen tilbage på Scanpack-messen.
p-award_01

Addbrand overtager ICE Kuvert

Addbrand køber ICE Kuverts aktiver med virkning fra 1. august 2024. Dette skridt markerer også et generationsskifte, hvor Nanna Enemark ansættes hos Addbrand i København for at fortsætte med at servicere kunderne
ICE-Addbrand