Tracepen gør cobot-programmering lettere og hurtigere

PUBLICERET: 10 June 2022
OPDATERET: 10 June
Tracepen fra Wandelbots gør cobot-programmering lettere og hurtigere

Det tyske firma Wandelbots fra Dresden har fundet på en smart metode til at gøre cobot-programmering endnu lettere.

En af de seneste metoder til at forenkle programmeringen har været at håndføre cobotten rundt og dermed skabe bevægelsesmønstret. Hver gang en aktivitet skal udføres lagres bevægelsen i cobottens software enten ved at man trykker på en knap på robottens manipulator eller på den forbundne teach-pendant touchscreen. En langt lettere proces en konventionel robotprogrammering.

Wandelbots fik så ideen: “Hvorfor overhovedet håndføre cobotten rundt og skabe bevægelsesmønstret hvis man kan skabe bevægelsesmønstret med en selvstændig pen og overføre alle bevægelser til cobottens computer?” Som tænkt så gjort, så nu eksisterer den selvstændige pen “Tracepen”, som lynhurtigt registrerer alle robotbevægelser og overfører dem til cobotten.

Tracepen kan arbejde sammen med alle kendte cobotter, og Wandelbots Tracepen kan ses i funktion på Yaskawa’s stand på Automatica i München i slutningen af juni.

Du kan se en video om Wandelbots Tracepen her:

Læs videre

Exoskeletter kan aflaste kroppen

På Sign Print & Pack er det muligt at se bl.a.exoskeletter og hvad de kan gøre for at undgå skader og nedslidning af kroppen. Kig ind i robothjørnet.
Exoskelet gør det tunge let

Rizon 10-robotten vinder Red Dot designpris

"Adaptive robotter!" Hvad er nu det? Det er intelligente robotter, som anvender kunstig intelligens (AI) og andre nye Industri 4.0 teknologier til både at se og føle omgivelserne og på basis af opsamlede input træffe de rigtige beslutninger.
Den adaptive Rizon 10 robot skriver med et konstant tryk på en touchscreen, som løbende bevæges

Beckhoff Automation viser ny modulær cobot på Automatica 2022

På Automatica 2022 i München i sidste uge tog Beckhoff det ret utraditionelle skridt at vise sin egen cobot - Beckhoff Atro - stadig på et prototype stadium. Det interessante ved Atro er, at det er en modulært opbygget cobot, så brugeren vælger selv - naturligvis afhængig af applikationen - om man vil anvende en 4-, 5-, 6- eller 7-akset robot og om man vil have længere eller kortere arme i hvert led. Det er virkelig noget nyt.
Beckhoffs nye modulære Atro cobot, vist som prototype på Automatica 2022

AIM Robotics viser en robottiseret doseringsenhed på Automatica 2022

På Automatica i München mødte Sign, Print & Pack Mie Haraldsted fra AIM Robotics, som har udviklet en doseringshed, som kan monteres på en lille robot, i dette tilfælde en UR cobot.
Mie Haraldsted viser AIM Robotics' doseringsenhed på Automatica 2022

De seneste nyheder

Visutech får ny direktør

Efter mere end tre årtier overdrager grundlægger og administrerende direktør, Jan-Olof Jungersten, ledelsesrollen til Johan Lidström.
visutech_lidstrom

Korrekturløsning til HP Indigo giver bedre økonomi

GMG har udviklet en korrekturløsning, der er skabt specielt til HP Indigo-brugere.
GMG_HP_02

Metsä Board har nu den største kartonmaskine i Europa

Med moderniseringen af kartonmaskinen (BM1) vil Metsä Boards årlige produktionskapacitet af falsekarton stige fra 400.000 tons til 600.000 tons.
MetsäBoardHusum

ECO3 hæver barren for automatiseret avisproduktion

ECO3 ønsker at tage automatiseringen af ​​avisproduktionen til næste niveau med den nye version af deres workflow-løsning Arkitex.
Arkitex v6