Finske Repack har udviklet et retur-emballage koncept, som passer til e-handel med f.eks. modetøj (og meget andet)

PUBLICERET: 17 May 2021
OPDATERET: 17 May

 

Repacks cirkulære returemballage koncept. Ill: Repack

Den voldsomt voksende e-handel har medfører et voldsomt forbrug af emballage, som oftest er engangs emballage, og samtidig medfører e-handel en ekstrem vækst i returforsendelser – især indenfor modetøj. Hele 44% af alle modetøjskøb på nettet medførte returforsendelser i 2020. Repack kan ikke gøre noget ved returforsendelserne, men man gør noget ved emballagen gennem at tilbyde et gennemtænkt retur-emballage koncept.

Repack’s returemballage, som bl.a. anvendes af Zalando. Ill: Repack

Repacks emballage er fremstillet af plast, og Repack lægger ikke skjul på, at deres emballage er både dyrere og mindre miljøvenlig at fremstille end engangsemballage, men på den lange bane bliver det både billigere og mere miljøvenligt, fordi den samme emballage anvendes mange gange.

Konceptet er baseret på, at når modtageren har pakket sin vare ud af Repack emballagen, foldes den sammen til kuvert format og sendes retur til Repack som et sædvanligt brev, hvor Repack betaler portoen. Repack rengør derefter emballagen og leverer den til sine kunder, som så kan genanvende emballagen. Et cirkulært vældig fornuftigt koncept.

Du kan læse mere om Repack konceptet her

 

Læs videre

Faerch investerer stort i genbrug af fødevareemballage

Den danske producent af plastbakker til fødevarer, Faerch, har gennem de sidste fire år opbygget en genbrugsfabrik til PET-bakker i Holland.
faerch_04

Nanette Thomas skal løfte niveauet hos etiketbranchen

Med sin indtræden i FINATS bestyrelse, kommer danske Nanette Thomas til at sætte sit præg på organisationens udvikling og ikke mindst evnen til at dele deres akkumulerede viden.
nanette_01

Sidste chance for at deltage i Packnorth Awards

Om mindre end en uge slutter tilmeldingsfristen for årets Packnorth Award. Tøv ikke med at indsende bidrag til juryevaluering.
packnorth award

Faller bygger nyt trykkeri i Horsens

Faller Packaging har købt en 5.700 m2 stor grund på Erhvervsbyvej i Horsens.
august faller horsens

De seneste nyheder

PR Offset køber From Grafisk

Der er gang i butikken hos PR Offset, som på Drupa skrev under på en aftale om en ny Heidelberg offsettrykmaskine, og nu annoncerer købet af From Grafisk i Kolding.
PR_01

HP lover nyt på storformatfronten i efteråret

På HPs stand på Drupa var det nyheder i Indigo- og PageWide-serierne, der var mest i søgelyset. Men snart loves der nyt i storformatsegmentet.
HP-Paula

Konica lancerede deres B2-UV inkjet

Konica Minolta havde premiere på deres nye B2+ UV inkjet, AccurioJet 60000 på Drupa samt deres nye high chroma tonerprinter med et udvidet farverum.
Konica_Druopa_01

Horizon demonstrerede den smarte fabrik på Drupa

Målet for Horizon er at vise, hvordan printleverandører kan skabe en "smart fabrik"
horizon_drupa_01