Nanette Thomas skal løfte niveauet hos etiketbranchen

PUBLICERET: 3 August 2023
OPDATERET: 3 August
Nanette Thomas ved en af Synthogras opskæringsmaskiner. De har adresse på Avedøre Holme ved København. Foto: Søren Winsløw

Med sin indtræden i FINATS bestyrelse, kommer danske Nanette Thomas til at sætte sit præg på organisationens udvikling og ikke mindst evne til at dele deres akkumulerede viden.

FINAT er en europæisk organisation for aktører i den selvklæbende etiketindustri. Organisationen rummer både leverandører af materialer og maskiner samt trykkerier, forædlings- og konverteringsvirksomheder.

Nanette Thomas er indehaver og direktør af Synthogra, som leverer syntetisk papir og folier samt laminater til etiket- og emballageverdenen. Specielt fødevarebranchen er blandt deres store kunder. Blandt produkterne er de egenudviklede Syn-Durable og Syn-Tag som er syntetisk papir der ofte bruges som armbånd, tags på fødevarer, door-hangers m.m.

Det var udviklingen af et mere tryk- og stanseegnet syntetiske papir, som blev Nanette Thomas’ indgang til at starte egen virksomhed. Hun er uddannet på handelshøjskolen og lavede sit afgangsprojekt for KWH Plast, som efterfølgende ville ansætte hende. Det var hun ikke meget for, men indvilligede i at tage seks måneder. De blev til syv år før hun blev head-hunted til ScandiSales.

Hos KWH Plast havde hun lært, at det er utrolig svært at få offsettrykkerierne i tale, hvis man ikke har et godt kendskab til branchen. Med hjælp fra Jørgen Thiim fra Akso Nobel fik hun adgang til et trykkeri, hvor hun lærte grundprincipperne i trykning, og gradvist fik hun foden indenfor hos flere trykkerier.

Nanette Thomas forelskede sig fuldstændig i etiketbranchen. Foto: Pressefoto/FINAT
Etiketfolket har et særligt DNA

Det var også omkring dette tidspunkt, at Nanette støder på Lars Ole Nauta fra Flexoprint og ”forelsker” sig i etiketbranchen. Hun siger:

– Det var en helt ny verden i forhold til offsettrykkerierne. Der er noget helt særligt over de der ”narrow-webbere”. De har et DNA som betyder at de hele tiden eksperimenterer og forandrer. Der er noget Ole Opfinder over dem. De har ikke nødvendigvis den længste uddannelse, men er fulde af gå-på-mod, og med på at prøve det umulige. De er virkelig sjove at udvikle og samarbejde med. Der sker altid noget i deres selskab, siger Nanette Thomas.

Et problem blev til en idé

Her blev hun også opmærksom på, at de syntetiske papirer kunne volde problemer for etikettrykkerierne. Det gjaldt både med hensyn til at få farven til at tørre og ikke mindst sliddet på stanseværktøjerne, når der fx skulle udstanses door-hangers.

– Etikettrykkerierne bruger ret mange penge på deres stanse-klicheer, men det syntetiske papir var som sandpapir og klicheerne kunne ikke holde til det, fordi indholdet af kalciumkarbonat var alt for højt, forklarer Nanette Thomas.

Det gav hende fik ideen til at udvikle et helt nyt syntetisk papir, som var langt mere trykegnet og som ikke sled klicheen nær så hurtigt. For at det kunne lykkes, skulle hun finde en velvillig leverandør og en interesseret testvirksomhed. Det fandt hun, og med den idé gik hun til sin bank og fik et lån til at starte egen virksomhed. Den blev stiftet med navnet Thomas Graphics. Siden skiftede de navn til Synthogra og fungerer i bedste velgående på sekstende år.

Netværk og samarbejde er nøglen til succes

Fra starten var Nanette Thomas klar over, at netværk og samarbejde er nøglen til succes og samtidig også det hun lever og ånder for. Derfor var det naturligt for hende at blive medlem af FINAT. Det har hun været siden virksomhedens start i 2007.

For et par år siden blev hun valgt ind i den gruppe, der planlægger de tekniske seminarer. I år er hun så valgt ind i bestyrelsen som co-chair (med-forkvinde) for den ene af de fire søjler, som FINAT har defineret som deres fundament, nemlig vidensdeling. Herfra vil hun medvirke til den fortsatte udvikling af seminarer, men også se på, hvordan FINAT og den akkumulerede viden bliver mere tilgængelig for medlemmerne, blandt andet via deres hjemmeside.

– Vores opgave er at gøre viden let tilgængelig for trykkerierne. Det skal være nemt, for ellers bliver det ikke brugt. Og så skal vi inspirere etikettrykkerierne til at kigge lidt bredere end de gør i dag. Med den teknologi de har, kan de sagtens håndtere en række emballageopgaver. Det har altid været en gåde for mig, at de ikke udnytter den mulighed. Jeg ser det som min personlige mission at udbrede mere viden om folier og syntetiske papirer samt at inspirere dem til at udnytte deres fulde potentiale, slutter Nanette Thomas.

Læs videre

Mange ville vide mere om PWF-film

Sign Service slog dørene op i både øst og vest for bl.a at vise den nye PWF-film som er en kombination af PPF og en wrap-film.
PWF_01

Reproflex Scandinavia bliver rotec-forhandler

Partnerskabet markerer et spændende kapitel for begge virksomheder.
reproflex-rotec

Maskinleverandøren Kolbus er blevet solgt

Kolbus, der producerer maskiner til fremstilling og raffinering af papæsker, er blevet købt af den tyske investeringsfond Max Valier Holdings.
Kolbus

UPM Raflatac lukker etiketfabrik

UPM Raflatac har besluttet at lukke deres fabrik i Kaltenkirchen i Tyskland permanent for at forbedre organisationens samlede effektivitet og rentabilitet.
UPM-Grafityp

De seneste nyheder

Gæt årets mest læste historie og vind bog om AI i grafisk produktion

Hvilken historie var den mest læste på signprintpack.dk i 2024?  Gæt og vind en bog om brug af kunstig intelligens i grafisk produktion.
konkurrence

Mange ville vide mere om PWF-film

Sign Service slog dørene op i både øst og vest for bl.a at vise den nye PWF-film som er en kombination af PPF og en wrap-film.
PWF_01

Reproflex Scandinavia bliver rotec-forhandler

Partnerskabet markerer et spændende kapitel for begge virksomheder.
reproflex-rotec

Ny transaktions- og bogprinter fra Ricoh

Ricoh lancerer Pro VC40000, der er en sort/hvid rullebaseret inkjetprinter som fås med to forskellige typer blæk.
ricohvc40000