Spot - Den nye service medarbejder, som aldrig bliver træt

PUBLICERET: 17 March 2021
OPDATERET: 17 March
“Robothunden” Spot fra Boston Dynamics & Hyundai. Foto: Boston Dynamics

I juni 2020 frigav Boston Dynamics sin Spot “robothund” eller hvad man nu skal kalde denne nye 4-benede robot. Prisen i USA er $ 74.500 – omkring DKK 450.000. Det er uden moms, og der kommer sikkert omkostninger til ekstra batterier, styresystem osv. Men alligevel er Spot høj-interessant. Spot kan bevæge sig med op til 1,6 m/sek og i op til 90 minutter med en nyttelast på op til 14 kg. Den har et udskifteligt batteri, så den kræver ingen stilstand til opladning.

I første omgang er det vel gaven til dén, som har alt, men ved nærmere overvejelse er der et utal af opgaver som en sådan 4-benet robot kan udføre. Den kan jo gå op og ned at trapper og være ude i regn og sne og bevæge sig i fuldkommen mørke indendørs.

Her har vi faktisk den perfekte vagt som løbende kan bevæge sig rundt på virksomheden både uden- og indendørs og udrustet med det rigtige kamera kan hele det område som Spot bevæger sig i jo filmes og lagres. Med det rigtige vision-system kan Spot sikkert også programmeres til at søge efter ting, som man ikke rigtig selv har lykkedes med at finde. Kun fantasien sætter grænser her.

Spot kan hente og bringe en masse ting og kan dermed spare medarbejdere for unødige skridt og spildtid.

Teknologisk Institut har f.eks. fået Spot til at inspicere hegnet omkring en lufthavn.

Spot er vel endnu ikke en konkurrent til AMR – autonome mobile robotter – men det med at gå på trapper og i udfordrende terræn giver Spot en masse muligheder som de konventionelle mobile robotter ikke har. Og så er det her kun begyndelsen. Boston Dynamics har også gang i 2-benede robotter.

Den 11. december 2020 købte Hyundai Motor Corporation (verdens 3. største bilproducent) 80% af Boston Dynamics af japanske Softbank, som er en af verdens førende IT investorer (ejer bl.a. 24% af T-Mobile i USA og 27,5% af kinesiske Alibaba). Målsætningen er, at de to sammen, skal skabe endnu mere avancerede robotløsninger. I 2021 introducerer Boston Dynamics et nyt og revolutionerende visionbaseret de-palleterings koncept og bevæger sig hermed ind i intralogistics segmentet med alt hvad det indebærer i om automatisering af lager- og produktionmiljøer.

 

 

Læs videre

Exoskeletter kan aflaste kroppen

På Sign Print & Pack er det muligt at se bl.a.exoskeletter og hvad de kan gøre for at undgå skader og nedslidning af kroppen. Kig ind i robothjørnet.
Exoskelet gør det tunge let

Én virksomhed, uendelige muligheder. Det er Ricoh på Sign, Print & Pack

For blot nogle få måneder siden overtog Ricoh forhandlingen af Quadient's færdiggørelsesmaskiner for det nordiske område, så derfor kan Ricoh nu tilbyde et fuldt end-to-end produkt program indenfor digitaltryk og færdiggørelse.
Jan_RDK1

Carl Jensen viser ergonomisk arbejdsbord på Sign, Print & Pack

Carl Jensen har udviklet sig til at være en landets største leverandører til visuel kommunikation.
Carl Jensen's nye laminator/arbejdsborg, som vises på Sign, Print & Pack

Heidelberg fokuserer på software i skyen

Heidelberg udvider produktprogrammet med mindre, digitale trykmaskiner, og drejer virksomheden i en ny retning med fokus på mere digitalisering og software.
Heidelberg_web

De seneste nyheder

Scanpack stiller det store spørgsmål: Gik du glip af fremtiden?

Dette års seminarprogram har fire fokusområder, der afspejler nogle af de mest afgørende faktorer for industriens fremtid.
scanpack-seminar

Kreativ konkurrence for designspirer på Sign Print & Pack-messen

Fremtidens Receptioner: Grafisk konkurrence for designstuderende på Sign Print & Pack i Odense 18. - 19. september 2024
reception

Drupa tiltrak væsentligt færre gæster end forventet

Besøgstallene på årets Drupa-messe er offentliggjort, og de må være en skuffelse for Drupa og Messe Düsseldorf.
drupa-besøgende

600 samlede og limede papkasser i timen med fuldt farveprint på alle sider

På Drupa præsenterede EFI sammen med Packsize en løsning til personaliseret fuldfarveprint på bølgepapkasser.
efi_drupa_01