Inprint investerer i CtP, digitalprint og workflow

PUBLICERET: 3 March 2021
OPDATERET: 3 March

Sidste oktober kunne vi fortælle, at trykkeriet Inprint i Kolding havde investeret i en storformat-printer i Rolls Royce-klassen til deres skilte- og udstillingsafdeling. Nu foretager de atter investeringer i både ctp-anlæg, digitalprintere og workflow-software til deres mere traditionelle grafiske produktion.

Medejer og produtionschef Søren Nielsen fortæller, at det især er for at opnå større ensartethed mellem offset og digitaltryk, at de investerer i ny CtP.

Rettidig omhu

Stifter, medejer og nuværende direktør Niels Jørgen Nielsen kalder det rettidig omhu, når man spørger til, hvorfor de har investeret i nyt CtP-anlæg.
– Den gamle CtP er 10 år gammel og stod over for en udskiftning. Ved at købe en helt ny Heidelberg Suprasetter opnår vi en reduktion i både energi- og kemikalieforbrug samt en noget hurtigere pladeproduktion, siger Niels Jørgen Nielsen.

Søn, medejer og produktionschef Søren Nielsen tilføjer, at driftsomkostninger er lidt lavere end ved den gamle CtP. Men mest af alt handler det nok om at opnå en mere stabil og ensartet kvalitet og et bedre match mellem offset og digitalprint.

Flere muligheder inden for det digitale

For tanken er, at flere opgaver skal produceres digitalt, da stadigt flere ordrer kører i mindre oplag. Derfor har de også valgt at udskifte deres eksisterende produktionsprintere til to nye Heidelberg Versafire printere.

Den ene er en Versafire EV med femte farve, som kan printe hvid, lak, neon gul og pink samt usynlig rød til sikkerhedstryk. Derudover kan den printe bannerprint i duplex i op til 700 mm eller simplex op til 1260 mm.
Den anden digitalprinter er en Versafire EP 135 der printer noget hurtigere og kan tage papirkvaliteter helt op til 470 gram.

InPrint vil med deres to Versafire også kunne udnytte Prinect’s Cluster model. Her kan to eller flere printere optræde som én enhed. Det betyder, at når der vælges output, vælges en ”Cluster-printer”. Derved aktiveres ”load-balance”, som gør, at et job automatisk flyttes eller fordeles mellem maskinerne for at opnå den bedste kapacitetsudnyttelse.

Nyt workflow system

– Hverken CtP’en eller printerne er særligt revolutionerende. Det revolutionerende for os er, at vi nu har et fælles workflow system for både offset- og digitalproduktionen, siger Søren Nielsen og tilføjer:
– Vi kan nu behandle indkomne opgaver fuldstændig ens i forberedelsen og først når vi kommer til tryktidspunktet afgøre, om det skal køre digitalt eller i offset. Det giver en enorm fleksibilitet, og er alt for interessant en mulighed for os, at sige nej til.

Ny trykmaskine?

Nej, kommer det prompte fra begge de herrer. Niels Jørgen påpeger at det især er Søren, der ønsker at fastholde deres status som offsettrykkeri. Niels Jørgen har overvejet digital inkjet som alternativ, men mener at priserne, både investeringen og driftsomkostningerne, endnu er alt for høje. Søren fortæller, at deres eksisterende halvformat offsetmaskine fungerer helt fint og passer godt til den opgave portefølje de har. De kan producere den samme kvalitet som de andre offsettrykkerier og på de mindre oplag er de digitale maskiner et bedre alternativ. Han mener derfor ikke, at det på nuværende tidspunkt ville give mening at investere i en ny offsetmaskine.

Læs videre

GRAKOM inviterede til KOMM-Dagen

Flere end 220 deltager havde tilmeldt sig det årlige arrangement, som i år havde ændret navn fra GRAKOM-Dagen til KOMM-Dagen.
Komm-dagen_05

Mercoprint køber Gerdøe Profil

Mercoprint fortsætter strategien med konsolidering inden for reklamebranchen med køb af virksomheden Gerdøe Profil i Vordingborg.
gerdoe og mercoprint

Johnsen Graphic Solution indgår partnerskab med Boostly

Johnsen Graphic Solutions og reklamebureaet Boostly har indgået et partnerskab med gensidige kompetenceløft for begge virksomheder.
johnsen_boostly_01

Macrodot går konkurs og genopstår i en version 2.0

Pr. 1. januar 2023 har et nyt selskab set dagens lys. Det er Macrodot 2.0 ApS som er et fællesejerskab mellem ejeren af det tidligere Macrodot A/S, Sean Jälpelt Holm, og Nordsign.
macrodot_01

De seneste nyheder

Scanpack stiller det store spørgsmål: Gik du glip af fremtiden?

Dette års seminarprogram har fire fokusområder, der afspejler nogle af de mest afgørende faktorer for industriens fremtid.
scanpack-seminar

Kreativ konkurrence for designspirer på Sign Print & Pack-messen

Fremtidens Receptioner: Grafisk konkurrence for designstuderende på Sign Print & Pack i Odense 18. - 19. september 2024
reception

Drupa tiltrak væsentligt færre gæster end forventet

Besøgstallene på årets Drupa-messe er offentliggjort, og de må være en skuffelse for Drupa og Messe Düsseldorf.
drupa-besøgende

600 samlede og limede papkasser i timen med fuldt farveprint på alle sider

På Drupa præsenterede EFI sammen med Packsize en løsning til personaliseret fuldfarveprint på bølgepapkasser.
efi_drupa_01