Nu bliver det snart lettere at få grafiske teknikerelever på Sjælland

Tekst:Lis Lykke
PUBLICERET: 20 March 2019
OPDATERET: 20 March

I et par år har det kun været muligt at tage grundforløbet til Grafisk Tekniker i Aalborg, og det har givet lidt udfordringer med hensyn til at få nye elever i den grafiske branche.
Techcollege i Aalborg har ikke ligget på den lade side for at være hele landets skole. De har landsdækkende besøgt grafiske virksomheder, for at få rekruttering af nye elever til at ske fra såvel Jylland, Fyn og Sjælland. Men det har knebet med at tiltrække elever fra Sjælland. Derfor har skolerne nu taget initiativ til, at det fra 1. januar 2020 bliver muligt at tage grundforløbet til Grafisk Tekniker-uddanelsen både i Aalborg og i Roskilde.

Anders Mosumgaard, uddannelespolitisk chef i Grakom

– Vi har et rigtig godt samarbejde med Techcollege i Aalborg, men både skolen og branchen har hele tiden været klar over, at der er nogle store udfordringer ved, at uddannelsen kun er på én skole i landet. Det altid haft en stor betydning, hvor en uddannelse geografisk er placeret. Så det, at der nu kommer en grundforløbsskole på Sjælland, er jeg sikker på, vil have en positiv effekt på rekrutteringen af eleverne og kontakten til virksomhederne. Det er så branchens opgave at stille praktikpladserne til rådighed, hvilket jeg kun kan opfordre alle de virksomheder, der kan, til at bidrage med, udtaler Anders Mosumgaard fra Grakom i brancheorganisationens nyhedsbrev.

Læs videre

Fortsat vækst i etiket- og emballagemarkedet

Det er opmuntrende at se, at digitale etiketter, emballage og udsmykning er i fortsat vækst, skriver Konica Minoltas Sacha-Vittorio Paolucci i en kommentar til markedsudviklingen.
KM_01

Mercoprint køber Gerdøe Profil

Mercoprint fortsætter strategien med konsolidering inden for reklamebranchen med køb af virksomheden Gerdøe Profil i Vordingborg.
gerdoe og mercoprint

Papirmarkedet er stadig i opbrud

Stora Enso annoncerede sidste år, at de ville sælge fire ud af fem papirfabrikker. Nu laver de lidt om i den beslutning. I Holland er papirfabrikken Crown van Gelder, som bl.a. laver inkjet-papir, begæret konkurs.
maxau

Mercoprint og BEMRK går sammen

Pr. 1 februar samler Mercoprint og Bemrk kræfterne til én større og stærkere reklamevirksomhed med lokationer i Næstved og Glostrup.
mercoprint-bemrk

De seneste nyheder

Åbent hus hos Mark Andy og Pulse

Torsdag den 26. september 2024 kan du tage med til Mark Andy i Polen for at opdage, hvordan PureTones farvesæt og Monolox aniloxsystemet skaber nye muligheder på en moderne flexomaskine.
Heidi_Pulse

Hurtig omstilling på veje- og etiketteringslinje

Espera Nova er en serie af effektive veje- og etiketteringsmaskiner, som nu udvides med den nye  model Nova ES-E.
Espera_Linien

Gå ikke glip af Packnorth Award

Bidragene til årets Packnews Award kommer nu ind i en lind strøm. Det er fjerde gang, konkurrencen afholdes, og i år er prisoverrækkelsen tilbage på Scanpack-messen.
p-award_01

Addbrand overtager ICE Kuvert

Addbrand køber ICE Kuverts aktiver med virkning fra 1. august 2024. Dette skridt markerer også et generationsskifte, hvor Nanna Enemark ansættes hos Addbrand i København for at fortsætte med at servicere kunderne
ICE-Addbrand