Ricoh udfordrer markedet med en kompakt UV-flatbed

PUBLICERET: 12 March 2019
OPDATERET: 12 March

Ricoh lancerer en flatbedprinter til dem der arbejder med emballage, skilte, indendørs dekorationer og specialdesignede storformatprodukter.
Produktivitet og alsidighed skal kendetegne den nye UV-flatbed printer, Pro TF6250, som er udviklet af Ricoh. Det er et kompakt system, 2,5 x 1,3 meter – en klassisk flatbed med en bom og et bevægeligt printhoved, der bevæger sig over materialet.
Ricoh har bygget videre på den teknik, der findes i Ricoh Pro T7210, men med et nyt farvesæt, udvidet farveområde og højere udskrivningshastigheder på op til 64,6 kvadratmeter i timen. Den daglige vedligeholdelse af maskinen og rensningen af printhovederne sker automatisk med bare et tryk på en knap.
Maskinen er opbygget omkring Ricohs printhoveder og den indbyggede teknologi sikrer, at den kan printe ved lave temperaturer, hvilket forhindrer varmefølsomme materialer i at smelte, krølle eller bøje.
Pro TF6250 kan printe på en række forskellige underlag, såsom træ, metal, glas og konventionelle tegnmaterialer som Forex, Dibond og acrylplader. Derfor har Ricoh udviklet to typer blæk til UV-udskrivning. Brugerne af Pro TF6250 vil kunne vælge den blæktype, der giver et stort farveområde til billeder og grafik, eller den blæktype, der passer til industrielle applikationer.
Flatbed’en har fire individuelle vakuumzoner for at holde materialet på plads og automatiske sensorer, der justerer skrivehovederne til den rigtige højde. Den maksimale tykkelse af de materialer, der kan placeres på bordet, er 110 millimeter.
Ifølge Ricoh vil produktet blive frigivet på markedet i andet kvartal af 2019 og vil formentlig blive vist på FESPA.

Læs videre

Fortsat vækst i etiket- og emballagemarkedet

Det er opmuntrende at se, at digitale etiketter, emballage og udsmykning er i fortsat vækst, skriver Konica Minoltas Sacha-Vittorio Paolucci i en kommentar til markedsudviklingen.
KM_01

Mercoprint køber Gerdøe Profil

Mercoprint fortsætter strategien med konsolidering inden for reklamebranchen med køb af virksomheden Gerdøe Profil i Vordingborg.
gerdoe og mercoprint

Papirmarkedet er stadig i opbrud

Stora Enso annoncerede sidste år, at de ville sælge fire ud af fem papirfabrikker. Nu laver de lidt om i den beslutning. I Holland er papirfabrikken Crown van Gelder, som bl.a. laver inkjet-papir, begæret konkurs.
maxau

Mercoprint og BEMRK går sammen

Pr. 1 februar samler Mercoprint og Bemrk kræfterne til én større og stærkere reklamevirksomhed med lokationer i Næstved og Glostrup.
mercoprint-bemrk

De seneste nyheder

Åbent hus hos Mark Andy og Pulse

Torsdag den 26. september 2024 kan du tage med til Mark Andy i Polen for at opdage, hvordan PureTones farvesæt og Monolox aniloxsystemet skaber nye muligheder på en moderne flexomaskine.
Heidi_Pulse

Hurtig omstilling på veje- og etiketteringslinje

Espera Nova er en serie af effektive veje- og etiketteringsmaskiner, som nu udvides med den nye  model Nova ES-E.
Espera_Linien

Gå ikke glip af Packnorth Award

Bidragene til årets Packnews Award kommer nu ind i en lind strøm. Det er fjerde gang, konkurrencen afholdes, og i år er prisoverrækkelsen tilbage på Scanpack-messen.
p-award_01

Addbrand overtager ICE Kuvert

Addbrand køber ICE Kuverts aktiver med virkning fra 1. august 2024. Dette skridt markerer også et generationsskifte, hvor Nanna Enemark ansættes hos Addbrand i København for at fortsætte med at servicere kunderne
ICE-Addbrand