Esben Mols Kabell: Om 10 år er der blot 20 trykkerier

Tekst:Lis Lykke
PUBLICERET: 26 October 2016
OPDATERET: 26 October

En veloplagt Esben Mols Kabell fra Lasertryk holdt en lille peptalk for tilhørerne til et inspirationsmøde i går. Han talte uden ”slides”, grundet lidt tekniske problemer. Men det var egentlig dejligt befriende kun at skulle koncentrere sig om det talte ord. Det fik på en måde lidt mere vægt.

Og Esben Mols Kabell er jo mand for at komme med et par provokerende og tankevækkende statements.

Her følger et par af dem:

– I Danmark er der kun behov for syv til otte trykmaskiner, hvis maskinernes kapacitet udnyttes fuldt ud.

– Inkjet har vi lige investeret i. Den ene maskine, vi har købt (læs mere her) kan køre cirka 50 millioner sider per måned. Det betyder at én maskine teoretisk kan dække det danske markeds behov.

Denne kommentar blev mødt med spørgsmålet: Hvornår køber I Landa-maskinen?

– Når den er færdig, og den lever op til det, vi har fået stillet i udsigt, og vi er enige om konditionerne. Tidshorisonten er måske omkring et år, svarede Esben Mols Kabell.

– For nogle årtier tilbage var der omkring 2.000 trykkerier i Danmark. I dag er der omkring 200. Om 10 år er der måske kun 20 tilbage.

Lidt modspil kom der fra tilhørerrækkerne. Jakob Jespersen fra Jespersen Tryk + Digital (de arbejder også med 3D-print) spurgte:

– Hvor er I om fem år? Det er jo ikke så visionært at overtage markedet og fokusere på indtjening for blot at konstatere, at der bliver færre og færre trykkerier som følge?

– Vi arbejder hele tiden på udvikling, og Landaen er også en del i den strategi. Vi begynder også at producere i udlandet, Polen. Personale er den dyreste del af hele produktionsprocessen, lød den afsluttende kommentar fra Esben Mols Kabell.

Læs videre

Mercoprint køber Gerdøe Profil

Mercoprint fortsætter strategien med konsolidering inden for reklamebranchen med køb af virksomheden Gerdøe Profil i Vordingborg.
gerdoe og mercoprint

Papirmarkedet er stadig i opbrud

Stora Enso annoncerede sidste år, at de ville sælge fire ud af fem papirfabrikker. Nu laver de lidt om i den beslutning. I Holland er papirfabrikken Crown van Gelder, som bl.a. laver inkjet-papir, begæret konkurs.
maxau

Mercoprint og BEMRK går sammen

Pr. 1 februar samler Mercoprint og Bemrk kræfterne til én større og stærkere reklamevirksomhed med lokationer i Næstved og Glostrup.
mercoprint-bemrk

NIZE equipment har mange planer for 2023

NIZE equipment kom løbende ind i 2023 efter en travl afslutning på sidste år. Det betyder, at der endnu ikke er sat kurs for alle planer i det nye år, men at der bliver travlt, det er sikkert.
nize_01

De seneste nyheder

Hexis udvider med ny salgskonsulent

Det er en erfaren konsulent, som bydes velkommen hos Hexis.
michael_dyg

Heidelberg fejrer ny printerserie med spritny DFE

Heidelberg benyttede deres ”Commercial Days” til at lancere tredje generation af Versafire tonerprinter-serien samt en helt ny digital front-end (DFE) overfor deres kunder.
Heidelberg_CD_01

Kodak styrker Prinergy i version 10

Kodak fortsætter med at forbedre ydeevnen, funktionaliteten og sikkerheden i deres workflowsoftware.
kodak prinergy

Nye produkter og ny direktør hos Horizon

Horizon Nordic havde ikke kun produktnyheder med på Sign&Print-messen, men også en ny administrerende direktør.
Horizon-01