Xeikons LX3000 lover fødevaresikker etiketprint

PUBLICERET: 22 April 2024
OPDATERET: 22 April

Xeikon har lanceret Lion LX3000, en ny digital etiketpresse med et nyt kontrolsystem, der giver højere produktivitet og kvalitet.

Xeikon har introduceret en ny produktiv og automatiseret tørtonerpresse, der er specifikt rettet mod print af etiketter i høj volumen. Xeikon LX3000-modellen kaldes også Løven (The Lion).
Den har en banebredde på 330 mm og er femfarvet som svar på kundernes krav om digitale etiketter af høj kvalitet. Hastigheden er op til 42 meter/min. Dette er en hastighedsforøgelse på 40 procent sammenlignet med Xeikons tidligere kapacitet på 30 meter i minuttet.

AI og vision teknologi

LX3000 har Xeikons eget kontrolsystem, der bruger avanceret videoovervågning og kunstig intelligens til løbende at overvåge og automatisk justere printindstillingerne. Systemet kontrollerer, justerer og rapporterer fem nøgleindstillinger for at sikre nøjagtig farveregistrering og overensstemmelse med den indstillede farvereference.

Derudover giver det kvantitative data til overvågning af overordnet udstyrseffektivitet (OEE), hvilket hjælper producenten med at optimere deres produktionsarbejdsgange yderligere.

Fødevaresikker etiketprint

Ifølge Frank Jacobs, Senior Product Manager, øger det nye kontrolsystem maskinens effektivitet markant, reducerer spild og giver operatøren mulighed for at fokusere på opgaver på højere niveau.

– Varemærkeejere har vænnet sig til fordelene ved digitalprint, herunder uovertruffen fleksibilitet, god kvalitet og hurtig levering, siger han.

I forbindelse med en videreudvikling af Xeikons tonerteknologi kan LX3000 nu printe på en lang række selvklæbende underlag uden primer og er dermed måske den mest fødevaresikre toner på markedet i dag. Printkvaliteten betyder en opløsning på 1200 dpi.

Lion er konfigureret med Xeikons nye ECO-toner, som er formuleret med 60 procent genanvendt PET af høj kvalitet for maksimal holdbarhed. Fri for fluor, Bisphenol A (BPA), TPO og mineralske olier, ud over at være 100 procent vegansk, opfylder ECO-toneren fødevaresikkerhedsrestriktioner og er dermed en fødevaresikker digital teknologi.

Læs videre

600 samlede og limede papkasser i timen med fuldt farveprint på alle sider

På Drupa præsenterede EFI sammen med Packsize en løsning til personaliseret fuldfarveprint på bølgepapkasser.
efi_drupa_01

Stor variation i udbuddet af digitale etiketprintere

Etiketbranchen er overordnet en robust og stabil industri med en mangeårig global vækst.
Xeikon

Skærebordene bliver større og mere automatiske

Skæreborde finder ind hos stadigt flere grafiske virksomheder. Effektiviseringen og automatiseringen er i hastig vækst.
cut_01

Blandt jaguarer, ørne og drager

Ricoh har været opfindsomme med deres stand, som er opbygget med et japansk tempel i midten og med ordet ”Henkaku” som omdrejningspunkt.
ricoh_01

De seneste nyheder

Scanpack stiller det store spørgsmål: Gik du glip af fremtiden?

Dette års seminarprogram har fire fokusområder, der afspejler nogle af de mest afgørende faktorer for industriens fremtid.
scanpack-seminar

Kreativ konkurrence for designspirer på Sign Print & Pack-messen

Fremtidens Receptioner: Grafisk konkurrence for designstuderende på Sign Print & Pack i Odense 18. - 19. september 2024
reception

Drupa tiltrak væsentligt færre gæster end forventet

Besøgstallene på årets Drupa-messe er offentliggjort, og de må være en skuffelse for Drupa og Messe Düsseldorf.
drupa-besøgende

600 samlede og limede papkasser i timen med fuldt farveprint på alle sider

På Drupa præsenterede EFI sammen med Packsize en løsning til personaliseret fuldfarveprint på bølgepapkasser.
efi_drupa_01