Canon kigger ind i nye markeder

PUBLICERET: 1 April 2024
OPDATERET: 1 April
En veloplagt Jennifer Kolloczek fra Canon, fortalte om deres omfattende udstilling på Drupa. Foto: Messe Düsseldorf / ctillmann

Det er et Canon på toppen, der, med sin 4.800 m2 store Drupa stand, viser, hvorfor de markedsledende inden for flere teknologier.

På baggrund af tal fra InfoSources erklærer Canon sig for markedsledende inden ark-inkjet med flere end 600 solgte enheder af i-serien og ligeledes markedsleder inden for rullebaseret inkjet med flere end 2.000 solgte print-tårne i Prostream og Colorstream-serierne. Inden for vandbaseret storformat inkjet er de, ifølge tal fra samme kilde, den næststørste udbyder.

Nu kigger de mod nye markedssegmenter med både nye og eksisterende produkter. De udvider flere af deres populære serier og spejder mod nye markeder med helt nye produkter.

Arkbaseret inkjet

I efteråret 2023 lancerede de entry-level modellen Variopress iX 1700. Den er, så vidt vides, identisk med de to andre modeller i serien – iX3200 og iX2100 – bare med en lavere hastighed. Derfor kan maskinen også opgraderes til en hurtigere, hvis behovet opstår. iX 1700 vil være kommercielt tilgængelig i 2025.

iX-serien er SRA3-format. Canon ønskede ikke at svare på, om der ville komme en B2-inkjet arkprinter på Drupa.
– Vi kigger stadig ind I dette segment, men vil ikke komme med yderligere information før Drupa, sagde Jennifer Kolloczek, senior marketing and innovation manager fra Canon på Pre-Drupa pressekonferencen.

Rullebaseret inkjet til etiket- og emballageproduktion

Her er Canon på vej med flere interessante nyheder, der sigter specielt på etiket- og emballagemarkedet.

For første gang nogensinde vil de vise deres nye etiketprinter Labelstream LS2000 uden for Japan. Det er en vandbaseret rulleprinter, der trykker med CMYK+hvid. Banebredden er 34 cm og hastigheden er 40 m/min. Den forventes at være på markedet i 2025.

I 2018 købte Canon engelske Edale, som fremstiller rullebaserede flexomaskiner. Baseret på deres fremføringsteknologi viser Canon nu, for første gang, deres bud på en digital emballageprinter til kartonproduktion.

– Vi viser et koncept af en high-end emballageløsning til detailhandelsprodukter. Single-pass arkitektur. Vandbaseret 4-7 farver 8.000 m2 m/timen med en printbredde på 1,7 meter. I kraft af vores tætte samarbejde med Edale er vi forud for tidsplanen og sigter mod første installation i 2026, siger Jennifer Kolloczek.

Hun tilføjer, at Canon ser det som det helt rigtige tidspunkt for dem, til for alvor at gå ind i etiket- og emballagesegmenterne.

Udover disse spændende nyheder har Canon udviklet en ny variant af Prostream-serien som vil gå under navnet 2000. Der er tale om to modeller – 2080 og 2133 – hvor 80 og 133 indikerer, hvor mange meter i minuttet der printes. Modellen er 20% kortere end 3000-modellen og bruger 29% mindre strøm. Den er desuden udstyret med en nyudviklet farve og har en banebredde på op til 558 mm.

Mange andre nyheder

Der er nyt farvesæt til flagskibet Prostream 3160, som er medvirkende til at gøre printeren 20% hurtigere. Deres absolut hurtigste printer – Colorstream-serien – er på Drupa konfigureret med en Hunkeler bogproduktionsenhed, som vil vise, hvordan man, on-the-fly, kan producere bøger i forskellige tykkelser, størrelser og oplag, stort set fuldautomatisk.

Arizona 2300-serien vil, for første gang i Europa, blive vist med det meget fleksible vakuum-system FLXflow, som automatisk vælger, hvor der skal suges og med et vip med foden kan skifte mellem at suge og blæse.

Til storformat serierne kommer nu også softwaren Prisma elevate xl v2.1, som gør det muligt at printe elementer i op til 4 mm højde for at skabe struktur eller blindskift på et medie.

Læs videre

HP vil fortsætte med at drive udviklingen

Nøgleordene for HP på Drupa-messen er automation, integration og bæredygtighed som vil de adressere med tre teknologier.
drupa24_hp

Huuray for en printer

Den danske virksomhed, Huuray, investerede i sommeren 2023 i en ny printer for at udvide sit udbud af personaliserede gavekort.
Huuray-PR-Billeder

Fujifilm viser deres styrkede B2-repertoire på Drupa

Sammen med en stor del af Fujifilms omfattende repertoire, vil et par nye B2-printere være udstillet på Fujifilms stand på Drupa.
drupa24_fujifilm

Ny high-end foto- og plakatprinter fra Epson

Epson lancerer ny storformatprinter til de professionelle foto-, kunst- og plakatmarkeder.
Epson_P20500Series

De seneste nyheder

Sign Service og College360 gør eleverne klar til Skills

For tredje år i træk er skilteteknikerne med til DM i Skills som konkurrencefag.
skills_05

– Vi må stå sammen om skiltetekniker-uddannelsen

Fredag den 12. april var der generalforsamling i Skilt- og Print Branchen, hvor der var stor fokus på at fastholde og udvikle skiltetekniker-uddannelsen.
claus-tvangso

HP vil fortsætte med at drive udviklingen

Nøgleordene for HP på Drupa-messen er automation, integration og bæredygtighed som vil de adressere med tre teknologier.
drupa24_hp

Huuray for en printer

Den danske virksomhed, Huuray, investerede i sommeren 2023 i en ny printer for at udvide sit udbud af personaliserede gavekort.
Huuray-PR-Billeder