Mediegrafikerelev Lisa forbereder sig til Skills

PUBLICERET: 25 January 2023
OPDATERET: 25 January
Lisa Giacobbe på sin arbejdsplads i Industriens Hus. Foto: Dansk Industri

Lisa Giacobbe er mediegrafikerelev hos Dansk Industri og i fuld gang med forberedelserne til danmarksmesterskaberne i Skills, hvor konkret sparring med kollegaer på pitches og præsentationer forhåbentlig udmønter sig i en god placering.

Hvorfor valgte du at blive mediegrafiker?

– Jeg vil gerne lære at lave layout og opsætning på diverse medier – både digitalt og fysiske produkter. Det kan jeg få opfyldt på mediegrafikeruddannelsen. Jeg synes også, at mediegrafikeruddannelsen er attraktiv, fordi jeg lærer om, hvordan jeg designer digitalt materiale, der ofte også skal fungere i fysisk form. Det kunne fx være flyers, som jeg designer på min computer og efterfølgende skal sikre mig, at designet ser pænt ud, når jeg sidder med flyeren i hænderne.

Hvorfor tror du, at du er blevet så god til dit fag, at du skal deltage til DM i Skills?

– Det er muligvis, fordi jeg godt kan lide at lære. Jeg synes, at det er sjovt at lave noget med hænderne og se, hvordan jeg kan arbejde med og udvikle et produkt.

Hvordan forbereder du dig op til DM i Skills?

– Jeg har faktisk sat to uger af til at forberede mig. Jeg prøver at udføre nogle opgaver på tid. Derudover prøver jeg at lære at lave en pitch og præsentere mine produkter. Det er utrolig relevant, da det er en stor del af mit arbejde. Mine kollegaer har fået til opgave at komme med feedback på min performance.

Hvad siger din familie og venner til, at du skal til DM i Skills?

– De er stolte og synes, at det er spændende. De glæder sig meget på mine vegne. Der er også et par stykker fra familien og kollegaer, som kommer til Fredericia for at støtte mig og se konkurrencen.

Hvad skal publikum glæde sig til at opleve?

– Jeg vil præsentere dem for mine færdigheder som mediegrafiker. Det er kompetencer inden for logodesign, opsætning, typografi og InDesign. Så publikum kan glæde sig til at se, hvordan mit arbejde som mediegrafiker foregår i virkeligheden. Hvis man ikke rigtig har nogen ide om, hvad uddannelsen går ud på, vil konkurrencen give et indblik i, hvad en mediegrafiker laver.

DM i Skills 2023 finder sted i Messe C, Vestre Ringvej 101, 7000 Fredericia fra den 2.- 4. februar
Der er gratis adgang alle dage!
Læs mere her.

Læs videre

Prinfo får ny partner

Som et led i eksekveringen af deres strategi udvider Prinfo kæden med en ny partner.
tarm_prinfo

Fujifilm ekspanderer inden for Print-on-Demand

Fujifilm ekspanderer til flere markeder med en voksende produktportefølje inden for print on demand.
Jet Press

UPM planlægger kraftig kapacitetsreduktion

UPM planlægger at neddrosle sin kapacitet på ubestrøget trykpapir for at tilpasse til en langsigtet efterspørgsel.
UPM_Schongau

Fem nye platesettere fra Fujifilm

Fujifilm lancerer en ny serie Luxel termiske platesettere til offsetpladeproduktion.
Fuji_Luxel

De seneste nyheder

PR Offset køber From Grafisk

Der er gang i butikken hos PR Offset, som på Drupa skrev under på en aftale om en ny Heidelberg offsettrykmaskine, og nu annoncerer købet af From Grafisk i Kolding.
PR_01

HP lover nyt på storformatfronten i efteråret

På HPs stand på Drupa var det nyheder i Indigo- og PageWide-serierne, der var mest i søgelyset. Men snart loves der nyt i storformatsegmentet.
HP-Paula

Konica lancerede deres B2-UV inkjet

Konica Minolta havde premiere på deres nye B2+ UV inkjet, AccurioJet 60000 på Drupa samt deres nye high chroma tonerprinter med et udvidet farverum.
Konica_Druopa_01

Horizon demonstrerede den smarte fabrik på Drupa

Målet for Horizon er at vise, hvordan printleverandører kan skabe en "smart fabrik"
horizon_drupa_01