Et roligere papirmarked retter atter fokus mod bæredygtighed

PUBLICERET: 5 January 2023
OPDATERET: 5 January
Foto: IGEPA Pressebillede

Efter en særdeles turbolent år er papirmarkedet inde i en mere normal periode. Leveranceforholdene er stabile og det samme kan siges om priserne om end de stadig er høje.

Fokus er ved at vende tilbage til det, vi også havde fokus på før corona og krigen i Ukraine, nemlig bæredygtighed, fortæller salgsdirektør Flemming Friche fra IGEPA. Han siger:

Flemming Friche, salgsdirektør hos IGEPA. Foto: Pressebillede.

– Der er stor interesse for løsninger, der har en eller anden form af bæredygtighed eller et miljøaspekt over sig. Det kan være produkter med en genbrugsandel eller 100% genbrug. Det kan også være engangsemballageprodukter, der kan genbruges fordi det er nemt at adskille papir og plast, eller emballage lavet af genbrugspapir, fyldstoffer til kasser lavet af papir, papiretiketter lavet af enten jomfrufibre eller re-cyclingsmateriale, følgeseddellommer af pergamin, der er 100% genanvendeligt, tape af papir osv.
Der er mange muligheder for at bidrage til, at vi bevæger os i en stadigt mere bæredygtig retning.

Fire FSC-mærkede papirnyheder

FSC er nøglen til, at kilderne til træfibrene kommer fra bæredygtig skovdrift. Derfor er det også en glad Flemming Friche der kan fortælle, at IGEPA har fire nyheder, som alle er FSC-mærkede.

Det gælder Algro Design Nature fra Sappi som er en premium kartonkvalitet med en naturlig ubestrøget bagside og en premium bestrøget forside. Algro Design Duo har en ensartet premium bestrygning på begge sider. Begge disse kvaliteter kan fås som FSC- og PEFC-certificerede.

En anden nyhed er MetsäBoard Prime FBB EB som er en fuldbestrøget kartonkvalitet med dispersionsbarriere. Den giver mulighed for at bruge kartonen som fødevareemballage, hvor der kræves medium modstandskraft overfor fedt og fugt. Varen kan fås som FSC og PEFC certificeret.

Som tredje nyhed præsenterer de Lakepaper Extra White pure protect fra Gmund. Som en del af deres store Lakepaper Extra serie, fremhæver Flemming Friche den særlige kvalitet Lakepaper Extra White pure protect. Kvaliteten er tænkt som en nyhed indenfor emballage produktion, fordi den fjerner behovet for fx kachering ved at beskytte for eksempel parfumevarer mod fedtede fingre. Overfladen har ekstra gloss og er derfor meget glat og smudsafvisende. Dermed kan du spare ekstra processer og materialer. Lakepaper Extra er FSC-certificeret.

Endelig har den farvede Caribic- serie nu også fået FSC-certificering. Det betyder altså, at man fremover kan få alle 34 farver, 80-250 gr./m2 og i forskellige formater med FSC-certifikat.
Caribic er IGEPAs omfangsrige farvesortiment til anvendelse i offset, digitalprint. Der fås desuden konvolutter i hele sortimentet. Typiske anvendelsesområder er ifølge IGEPA reklamematerialer, prislister, visitkort, emballage, spisekort, registerkort, mailings, børnebøger, kartotekskarton, informationsmails, lykønskningskort, forretningspapirer og formularer, flyers, indbydelser, indbinding, blokke og meget andet.

Mere turbolens i 2023?

Selvom markedet synes roligt lige nu, er der mange ubekendte i det nye papirmarked der er ved at tage form. Det kigger vi lidt nærmere på i næste uge.

Læs videre

Fortsat vækst i etiket- og emballagemarkedet

Det er opmuntrende at se, at digitale etiketter, emballage og udsmykning er i fortsat vækst, skriver Konica Minoltas Sacha-Vittorio Paolucci i en kommentar til markedsudviklingen.
KM_01

Faerch investerer stort i genbrug af fødevareemballage

Den danske producent af plastbakker til fødevarer, Faerch, har gennem de sidste fire år opbygget en genbrugsfabrik til PET-bakker i Holland.
faerch_04

Prinfo får ny partner

Som et led i eksekveringen af deres strategi udvider Prinfo kæden med en ny partner.
tarm_prinfo

Fujifilm ekspanderer inden for Print-on-Demand

Fujifilm ekspanderer til flere markeder med en voksende produktportefølje inden for print on demand.
Jet Press

De seneste nyheder

Scanpack stiller det store spørgsmål: Gik du glip af fremtiden?

Dette års seminarprogram har fire fokusområder, der afspejler nogle af de mest afgørende faktorer for industriens fremtid.
scanpack-seminar

Kreativ konkurrence for designspirer på Sign Print & Pack-messen

Fremtidens Receptioner: Grafisk konkurrence for designstuderende på Sign Print & Pack i Odense 18. - 19. september 2024
reception

Drupa tiltrak væsentligt færre gæster end forventet

Besøgstallene på årets Drupa-messe er offentliggjort, og de må være en skuffelse for Drupa og Messe Düsseldorf.
drupa-besøgende

600 samlede og limede papkasser i timen med fuldt farveprint på alle sider

På Drupa præsenterede EFI sammen med Packsize en løsning til personaliseret fuldfarveprint på bølgepapkasser.
efi_drupa_01