Et roligere papirmarked retter atter fokus mod bæredygtighed

PUBLICERET: 5 January 2023
OPDATERET: 5 January
Foto: IGEPA Pressebillede

Efter en særdeles turbolent år er papirmarkedet inde i en mere normal periode. Leveranceforholdene er stabile og det samme kan siges om priserne om end de stadig er høje.

Fokus er ved at vende tilbage til det, vi også havde fokus på før corona og krigen i Ukraine, nemlig bæredygtighed, fortæller salgsdirektør Flemming Friche fra IGEPA. Han siger:

Flemming Friche, salgsdirektør hos IGEPA. Foto: Pressebillede.

– Der er stor interesse for løsninger, der har en eller anden form af bæredygtighed eller et miljøaspekt over sig. Det kan være produkter med en genbrugsandel eller 100% genbrug. Det kan også være engangsemballageprodukter, der kan genbruges fordi det er nemt at adskille papir og plast, eller emballage lavet af genbrugspapir, fyldstoffer til kasser lavet af papir, papiretiketter lavet af enten jomfrufibre eller re-cyclingsmateriale, følgeseddellommer af pergamin, der er 100% genanvendeligt, tape af papir osv.
Der er mange muligheder for at bidrage til, at vi bevæger os i en stadigt mere bæredygtig retning.

Fire FSC-mærkede papirnyheder

FSC er nøglen til, at kilderne til træfibrene kommer fra bæredygtig skovdrift. Derfor er det også en glad Flemming Friche der kan fortælle, at IGEPA har fire nyheder, som alle er FSC-mærkede.

Det gælder Algro Design Nature fra Sappi som er en premium kartonkvalitet med en naturlig ubestrøget bagside og en premium bestrøget forside. Algro Design Duo har en ensartet premium bestrygning på begge sider. Begge disse kvaliteter kan fås som FSC- og PEFC-certificerede.

En anden nyhed er MetsäBoard Prime FBB EB som er en fuldbestrøget kartonkvalitet med dispersionsbarriere. Den giver mulighed for at bruge kartonen som fødevareemballage, hvor der kræves medium modstandskraft overfor fedt og fugt. Varen kan fås som FSC og PEFC certificeret.

Som tredje nyhed præsenterer de Lakepaper Extra White pure protect fra Gmund. Som en del af deres store Lakepaper Extra serie, fremhæver Flemming Friche den særlige kvalitet Lakepaper Extra White pure protect. Kvaliteten er tænkt som en nyhed indenfor emballage produktion, fordi den fjerner behovet for fx kachering ved at beskytte for eksempel parfumevarer mod fedtede fingre. Overfladen har ekstra gloss og er derfor meget glat og smudsafvisende. Dermed kan du spare ekstra processer og materialer. Lakepaper Extra er FSC-certificeret.

Endelig har den farvede Caribic- serie nu også fået FSC-certificering. Det betyder altså, at man fremover kan få alle 34 farver, 80-250 gr./m2 og i forskellige formater med FSC-certifikat.
Caribic er IGEPAs omfangsrige farvesortiment til anvendelse i offset, digitalprint. Der fås desuden konvolutter i hele sortimentet. Typiske anvendelsesområder er ifølge IGEPA reklamematerialer, prislister, visitkort, emballage, spisekort, registerkort, mailings, børnebøger, kartotekskarton, informationsmails, lykønskningskort, forretningspapirer og formularer, flyers, indbydelser, indbinding, blokke og meget andet.

Mere turbolens i 2023?

Selvom markedet synes roligt lige nu, er der mange ubekendte i det nye papirmarked der er ved at tage form. Det kigger vi lidt nærmere på i næste uge.

Læs videre

Faerch investerer stort i genbrug af fødevareemballage

Den danske producent af plastbakker til fødevarer, Faerch, har gennem de sidste fire år opbygget en genbrugsfabrik til PET-bakker i Holland.
faerch_04

Prinfo får ny partner

Som et led i eksekveringen af deres strategi udvider Prinfo kæden med en ny partner.
tarm_prinfo

Fujifilm ekspanderer inden for Print-on-Demand

Fujifilm ekspanderer til flere markeder med en voksende produktportefølje inden for print on demand.
Jet Press

UPM planlægger kraftig kapacitetsreduktion

UPM planlægger at neddrosle sin kapacitet på ubestrøget trykpapir for at tilpasse til en langsigtet efterspørgsel.
UPM_Schongau

De seneste nyheder

Visutech får ny direktør

Efter mere end tre årtier overdrager grundlægger og administrerende direktør, Jan-Olof Jungersten, ledelsesrollen til Johan Lidström.
visutech_lidstrom

Korrekturløsning til HP Indigo giver bedre økonomi

GMG har udviklet en korrekturløsning, der er skabt specielt til HP Indigo-brugere.
GMG_HP_02

Metsä Board har nu den største kartonmaskine i Europa

Med moderniseringen af kartonmaskinen (BM1) vil Metsä Boards årlige produktionskapacitet af falsekarton stige fra 400.000 tons til 600.000 tons.
MetsäBoardHusum

ECO3 hæver barren for automatiseret avisproduktion

ECO3 ønsker at tage automatiseringen af ​​avisproduktionen til næste niveau med den nye version af deres workflow-løsning Arkitex.
Arkitex v6