Det nye sort i tekstiltryk, eksemplets magt og wow-effekten

PUBLICERET: 15 September 2022
OPDATERET: 15 September
Morten Frost fra JUHL tror at mange printhuse vil se en ny markedsmulighed i DTF-print.

DTF er en digital metode til at fremstille tekstiltryk på en meget fleksibel facon. Kvaliteten er høj og anvendelsesmulighederne mange. Canon inspirerer med eksemplets magt på Sign Print & Pack-messen, og Xerox skaber wow-effekt 5. og 6. farve.

DTF er det nye sort i tekstiltryk

En ny udstiller i Sign Print & Pack sammenhæng er JUHL. De har i mange år leveret produktionsudstyr inden for serigrafi og tampontryk. På messen stillede de blandt andet op med en DTF-tekstilprinter, som kan åbne helt nye døre for det grafiske segment.

Direktør Morten Frost fortæller:
– Printvirksomhederne udviser en voksende interesse for tekstilprint. Hidtil har flere delprocesser stadigt været forbeholdt de serigrafiske virksomheder (tryk af hvid og påføring af lim), men med vores seneste maskine, er disse integreret i maskinen, og man kan således fremstille færdige film til varmeoverføring på tekstil. Det åbner et nyt marked for mange printvirksomheder, som i forvejen har god forstand på print og kvalitetsstyring.

Maskinen er egentlig en kinesisk, men er importeret og ombygget af den italienske virksomhed Ser.Tec., som har udskiftet en lang række dele i maskinen og optimeret farven, så den i den europæiske version er både CE-certificeret og  har REACH-godkendte farver.

– Vi er meget tilfredse med samarbejdet, som ikke er en ”one-off”, men er starten på en rejse, hvor vi kommer til at se også mere industrialiserede løsninger. Og så sælger vi jo også alt det andet der hører til en tekstilproduktion, siger Morten Frost.

Eksemplet magt er stor, siger Hans Dalmeijer fra Canon. De har stor succes med at vise forskellige kunders produkter frem.
Canon skaber nysgerrighed gennem eksempler

Hos Canon har de også linet en række maskiner op, men det, der ifølge Hans Dalmeijer nok har størst effekt, er deres omfattende applikationssamling. Gennem lang tid har de samlet de allerbedste eksempler fra deres kunder, som de nu viser frem på messen.

– Der er rigtig mange der stopper og kigger vores mange applikationer igennem. Også messekataloget har fået stor opmærksomhed, og er netop et meget godt eksempel på, at det at vise konkrete produkter frem, er en stor inspirationskilde. Men også reliefprint og de matte og blanke løsninger fra vores Colorado-serie har vakt interesse. Faktisk har vi på første messedag solgt flere FlexFinish-opgraderinger til Colorado-printerne, siger Hans Dalmeijer.

Print med Wow-effekt hos Xerox

Peter Dollerup fra Xerox fortæller, at første dagen har været helt vild på Xerox-standen. Der har været mange kunder og gamle kolleger og så har de fået masser af opmærksomhed på deres iGen seksfarve-løsning.

– Man bliver aldrig træt af at høre folk sige wow, når de ser, hvad der sker med en tryksag, der udsættes for guld, sølv, pink, hvid eller sågar dobbelt hvid, siger Peter Dollerup og tilføjer, at muligheden for at tjene ekstra på opgaver der skiller sig ud, er det der skal drive branchen fremad.

Der er en betydeelig wow-effekt, når du trykker med f.eks. guld, sølvb, pink eller hvid, siger Peter Dollerup fra Xerox.

Læs videre

Skær 90% af fremstillingstiden på stanseformene

Den tyske leverandør af efterbehandlingsudstyr, KAMA, introducerer det digitale positioneringssystem KAMA CPX 106 til hurtigere opsætning af klichéer til blindprægning og varmfoliering.
kama_02

Mercoprint flytter sydpå

Mercoprint valgte i 2022 at flytte deres hovedkontor fra Københavns omegn til Næstved. Det var en beslutning som blandt andet var baseret på en markant ændret kundeadfærd.
Mercoprint_01

Addbrand bliver distributør af Arctic Papers G-Serie

Fra januar 2023 bliver Addbrand ny distributør af papirserierne G-Print og G-Silk, der produceres på Arctic Papers papirværk i Grycksbo i Sverige.
Arctic Paper Grycksbo

Gop øger salget på det grafiske marked

Distributøren gop har indtaget det danske marked og har siden sin opstart tilbage i 2019 opnået en solid position i det grafiske segment.
gop_01

De seneste nyheder

Visutech får ny direktør

Efter mere end tre årtier overdrager grundlægger og administrerende direktør, Jan-Olof Jungersten, ledelsesrollen til Johan Lidström.
visutech_lidstrom

Korrekturløsning til HP Indigo giver bedre økonomi

GMG har udviklet en korrekturløsning, der er skabt specielt til HP Indigo-brugere.
GMG_HP_02

Metsä Board har nu den største kartonmaskine i Europa

Med moderniseringen af kartonmaskinen (BM1) vil Metsä Boards årlige produktionskapacitet af falsekarton stige fra 400.000 tons til 600.000 tons.
MetsäBoardHusum

ECO3 hæver barren for automatiseret avisproduktion

ECO3 ønsker at tage automatiseringen af ​​avisproduktionen til næste niveau med den nye version af deres workflow-løsning Arkitex.
Arkitex v6