Skær 90% af fremstillingstiden på stanseformene

PUBLICERET: 4 January 2023
OPDATERET: 12 January
Prægeformen filmes af et kamera og på skærmen ses udskydningen visualiseret ovenpå prægeformen, så man hurtigt kan foretage en korrekt placering af klichéen. Foto fra præsentationsvideo

Den tyske leverandør af efterbehandlingsudstyr, KAMA, introducerer det digitale positioneringssystem KAMA CPX 106 til hurtigere opsætning af klichéer til blindprægning og varmfoliering.

Det software-understøttede system erstatter den tidskrævende placering af klichéer inklusive finjustering i prægemaskinen og kan bruges til alle gængse flatbed prægemaskiner i formatet B1 uanset producent. Fremstillingstiden kan reduceres med op til 90 %.

Kameraassisteret løsning

Ved hjælp af de udskudte data-filer kan et kamera se både prægeformen og de udskudte data-filer visualiseret oven i hinanden på skærmen. På den måde kan en hurtig placering af klichéen opnås. CPX-softwaren beregner målpositionen (roteret, spejlvendt) og tager højde for den termiske udvidelse af prægepladen og klichéerne. Anlægget for printarket indgår også i referencedataene, så klichéerne kan monteres direkte på pladen. Ingen måling, ingen udskæring, ingen efterfølgende korrektioner og stort set intet spild. Den visuelle brugervejledning gør opsætningen meget intuitiv.

Til alle gængse prægemaskiner

Skræddersyede adaptere gør CPX 106 kompatibel med prægningsplader fra forskellige producenter af B1-maskiner, for eksempel Bobst, Gietz eller Heidelberg/MK. Alle prægeplader op til en størrelse på 860 x 1.300 mm kan fastspændes i CPX med gentagelsesnøjagtighed.

Da opsætningsarbejdet udføres på CPX 106, øger dette tilgængeligheden af prægemaskinen, som samtidig kan producere et andet job mens en ny prægeform færdiggøres.

Skræddersyede adaptere gør CPX 106 kompatibel med prægningsplader fra forskellige producenter af B1-maskiner. Foto fra præsentationsvideo
Har allerede en populær halvformat version

– Efter den vellykkede introduktion af vores positioneringssystem til halvformat og med 70 installationer verden over, modtog vi flere forespørgsler fra kunder om en løsning til større formater. Dette gav os mod på at gøre CPX 106 klar til serieproduktion, forklarer KAMAs administrerende direktør Bernd Sauter.

CPX 106 kommer som en stand-alone løsning og har den hurtigste ROI (return on investment) i trykkeribranchen ifølge Bernd Sauter. KAMA GmbH udvikler og fremstiller alle maskiner i deres eget produktionsanlæg i Dresden i Tyskland.

Læs videre

Prinfo får ny partner

Som et led i eksekveringen af deres strategi udvider Prinfo kæden med en ny partner.
tarm_prinfo

Fujifilm ekspanderer inden for Print-on-Demand

Fujifilm ekspanderer til flere markeder med en voksende produktportefølje inden for print on demand.
Jet Press

UPM planlægger kraftig kapacitetsreduktion

UPM planlægger at neddrosle sin kapacitet på ubestrøget trykpapir for at tilpasse til en langsigtet efterspørgsel.
UPM_Schongau

Fem nye platesettere fra Fujifilm

Fujifilm lancerer en ny serie Luxel termiske platesettere til offsetpladeproduktion.
Fuji_Luxel

De seneste nyheder

Visutech får ny direktør

Efter mere end tre årtier overdrager grundlægger og administrerende direktør, Jan-Olof Jungersten, ledelsesrollen til Johan Lidström.
visutech_lidstrom

Korrekturløsning til HP Indigo giver bedre økonomi

GMG har udviklet en korrekturløsning, der er skabt specielt til HP Indigo-brugere.
GMG_HP_02

Metsä Board har nu den største kartonmaskine i Europa

Med moderniseringen af kartonmaskinen (BM1) vil Metsä Boards årlige produktionskapacitet af falsekarton stige fra 400.000 tons til 600.000 tons.
MetsäBoardHusum

ECO3 hæver barren for automatiseret avisproduktion

ECO3 ønsker at tage automatiseringen af ​​avisproduktionen til næste niveau med den nye version af deres workflow-løsning Arkitex.
Arkitex v6