Konica Minolta lancerer ny SRA3 digital lakmaskine

Mønster 3D lakering udført af Accurio Shine 3600.

Konica Minolta viser eksempler fra helt ny digital lakmaskine på Sign, Print & Pack.

Konica Minolta introducerer en helt ny digital lakmaskine i SRA3 formatet med integreret Konica Minolta og MGI teknologi. I 2014 indledte japanske Konica Minolta og franske MGI et samarbejde, som nu er blevet endnu tættere gennem fælles markedsføring og nye, smartere maskiner.

KonicaMinolta Accurio Shine 3600 Digital LED UV 3D spot- og fuldflade lakeringsmaskine

Sign, Print & Pack har talt med produktchef Mikael Wennerberg fra Konica Minolta, som fortæller:

– Konica Minolta’s tætte samarbejde med MGI, som har specialiseret sig i lakmaskiner, har medført at der er kommet en række lakmaskiner ind i produktsortimentet. Med Konica Minolta’s store fokus på det digitale SRA3 trykmarked, introducerer vi nu Accurio Shine 3600, som er en digital lakmaskine i samme format. Ligesom trykmaskinerne kan Accurio Shine 3600 faktisk lakere større formater end A3, nemlig bannere i længder på op til 750 mm.

Produktchef Mikael Wennerberg fra KonicaMinolta

Konica Minolta Accurio Schine 3600 er så ny, at den ikke rigtig er kommet ud på det europæiske marked endnu, men det er klart, at vi kommer til at kunne fortælle om den på Sign, Print & Pack, og vi kommer også til at have tryk/lakprøver på standen.

Grundlæggende er Accurio Schine 3600 en digital lakmaskine med Konica Minolta’s egne inkjet hoveder, så maskinen kan både spot- og fuldflade lakere, ligesom hvert enkelt ark med inkjet teknologien kan lakeres forskelligt. Men ikke nok med det, så kan mængden af lak på forskellige områder af arket justeres så der lægges mere lak nogle steder end andre. Man kan således skabe en 3D-lakeffekt på udvalgte områder af arket, f.eks. ovenpå et bogstav eller et billede. Højden på 3D-effekten kan blive 0,116 mm. Der findes også en række forprogrammerede lakerings programmer, som f.eks. snake-screen (vist på billedet).

Når man lakerer partielt er det fuldkommen fundamentalt at registreringen er på plads. Derfor har maskinen en scanner og software med kunstig intelligens (AI), så hele arket løbende scannes og måles med op til 200 referencepunkter over arket. Der kompenseres derfor automatisk for eventuelt papirstræk, som har forskubbet trykbilledet i forhold til den originale trykfil.

Der anvendes kun én type UV lak til alle opgaver. Det betyder, at der heller ikke spildes nogen omstillingstid på at skifte mellem laktyper, og lakkes tørres umiddelbart med den indbyggede LED UV tørrer.

– Vi er klar over, at vedhæftning af lak på visse former for plast- eller metalliske materialer er en udfordring. Derfor tilbyder vi også en corona enhed, som fjerner den statiske elektricitet som forstyrrer vedhæftningen. Vi glæder os meget til at vise de imponerende lakprøver og til at kunne levere Accurio Shine 3600 senere på året.

Du kan gratis tilmelde dig Sign, Print & Pack-messen her.

 

 

Publicerat av: 

Del artiklen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.