3T Textil Tryk har travlt, men ønsker ikke medarbejdere

Tekst:Lis Lykke
PUBLICERET: 8 June 2022
OPDATERET: 8 June

For godt 30 år siden startede Lars Tordrup 3T Textil Tryk. Han er egentlig uddannet togfører, men var skiftet over til at arbejde som dækmontør. Fik siden job i en virksomhed, der solgte tekstiler med logotryk. Det blev starten på et nyt eventyr.

– På det tidspunkt havde jeg brug for et nyt job, så jeg tænkte: Nu tager jeg chancen. Jeg starter for mig selv med tekstiltryk, fortæller Lars Tordrup.

Der var blevet sparet nogle penge op, så der var mulighed for at investere i lidt udstyr, blandt andet serigrafirammer, vaske-/skylleudstyr, lysbord samt leje og indretning af lokale.

– Under opbygningsfasen, men jeg fik investeret i udstyr og indrettede produktionen, havde jeg nogle småopgaver, som jeg fik løst hos nogle samarbejdspartnere, så på den måde kom jeg langsomt i gang, og jeg var så heldig, at der hvor jeg havde mit første lokale, var en af naboerne et tampontrykkeri, så det gav også nogle kunder, fortæller Lars Tordrup, og han fortsætter:

– På et tidspunkt blev jeg sponsor for en håndboldklub, og det var et godt udstillingsvindue, og gav gode kunder.

Opgaverne og kunderne

3T Textil løser opgaver inden for tekstiltryk, plakater, roll-ups, klistermærker, magnetskilte, bildekorationer og reklamegaver med meget mere, for eksempel også tryksager som visitkort, og flyers.

– Generelt løser jeg det, kunderne har brug for, men jeg laver ikke alt in-house, forklarer Lars Tordrup, som synes han har en fin lille forretning.

Den har overlevet både finanskrise og Corona, og der er et stort underlag af kunder, mest fra lokalområdet. Der er blandt andet mange klubber og foreninger blandt kunderne, og der er også kunder uden for lokalområdet. De kommer på anbefaling fra de lokale.

Det startede med serigrafi

Det første udstyr, der blev investeret i, var som nævnt til serigrafisk produktion. Men for en lille virksomhed som 3T Textil Tryk er serigrafi blevet for dyr en produktionsmetode, så i dag arbejder Lars Tordrup med transfer/strygefolie.

– Selv om jeg er en lille virksomhed, gælder det om at være omstillingsparat, og det er omkring 20 år siden, jeg fik min første strygefoliemaskine. Det gav nye muligheder, fortæller Lars Tordrup.

Lars Tordrup tilbyder en bred vifte af opgaver, men det er fortsat tryk på tøj, der fylder mest. Det er mest logotryk på arbejds-, sports- og fritidstøj. Og T-shirts er det, der bliver trykt allermest af.

– Generelt trykker jeg meget på arbejdstøj. De fleste håndværkere forsyner medarbejderne med tøj, da mange byggepladser kun lukker folk ind på pladsen, hvis de har logo på tøjet, forklarer Lars Tordrup.

Fleksible arbejdstider

Når man er en enmandshær, er man også mere fleksibel. Derfor tilbyder Lars Tordrup nogle af de mindre håndværkere, der skal have dekoreret biler, at opgaven kan løses over en weekend, og det er meget værdsat af kunderne.

– Jeg er ikke særlig god til at holde fri, bare for at holde fri, og så kan jeg jo lige så godt give kunderne den ekstra service, fortæller Lars Tordrup.

– Det, at jeg bare er mig selv, giver mig nogle muligheder for at være fleksibel og hjælpe kunderne på en anden måde, end de store virksomheder, uddyber Lars Tordrup.

Tætte kundeforhold

At 3T Textil Tryk har et godt og tæt forhold til kunderne fornægter sig heller ikke under samtalen. Kunder kommer forbi, nogle skal afhente ordrer, der står klar, andre skal aftale en ny opgave, og indimellem ringer telefonen også med kunder, der skal betjenes.

– Min virksomhed er netop gearet til at give den form for kundeservice, og det er værdsat af mange af mine kunder. Til gengæld er jeg ikke i stand til at klare store industrikunder. Men jeg har det godt med at være alene. Jeg har aldrig haft lyst til at udvide og have medarbejdere. Jeg arbejder meget, men jeg er ikke god til at arbejde sammen med andre, forklarer Lars Tordrup med et smil.

Lars Tordrup mener, der er flere plusser ved at være bare sig selv. Men der er da også ting i hverdagen, hvor det kunne have været godt med en medarbejder at vende et emne med. Det kunne for eksempel være hele digitaliseringsområdet, som Lars Tordrup synes kan være lidt af en udfordring.

Fremtiden

– Den ser fornuftig og positiv ud. Jeg fortsætter med at holde min produktion opdateret, og jeg er fortsat omstillingsparat, hvis og når det er nødvendigt. Og så er jeg, fordi jeg blot er mig selv, superfleksibel, og det giver mig nogle muligheder andre ikke har, konstaterer Lars Tordrup.

Læs videre

Lars Ole Nauta: Labelexpo er vigtig i år

– Der skal klinkes nogle skår ovenpå papirkrisen, og så skal vi kigge dybere i mulighederne for automatisering, sige Lars Ole Nauta før årets Labelexpo.
LarsOleNauta

Johnsen Graphic Solution indgår partnerskab med Boostly

Johnsen Graphic Solutions og reklamebureaet Boostly har indgået et partnerskab med gensidige kompetenceløft for begge virksomheder.
johnsen_boostly_01

Mercoprint flytter sydpå

Mercoprint valgte i 2022 at flytte deres hovedkontor fra Københavns omegn til Næstved. Det var en beslutning som blandt andet var baseret på en markant ændret kundeadfærd.
Mercoprint_01

Når den gode stemning bliver en salgsparameter

Der er en ualmindelig god stemning, når man kommer ind hos BW & Madsen Skilte Reklame i Haderslev. Havde der været dug på bordene, havde det næsten været som at være hjemme i privaten.
BW_01

De seneste nyheder

Åbent hus hos Mark Andy og Pulse

Torsdag den 26. september 2024 kan du tage med til Mark Andy i Polen for at opdage, hvordan PureTones farvesæt og Monolox aniloxsystemet skaber nye muligheder på en moderne flexomaskine.
Heidi_Pulse

Hurtig omstilling på veje- og etiketteringslinje

Espera Nova er en serie af effektive veje- og etiketteringsmaskiner, som nu udvides med den nye  model Nova ES-E.
Espera_Linien

Gå ikke glip af Packnorth Award

Bidragene til årets Packnews Award kommer nu ind i en lind strøm. Det er fjerde gang, konkurrencen afholdes, og i år er prisoverrækkelsen tilbage på Scanpack-messen.
p-award_01

Addbrand overtager ICE Kuvert

Addbrand køber ICE Kuverts aktiver med virkning fra 1. august 2024. Dette skridt markerer også et generationsskifte, hvor Nanna Enemark ansættes hos Addbrand i København for at fortsætte med at servicere kunderne
ICE-Addbrand