Agfa giver Jeti Tauro en gang lak

PUBLICERET: 1 June 2022
OPDATERET: 1 June

Som den første i Jeti Tauro-serien udstyres Jeti Tauro H3300 HS LED med fire lak-printhoveder. Det giver mulighed for at lakere hele fladen eller for partiel lakering. Ved at forsinke LED-tørringen kan man endvidere øge glansen.

Agfa viser en stor del af deres maskinpark på FESPA, men den eneste egentlige nyhed er tilføjelsen af lak-hovederne på Jeti Tauro. Nordisk salgsansvarlig Nils-Arne Sletten fortæller, at den partielle lakering kan styres fra forskellige steder i workflowet. Ønsker man fx at printe lak der, hvor der er printet farve eller bare sort, kan man i Agfas Asanti-software forholdsvis let bestemme dette. Skal den partielle lak være mere kreativt funderet fremstilles der et specielt lag i design-softwaren, som Asanti så konverterer til en lak-kanal.

Jeti Tauro-serien består af seks modeller, som varierer i størrelse og hastighed. De kommer i to bordbredder, 2,5 og 3,3 meter, og hastighederne markeres i bogstaverne S, HS og UHS (Speed, High Speed og Ultra High Speed). Indtil videre er det kun Jeti Tauro H3300 HS LED der fås med lak-printhoveder, siger Nils-Arne Sletten.

Agfa benytter også messen til at markere overtagelse af det engelske inkjet printerfirma Inca. Vi har tidligere omtalt købet, som nu endelig er godkendt. Nils-Arne Sletten siger, at maskinerne passer særdeles godt ind i Agfas strategi om at komme mere ind i det industrielle marked. Incas printere starter der, hvor Agfas portefølje slutter i dag. Med Incas printere kan de blandt andet komme ind i markedet for high-volume digital emballageproduktion

Læs videre

Fortsat vækst i etiket- og emballagemarkedet

Det er opmuntrende at se, at digitale etiketter, emballage og udsmykning er i fortsat vækst, skriver Konica Minoltas Sacha-Vittorio Paolucci i en kommentar til markedsudviklingen.
KM_01

Mercoprint køber Gerdøe Profil

Mercoprint fortsætter strategien med konsolidering inden for reklamebranchen med køb af virksomheden Gerdøe Profil i Vordingborg.
gerdoe og mercoprint

Papirmarkedet er stadig i opbrud

Stora Enso annoncerede sidste år, at de ville sælge fire ud af fem papirfabrikker. Nu laver de lidt om i den beslutning. I Holland er papirfabrikken Crown van Gelder, som bl.a. laver inkjet-papir, begæret konkurs.
maxau

Mercoprint og BEMRK går sammen

Pr. 1 februar samler Mercoprint og Bemrk kræfterne til én større og stærkere reklamevirksomhed med lokationer i Næstved og Glostrup.
mercoprint-bemrk

De seneste nyheder

Dansk virksomhed vil vinde Packnorth Award med nyt emballageprodukt

Den danske virksomhed Grathwol oplyser, at de, som den første i verden, kan fremstille en PET-dåse med et låg af samme materiale.
Grathwol_01

Åbent hus hos Mark Andy og Pulse

Torsdag den 26. september 2024 kan du tage med til Mark Andy i Polen for at opdage, hvordan PureTones farvesæt og Monolox aniloxsystemet skaber nye muligheder på en moderne flexomaskine.
Heidi_Pulse

Hurtig omstilling på veje- og etiketteringslinje

Espera Nova er en serie af effektive veje- og etiketteringsmaskiner, som nu udvides med den nye  model Nova ES-E.
Espera_Linien

Gå ikke glip af Packnorth Award

Bidragene til årets Packnews Award kommer nu ind i en lind strøm. Det er fjerde gang, konkurrencen afholdes, og i år er prisoverrækkelsen tilbage på Scanpack-messen.
p-award_01