Veo Robotics lancerer FreeMove softwaren som kan gøre alle industrirobotter til cobotter

PUBLICERET: 27 May 2022
OPDATERET: 27 May
Med FreeMove softwaren kan en operatør arbejde tæt sammen med store industrirobotter uden sikkerhedshegn

Forskellen mellem industrirobotter og de nuværende cobotter er, at de sidstnævnte ikke behøver nogen sikkerhedsafskærmning fordi de arbejder med et begrænset arbejdsmoment kombineret med en suveræn bremseevne. Dette giver visse begrænsninger på cobottens lasteevne eller bevægelseshastighed, og ingen cobotter flytter i dag mere end 25 kg. Derfor kommer en operatør ikke til skade ved en eventuel kontakt mellem operatør og robot. Cobotten ved desværre ingenting om operatørens bevægelser i arbejdsområdet, så der er ingenting, som forhindrer cobotten i at ramme operatøren.

Med Veo Robotics FreeMove software ændrer dette sig totalt, fordi videoovervågningen løbende i “real-time” fortæller robotten hvor en eller flere operatører eventuelt befinder sig i arbejdsområdet.

Hele robotcellen overvåges som et 3-dimensionalt koordinatsystem hvor robottens egen styringssoftware arbejder sammen med FreeMove softwaren så robottens bevægelsesmønster styres af dens egen software mens FreeMove reducerer robottens hastighed eller stopper den i relation til hvor operatørerne befinder sig i arbejdsområdet.

Veo Robotics har indgået samarbejdsaftaler med de 4 store robotleverandører Fanuc, Yaskawa, ABB og Kuka, og samtidig har man fået en tysk TÜV sikkerhedsgodkendelse af softwaren. I praksis betyder det, at alle konventionelle industrirobotter, store som små, kan konverteres til at være cobotter uden behov for nogen sikkerhedsafskærmning. Dette kommer til dramatisk at ændre hvordan man kan anvende robotter i fremtiden.

Du kan læse mere om Veo Robotics her:  

Du kan se en vide om FreeMove softwaren her:

 

 

 

Læs videre

GRAKOM inviterede til KOMM-Dagen

Flere end 220 deltager havde tilmeldt sig det årlige arrangement, som i år havde ændret navn fra GRAKOM-Dagen til KOMM-Dagen.
Komm-dagen_05

Exoskeletter kan aflaste kroppen

På Sign Print & Pack er det muligt at se bl.a.exoskeletter og hvad de kan gøre for at undgå skader og nedslidning af kroppen. Kig ind i robothjørnet.
Exoskelet gør det tunge let

Heidelberg fokuserer på software i skyen

Heidelberg udvider produktprogrammet med mindre, digitale trykmaskiner, og drejer virksomheden i en ny retning med fokus på mere digitalisering og software.
Heidelberg_web

Rizon 10-robotten vinder Red Dot designpris

"Adaptive robotter!" Hvad er nu det? Det er intelligente robotter, som anvender kunstig intelligens (AI) og andre nye Industri 4.0 teknologier til både at se og føle omgivelserne og på basis af opsamlede input træffe de rigtige beslutninger.
Den adaptive Rizon 10 robot skriver med et konstant tryk på en touchscreen, som løbende bevæges

De seneste nyheder

LM Sign opruster til udvikling

LM Sign i Sønderborg har gennem det sidste år investeret i nye maskiner. Nu er tiden kommet til at opruste på mandskabssiden.
LMS_01

UPM Raflatac lukker etiketfabrik

UPM Raflatac har besluttet at lukke deres fabrik i Kaltenkirchen i Tyskland permanent for at forbedre organisationens samlede effektivitet og rentabilitet.
UPM-Grafityp

Koenig & Bauer reorganiserer

For at komme tættere på nuværende og fremtidige kundebehov reduceres antallet af divisioner fra tre til to.
K&B_01

Tre virksomheder bliver til én

Tre sønderjyske virksomheder går sammen under nyt navn og på sigt flytter de også sammen under ét tag.
Screenshot