Fespa er tilbage – med alle de store udstillere

PUBLICERET: 17 May 2022
OPDATERET: 17 May

Mere end 325 udstillere er tilmeldt Fespa, der begynder i slutningen af maj. Det er en betydelig stigning i forhold til de 200, der deltog i Amsterdam i oktober 2021. – Efter mere end to år domineret af virtuelle alternativer, har beslutningstagerne virkelig brug for den energi og de netværksforbindelser, som kun livebegivenheder som Fespa giver, siger Michael Ryan, leder af Fespa Global Print Expo.

Michael Ryan siger endvidere, at listen over bekræftede udstillere inkluderer mange, der ikke var med til Amsterdam-begivenheden i 2021. Nu er næsten alle de store med igen, herunder Agfa, Brother, Canon, Durst, EFI, Epson, Fujifilm, HP, Kornit Digital, Mimaki, Mutoh, Roland DG og SwissQprint.

– De leverandører, der sluttede sig til os i Amsterdam i oktober 2021, blev mindet om den unikke værdi af live-begivenheder og den kommercielle fordel ved at komme i kontakt med kunder og kundeemner ansigt til ansigt. Så vi er glade for, at mange flere udstillere vil høste disse fordele i 2022, udtaler Ryan.

To nye fokusområder

Der er to nye udstillingstemaer inkluderet i år: Sustainability Spotlight og Association Pavillon.

The Sustainability Spotlight handler om reduktion af miljøpåvirkningen for skilte- og printvirksomheder. Arrangørerne siger, at nøglen til at operere på et bæredygtigt grundlag er at forstå din virksomhed og at være bevidst om de muligheder og risici, du står over for. Spotlight-sessionerne – som alle er gratis at deltage i – vil give et værktøjssæt til at optimere energi og ressourcer, hvilket også vil hjælpe med at reducere produktionsomkostningerne. Emnerne omfatter blandt andet energiledelse, CO2-fodaftryk og certificeringsordninger. Man vil desuden få indblik i, hvordan man undgår greenwashing, og hvad der er nøgleprioriteterne for at imødekomme varemærkeejernes behov.

Associations Pavilion, som vil være placeret nær den sydlige indgang, vil repræsentere hvert land inden for Fespas globale netværk af skilte- og printvirksomheder. De repræsenterer globalt over 16.000 virksomheder.

Ole Solskin Ravn overrækker den danske Wrap Master-pokal til Maria Terp Holt.

Interiør, bilindpakning og visuel kommunikation

Printeriors er med for sjette år og fokuserer på prints bidrag til interiør og indretning. Årets udgave vil være inspireret af flora og fauna med kunstværker designet af Jaspar Goodall og kurateret af Fespa tekstilambassadør Debbie McKeegan.

World Wrap Masters er også tilbage og 36 deltager fra hele verden kæmper om titlen. Her i blandt vinderen af den danske konkurrence Maria Terp Holt fra BW & Madsen Skilte og Reklame. Her vil også blive vist de nyeste vinylprodukter, værktøjer og teknikker samt være gratis træningsworkshops og live demonstrationer leveret af verdenskendte wrap-instruktører. Wrap-konkurrencen åbner den 31. maj i hal 6.2 med finaler den 2. og 3. juni.

Sammen med Fespa afholdes European Sign Expo 2022, den førende europæiske udstilling for skiltning og visuel kommunikation. Det drejer sig om virksomheder, der er specialiseret i kanalbogstaver, digital skiltning, dimensionel skiltning, gravering og ætsning, oplyste displays, out-of-home medier, LED, udendørssystemer, laserskærere og skilteværktøjer.

Læs videre

Fortsat vækst i etiket- og emballagemarkedet

Det er opmuntrende at se, at digitale etiketter, emballage og udsmykning er i fortsat vækst, skriver Konica Minoltas Sacha-Vittorio Paolucci i en kommentar til markedsudviklingen.
KM_01

GRAKOM inviterede til KOMM-Dagen

Flere end 220 deltager havde tilmeldt sig det årlige arrangement, som i år havde ændret navn fra GRAKOM-Dagen til KOMM-Dagen.
Komm-dagen_05

Mercoprint køber Gerdøe Profil

Mercoprint fortsætter strategien med konsolidering inden for reklamebranchen med køb af virksomheden Gerdøe Profil i Vordingborg.
gerdoe og mercoprint

Papirmarkedet er stadig i opbrud

Stora Enso annoncerede sidste år, at de ville sælge fire ud af fem papirfabrikker. Nu laver de lidt om i den beslutning. I Holland er papirfabrikken Crown van Gelder, som bl.a. laver inkjet-papir, begæret konkurs.
maxau

De seneste nyheder

PR Offset køber From Grafisk

Der er gang i butikken hos PR Offset, som på Drupa skrev under på en aftale om en ny Heidelberg offsettrykmaskine, og nu annoncerer købet af From Grafisk i Kolding.
PR_01

HP lover nyt på storformatfronten i efteråret

På HPs stand på Drupa var det nyheder i Indigo- og PageWide-serierne, der var mest i søgelyset. Men snart loves der nyt i storformatsegmentet.
HP-Paula

Konica lancerede deres B2-UV inkjet

Konica Minolta havde premiere på deres nye B2+ UV inkjet, AccurioJet 60000 på Drupa samt deres nye high chroma tonerprinter med et udvidet farverum.
Konica_Druopa_01

Horizon demonstrerede den smarte fabrik på Drupa

Målet for Horizon er at vise, hvordan printleverandører kan skabe en "smart fabrik"
horizon_drupa_01