Canon lanserar ny toner-printer og ”hæver barren for produktivitet”

PUBLICERET: 3 May 2022
OPDATERET: 3 May
Matteus Celinski under Canons “Customer Event Days” i Poing, Tyskland, hvor den nye ImagePRESS v1000 toner-printer blev præsenteret. Foto af Claes Nordstöm

Et nyt medlem i ImagePress familien

Ifølge Canon sætter den arkfødede toner-printer ny standard for produktionstrykning. Maskinen udskriver 100 sider i minuttet uanset materialevalg og har flere automatiske funktioner, der frigør tid for operatøren. Samtidig er udvalget af materialer, som der kan trykkes på, blevet udvidet.

Sign&Print var til stede ved Canons kundearrangement “Make It 2022″ i Poing uden for München, hvor virksomheden viser hele sit program af produktions printere. I den store udstillingshal kunne kunderne få demonstrationer af Canons store program af ark- og rulle-fødede maskiner til volumenproduktion baseret på inkjet teknologi som Varioprint iX, Colorstream og Prostream. Andre maskiner i demo-centret er flatbred printeren Arizona, Labelstream 4000 etiketmaskinen og storformat printerne i Colorado-familien og ImagePROGRAF GP-serien.

– Det viser vores fortsatte engagement i at være nummer et inden for produktionstrykning. Det handler om at skabe muligheder for vores kunder til at udvikle deres forretning og skabe nye forretninger og muligheder for deres kunder. Det er det, vi forsøger at præsentere her under hele MakeIt 2022-arrangementet,” siger Matteus Celinski, Sverigechef for Canons produktionstryknings afdeling i Sverige.

Ny tonerplatform
Den store nyhed kom på tonersiden og hedder ImagePRESS v1000. I de sidste 16 år har Canon videreudviklet sin serie af digitale arkfødede tonermaskiner. Den nye maskinmodel, som lanceres i juni, er i mellemklassen og er baseret på en helt ny platform. Den udskriver 100 sider pr. minut på en lang række materialer med vægte på mellem 52 og 400 gram pr. kvadratmeter. Den omfatter også syntetiske og magnetiske medietyper og automatisk dobbeltsidet udskrivning på lange ark på op til 1,3 meter. En kompakt maskine, ifølge Celinski:

– På den ene side øges udskriftskvaliteten yderligere, og på den anden side tilbydes et bredere udvalg af materialer, som der kan trykkes på. Maskinens fleksibilitet gør det muligt at udskrive med samme hastighed på mange forskellige materialer.

Tonermaskinen tiltrak sig megen opmærksomhed, og gæsterne fik detaljerede demonstrationer af Sara Milani og Jelle Krijnders. Foto af Claes Nordström

For at øge kapaciteten i arkfødning kan der fås valgfrie papirbakker i kombination med arkfødningssbakker og den nye POD XL-overførselsteknologi. Denne teknologi sikrer, at farvefordelingen er jævn og ikke smitter af, når der skiftes mellem udskrivningsmaterialer med forskellige gramvægte. Canon har også indbygget en ny fikseringsteknologi (POD-SURF) til at styre temperaturen på fikseringsbåndet og give en ensartet udskriftshastighed. Et kølesystem afkøler papiret umiddelbart efter fikseringen.

Indbygget spektrofotometer
Ifølge Canon overføres papiret i en optimal transportvej for hvert ark under udskrivningsprocessen. Dette opnås ved at justere den sekundære overføringsvalse og modtrykspladen i overensstemmelse med gramvægten af det trykte materiale. Desuden har tonermaskinen et indbygget spektrofotometer til kalibrering, farvejustering og kvalitetskontrol. Dette kan styres af operatøren med et tryk på en knap.

For dem, der ønsker det, findes “Sensing Unit” kvalitetskontrollen som ekstraudstyr. Sensing Unit registrerer og korrigerer automatisk udskrifter, der ikke passer til jobbets indlæste parametre med hensyn til registrering og farveindstillinger. Fordelen er ifølge Canon, at operatøren sparer tid og kan opretholde produktiviteten i hele forløbet.

Sara Milani åbner en folder og viser det 1,3 meter lange ark, der er blevet trykt på den digitale printer. Foto: Claes Nordström

Hvordan positionerer ImagePress v1000 sig på markedet?

– Når man taler om tonerbaseret teknologi, er maskinerne traditionelt set enten ret små eller ret store. Den nye maskine, som vi lancerer, tilbyder samme muligheder som fra en stor maskine men på et forholdsvis lille areal. ImagePress v1000 er ret kompakt, men har stadig produktiviteten fra en rigtig produktionsmaskine.

– Den sigter på et markedssegment, hvor der er behov for at trykke store volumen, men hvor der ikke er plads til en stor maskine. Den er velegnet til mindre og mellemstore virksomheder, enten som en supplerende maskine eller som hoved-produktionsmaskine.

Inkjet – og toner
Inkjet er et fremtidigt fokus for Canon, og mange af de nye teknologiplatforme i fremtiden vil være baseret på inkjet. Men tonerteknologien er i høj grad stadig levende, ifølge Celinski.

– Vores tonermaskiner leverer både en høj produktivitet og en høj, stabil kvalitet, så derfor efterspørges denne type produkter af markedet. Sammenlignet med inkjet er investeringstærsklen lavere, produktionsmetoden stabil og fleksibiliteten fra et bredt udvalg af materialer er høj. Det er en kendt teknologi, så der er en efterspørgsel på markedet,” siger han og påpeger:

– “Vi er stolte af den tonerteknologi som vi råder over, og så længe der er efterspørgsel, vil vi fortsætte med at tilbyde markedet med denne type produkter.

Canons Jennifer Kolloczek, Senior Marketing and Innovation Manager i Europa, holdt hovedtalen før maskinens premiere. Foto af Claes Nordström

At reagere på kundernes behov
Matteus Celinski forklarer endvidere i en pressemeddelelse, at ImagePRESS V1000 “hæver barren for produktivitet”.

– Vi har reageret på vores kunders behov ved at udvikle et nyt designperspektiv for digitale tonermaskiner og ved at udvikle innovative måder at løse hverdagens produktionsproblemer på. Alt sammen for at gøre det muligt for trykkerier at arbejde bedre, hurtigere og med et materiale omfang, der giver deres kunderne nye, kreative trykte produkter. ImagePRESS V1000 er fyldt med funktioner, der overvinder de almindelige udfordringer for toner-printere, håndterer et bredere udvalg af udskriftsopgaver og reagerer på krævende tidsrammer.

Den nye ImagePRESS V1000-serie vil være tilgængelig fra juni 2022 hos Canon og akkrediterede partnere.

Denne artikel er forfattet af Claes Nordström fra Sign & Print, Sverige.

Læs videre

Heidelberg i fremgang varsler højere priser

Heidelberg er kommet flot igennem første halvår 2022, men varsler højere priser for at fortsætte den positive udvikling.
Ludwin_Monz

Én virksomhed, uendelige muligheder. Det er Ricoh på Sign, Print & Pack

For blot nogle få måneder siden overtog Ricoh forhandlingen af Quadient's færdiggørelsesmaskiner for det nordiske område, så derfor kan Ricoh nu tilbyde et fuldt end-to-end produkt program indenfor digitaltryk og færdiggørelse.
Jan_RDK1

Carl Jensen viser ergonomisk arbejdsbord på Sign, Print & Pack

Carl Jensen har udviklet sig til at være en landets største leverandører til visuel kommunikation.
Carl Jensen's nye laminator/arbejdsborg, som vises på Sign, Print & Pack

Heidelberg fokuserer på software i skyen

Heidelberg udvider produktprogrammet med mindre, digitale trykmaskiner, og drejer virksomheden i en ny retning med fokus på mere digitalisering og software.
Heidelberg_web

De seneste nyheder

Scanpack stiller det store spørgsmål: Gik du glip af fremtiden?

Dette års seminarprogram har fire fokusområder, der afspejler nogle af de mest afgørende faktorer for industriens fremtid.
scanpack-seminar

Kreativ konkurrence for designspirer på Sign Print & Pack-messen

Fremtidens Receptioner: Grafisk konkurrence for designstuderende på Sign Print & Pack i Odense 18. - 19. september 2024
reception

Drupa tiltrak væsentligt færre gæster end forventet

Besøgstallene på årets Drupa-messe er offentliggjort, og de må være en skuffelse for Drupa og Messe Düsseldorf.
drupa-besøgende

600 samlede og limede papkasser i timen med fuldt farveprint på alle sider

På Drupa præsenterede EFI sammen med Packsize en løsning til personaliseret fuldfarveprint på bølgepapkasser.
efi_drupa_01