Forlig afvist – den finske papirstrejke fortsætter

PUBLICERET: 14 April 2022
OPDATERET: 14 April

Det finske papirarbejderforbund har afvist det strejkeforlig, som den finske forligsmand havde lagt frem, Som følge heraf er strejken blevet forlænget endnu en gang.

UPM og Papirarbejdernes Fagforening har ikke været i stand til at nå frem til nye overenskomster. Fagforeningen afviste i dag (14. april) fire forligsforslag, som forligsmanden havde fremsat. Den usædvanligt lange strejke hos UPM Pulp, UPM Communication Papers, UPM Specialty Papers, UPM Raflatac og UPM Biofuels enheder i Finland fortsætter.

– Vi er dybt skuffede over fagforeningens beslutning og fortsættelsen af strejken, der allerede har varet 3,5 måneder. UPM har forhandlet med et seriøst sind og indgået flere kompromiser. Vi accepterede også forligsforslagene. En modernisering af aftalen fra 1940’erne ville være vigtig både for medarbejderne og virksomheden, siger Jyrki Hollmén, Vice President, Labor Markets hos UPM i en pressemeddelelse.

Fagforeningsbestyrelsen har meddelt, at strejken, der startede den 1. januar, fortsætter frem til den 14. maj, medmindre der inden da indgås aftaler. I øjeblikket strejker omkring 2.000 medlemmer af fagforeningen. Cirka 200 fagforeningsmedlemmer arbejder i overensstemmelse med en retskendelse af 21. januar 2022 med samfundskritiske opgaver, såsom varmeproduktion og vandhåndtering.

Læs videre

Fortsat vækst i etiket- og emballagemarkedet

Det er opmuntrende at se, at digitale etiketter, emballage og udsmykning er i fortsat vækst, skriver Konica Minoltas Sacha-Vittorio Paolucci i en kommentar til markedsudviklingen.
KM_01

Mercoprint køber Gerdøe Profil

Mercoprint fortsætter strategien med konsolidering inden for reklamebranchen med køb af virksomheden Gerdøe Profil i Vordingborg.
gerdoe og mercoprint

Papirmarkedet er stadig i opbrud

Stora Enso annoncerede sidste år, at de ville sælge fire ud af fem papirfabrikker. Nu laver de lidt om i den beslutning. I Holland er papirfabrikken Crown van Gelder, som bl.a. laver inkjet-papir, begæret konkurs.
maxau

Mercoprint og BEMRK går sammen

Pr. 1 februar samler Mercoprint og Bemrk kræfterne til én større og stærkere reklamevirksomhed med lokationer i Næstved og Glostrup.
mercoprint-bemrk

De seneste nyheder

Scanpack stiller det store spørgsmål: Gik du glip af fremtiden?

Dette års seminarprogram har fire fokusområder, der afspejler nogle af de mest afgørende faktorer for industriens fremtid.
scanpack-seminar

Kreativ konkurrence for designspirer på Sign Print & Pack-messen

Fremtidens Receptioner: Grafisk konkurrence for designstuderende på Sign Print & Pack i Odense 18. - 19. september 2024
reception

Drupa tiltrak væsentligt færre gæster end forventet

Besøgstallene på årets Drupa-messe er offentliggjort, og de må være en skuffelse for Drupa og Messe Düsseldorf.
drupa-besøgende

600 samlede og limede papkasser i timen med fuldt farveprint på alle sider

På Drupa præsenterede EFI sammen med Packsize en løsning til personaliseret fuldfarveprint på bølgepapkasser.
efi_drupa_01