Ser du muligheder i genbrug? Det gør Louis Skilte, Plotteriet og Onprint

Tekst:Lis Lykke
PUBLICERET: 7 December 2021
OPDATERET: 7 December

Da pandemien ramte Danmark, gik der ikke lang tid, før mange begyndte at tilbyde print på mundbind, fremstille plast visirer, plastafskærmning til butikspersonale med mere. Det er dejligt at bevæge sig rundt i en branche, hvor mange er i stand til at se muligheder.

Der bliver også set muligheder i genbrug af de materialer, der er i virksomhederne.

Vin-“karton” bøjet i overskydende plast-stykker

Hos Louis Skilte i Herning arbejder de meget i plast. Derfor har de også en del overskydende plast. Men hvorfor bare smide det ud. Hvorfor ikke forme det fx vin-gaveæsker. Resultatet er nogle superflotte og helt unikke gaveæsker.

Notesbog fremstillet af overskudspapir

Hos Plotteriet i Aarhus, hvor de har en del overskudspapir fra deres printopgaver, har de udviklet nogle lækre ”nye” produkter i form at blokke og en årskalender, der udelukkende er fremstillet af overskudspapir. En blok indeholder derfor også forskellige papirkvaliteter. Men er flotte og et produkt, de sælger til fx museumsbutikker.

Hos Onprint i Holbæk tænker de også meget i genbrug af forskellige materialer. De har blandt andet skabt nogle flotte loftlamper fremstillet af genbrugspap – se topbillede.

Onprints nyindrettede Cowork kontorhotel med et meget langt billede printet på lyddæmpende akustikplader
genbrugsbord og folievæg

Og hos Onprint stopper de ikke ved at udnytte affaldsmaterialer. De går hele vejen, når det gælder om at tænke i nye muligheder og bruge de ressourcer, de har til rådighed, bedst muligt. Ib Hansen, indehaver af Onprint, er fx en usædvanlig god fotograf. Det har de i mange år benyttet sig af i forbindelse motiver til lyddæmpende akustikplader.

Og da de fik for meget plads i trykkeriet, gik de i gang med at indrette et fint kontorhotel, hvor både lamper og lyddæmpende akustikplader er taget i brug. Og hvorfor ikke også tilbyde fotooptagelser, når man nu er en ret så god fotograf?

Hvis nogen er god til at se muligheder generelt og også i genbrug, så må det være Ib Hansen fra Onprint.

Læs videre

Fortsat vækst i etiket- og emballagemarkedet

Det er opmuntrende at se, at digitale etiketter, emballage og udsmykning er i fortsat vækst, skriver Konica Minoltas Sacha-Vittorio Paolucci i en kommentar til markedsudviklingen.
KM_01

GRAKOM inviterede til KOMM-Dagen

Flere end 220 deltager havde tilmeldt sig det årlige arrangement, som i år havde ændret navn fra GRAKOM-Dagen til KOMM-Dagen.
Komm-dagen_05

Mercoprint køber Gerdøe Profil

Mercoprint fortsætter strategien med konsolidering inden for reklamebranchen med køb af virksomheden Gerdøe Profil i Vordingborg.
gerdoe og mercoprint

Johnsen Graphic Solution indgår partnerskab med Boostly

Johnsen Graphic Solutions og reklamebureaet Boostly har indgået et partnerskab med gensidige kompetenceløft for begge virksomheder.
johnsen_boostly_01

De seneste nyheder

Scanpack stiller det store spørgsmål: Gik du glip af fremtiden?

Dette års seminarprogram har fire fokusområder, der afspejler nogle af de mest afgørende faktorer for industriens fremtid.
scanpack-seminar

Kreativ konkurrence for designspirer på Sign Print & Pack-messen

Fremtidens Receptioner: Grafisk konkurrence for designstuderende på Sign Print & Pack i Odense 18. - 19. september 2024
reception

Drupa tiltrak væsentligt færre gæster end forventet

Besøgstallene på årets Drupa-messe er offentliggjort, og de må være en skuffelse for Drupa og Messe Düsseldorf.
drupa-besøgende

600 samlede og limede papkasser i timen med fuldt farveprint på alle sider

På Drupa præsenterede EFI sammen med Packsize en løsning til personaliseret fuldfarveprint på bølgepapkasser.
efi_drupa_01