Så er der atter FESPA – få din briefing her

PUBLICERET: 6 October 2021
OPDATERET: 6 October

Fespa afholdes den 12-15. oktober i Amsterdam. Listen af udstillere er lang, men der mangler alligevel nogle prominente navne som Epson, Fujifilm, Mutoh, Ricoh og Aristo for blot at nævne nogle. Mange besøgende har været afventende med hensyn til deltagelse, så det bliver spændende at se, hvordan messen folder sig ud.

Optimismen er til at tage og føle på

Tager man stemningen blandt skiltevirksomhederne i betragtning, så er der grund til optimisme. Der er flere tegn på travlhed og på at markedet er ved at være oppe i gear igen. Fespas direktør, Neil Fenton, sagde fornylig:

– Jeg har talt med flere virksomhedsledere, og deres tillid til fremtiden er slående. Mens de åbent fortæller om de udfordringer, de har stået over for i løbet af de sidste 18 måneder, så vender de det hurtigt til noget positivt. De erfaringer og den modstandsdygtighed de har oparbejdet i deres virksomhed, giver dem styrken til at se fremad. De kigger mod horisonten, og går videre – måske med et par blå mærker, men med en fornyet følelse af formål og et ønske om at få deres forretning til at lykkes i et ændret marked.

Briefing

Flere danske leverandører vil være til stede på messen. Vi har valgt en håndfuld ud. I det nedenstående får du en kort briefing på, hvad de repræsenterer og hvem du kan møde.

Antalis

Erik Hvid fra Antalis fortæller, at Durst udstiller flatbedprintere fra deres amerikanske opkøb Vanguard. De viser også en Durst P5 350 i HS-udgaven samt deres nye P5 Tex iSub printer. Sidst nævnte er deres nye sublimations-printer.

Summa viser deres relativ nye rulle plotter Summa S-One samt deres laser cutter til tekstilindustrien og naturligvis deres flatbed skæreborde Summa F-serien.

Kala udstiller deres laminatorer og dye-sub calender samt x-y cutter.

Caldera har version 15 på trapperne, så det antages, at de vil fokusere på den nye version af deres RIP software.

Onyx er for nyligt kommet med version 21.1 af deres RIP software, så der vil være mulighed for at se de nye features

Allan Lykkebak, Jan Rosenberg og Erik Hvid fra Antalis vil være på messen fra tirsdag til torsdag.

Canon

Hans Dalmeijer, Product Marketing Manager for Production Printing Products, Canon Danmark, fortæller: – Vi ved, at mange grafiske virksomheder ønsker at udvide på nye markeder, og vi glæder os derfor til at demonstrere vores nye Colorado 1630 og Arizona 135 GT på FESPA 2021.

Med disse nye printere kan brugere drage fordel af højtautomatiserede og robuste teknologier til et fornuftigt investeringsniveau. Desuden glæder Canon sig til at vise især danske besøgende den alsidighed, som de kan opnå med det nye IJC358 ink-sæt på deres applikationer, så de kan forbedre og diversificere deres produktudbud.

Det nye IJC358 ink-sæt har stærke klæbeevner, hvilket gør det ideelt til industrielle applikationer, der omfatter print på mere udfordrende materialer som for eksempel plast.

NIZE equipment

swissQprint viser en verdensnyhed på Fespa. De lancerer generation 4 som løfter printkvaliteten markant.
Nye 1280-printhoveder med en maksimumopløsning på 1350 dpi og en endnu mere præcis dråbeplacering ses tydeligt i printresultatet på både Impala og Nyala, fortæller Anne Præstegaard fra NIZE equipment. Der er også nye og væsentligt forbedrede print modes. Også entry-modellen Oryx er forbedret og er blevet 40% hurtigere end Oryx 3.

swissQprint viser også neonfarver. Det er muligt at lave 4 neonfarver ved at bruge to neonfarver. (Den neon grønne laves ved at blande neon gul med cyan).
Neonfarverne kan anvendes på både på Flatbed-printerne og Karibu-rulleprinteren. Sidstnævnte vises i speedmodellen – Karibu S – på messen.

Veika/Dimense viser to nye medier Chameleon og Plus samt deres nye applikation: Paintable Decór. Tapet med struktur der kan males som en almindelig væg.

Lars Bomgren, Rasmus Boss og Petter Langkaas er på FESPA i år.
De vil primært være på swissQprints stand, men vil også være på Veika og Calderas stande.

Sign Service

Direktør Benny Eriksen fra Sign Service fortæller, at han vil repræsentere Mobile Lightbox på Matrix Frame-standen på Fespa. Mobile Lightbox er et mobilt messesystem til dem, der vil lidt mere end bare et par roll-ups. Benny Eriksen forklarer:

– Den gang vi lancerede det, grinede man lidt af det. Men nu passer det rigtig godt ind i tiden, hvor mange vælger mindre messer, udstillinger og egne arrangementer. Du kan med få og enkle midler få det til at ligne en million. Og som noget nyt kan det nu udstyres med batteri, så man ikke er afhængig af at skulle føre ledninger ud i en foyer eller et andet sted, hvor det ikke er helt enkelt at få strøm frem.

Udover Benny Eriksen vil Henrik Valentin være til stede for at følge wrap-konkurrencerne og tale med både kunder og leverandører.

vikiallo

Kim Harris fortæller: – Der er mange interessante nyheder dernede. Caldera fra Frankrig viser deres nye version 15 af deres LFP RIP. Mange spændende nye funktioner der gør arbejdet lettere for printvirksomheder.

Flexa fra Italien viser en helt ny laminator, som skulle gøre arbejdet med at laminere mere enkelt og mere sikkert.

Inglet fra Spanien viser deres nye vertikalskæremaskine til plader. Flottere snit, hurtigere og lettere at betjene.

Grafityp fra Belgien viser nye PVC frie folier, som der er en stigende interesse for. Aslan fra Tyskland viser nye folier der giver interiørdesign helt nye muligheder og Summa fra Belgien viser twin workflow, så man kan bruge både sin skæreplotter og sit skærebord til samme job.

FujiFilm skulle også have været der, for vise en helt ny generation UV-flatbedprintere. De har jo i mange år arbejdet sammen med Canon, men det er slut. Fuji har lavet en ny fra bunden af. Men de altså kommer desværre ikke.

Man kan møde Søren Schack og Michael Callesen fra vikiallo på Fespa.

Læs videre

Fortsat vækst i etiket- og emballagemarkedet

Det er opmuntrende at se, at digitale etiketter, emballage og udsmykning er i fortsat vækst, skriver Konica Minoltas Sacha-Vittorio Paolucci i en kommentar til markedsudviklingen.
KM_01

GRAKOM inviterede til KOMM-Dagen

Flere end 220 deltager havde tilmeldt sig det årlige arrangement, som i år havde ændret navn fra GRAKOM-Dagen til KOMM-Dagen.
Komm-dagen_05

Mercoprint køber Gerdøe Profil

Mercoprint fortsætter strategien med konsolidering inden for reklamebranchen med køb af virksomheden Gerdøe Profil i Vordingborg.
gerdoe og mercoprint

Papirmarkedet er stadig i opbrud

Stora Enso annoncerede sidste år, at de ville sælge fire ud af fem papirfabrikker. Nu laver de lidt om i den beslutning. I Holland er papirfabrikken Crown van Gelder, som bl.a. laver inkjet-papir, begæret konkurs.
maxau

De seneste nyheder

Scanpack stiller det store spørgsmål: Gik du glip af fremtiden?

Dette års seminarprogram har fire fokusområder, der afspejler nogle af de mest afgørende faktorer for industriens fremtid.
scanpack-seminar

Kreativ konkurrence for designspirer på Sign Print & Pack-messen

Fremtidens Receptioner: Grafisk konkurrence for designstuderende på Sign Print & Pack i Odense 18. - 19. september 2024
reception

Drupa tiltrak væsentligt færre gæster end forventet

Besøgstallene på årets Drupa-messe er offentliggjort, og de må være en skuffelse for Drupa og Messe Düsseldorf.
drupa-besøgende

600 samlede og limede papkasser i timen med fuldt farveprint på alle sider

På Drupa præsenterede EFI sammen med Packsize en løsning til personaliseret fuldfarveprint på bølgepapkasser.
efi_drupa_01