Med en sædvanlig sans for mediedækning introducerede Elon Musk for 14 dage siden en Tesla Bot, som, ifølge Elon Musk, vil revolutionere robotindustrien. Der er ikke tale om en konventionel robot, men derimod nærmest en android – en menneskelig kloning.
Du kan se Elon Musks introduktion af Tesla Bot her:
Elon Musk påstår med sædvanlig beskedenhed, at Tesla er verdens største robotvirksomhed, fordi Tesla bilerne principielt er robotter på hjul – en påstand, som redaktøren så absolut ikke er enig i. Tesla har naturligvis en masse konventionelle robotter installeret på fabrikkerne, men en specialiseret viden om udvikling og produktion af robotternes manipulatorer (arme) har man næppe. Derimod er der ingen tvivl om, at Tesla er blandt dem, som har allermest erfaring i udvikling af hjernen (robot controlleren) både med hensyn til hardware og software delen.
Tesla’s DoJo supercomputer
Alle fremtidens robotter kommer til at arbejde uden nogen som helst form for sikkerhedsafskærmning, så den fælles udfordring for både autonome biler og robotter er, at man på kortest mulige tid (principielt i “realtime”) skal kunne analysere det område, som man bevæger sig i og drage de rigtige konklusioner om, hvad man skal gøre. I robotbranchen arbejder f.eks. Realtime Robotics – rtr.ai – som vi tidligere har omtalt i dette nyhedsbrev med samme udfordringer som Tesla og alle de store bilfabrikanter gør i bilbranchen.
Et nøjere studie af Tesla’s nye DoJo supercomputer viser, at den f.eks. er omkring 4 gange hurtigere og mindre energiforbrugende end alle andre computere baseret på kredsløb fra f.eks. Intel og Apple. Yderligere er Tesla’s supercomputer også udviklet specielt med det formål at lære – og drage konsekvenser af lærdommen – hvilket gør DoJo supercomputeren ekstremt velegnet til netop at indsamle BigData om områder, som man bevæger sig i, bearbejde dem med AI og reagere på den optimale måde. Åbenbart er kredsløb, som er fokuserede på specielle applikationer meget hurtigere til de specifikke opgaver end standardkredsløb, som er udviklede til at udføre mange forskellige applikationer – ny lærdom for redaktøren! Tesla har altså taget et kvantespring fremad i udviklingen af hardware til bil- og robot-hjerner, hvilket giver nye muligheder for også at udvikle hurtigere og mere avanceret software til begge industrier. Med derfra og til at kunne fremstille robotter bedre end de etablerede robotfabrikanter er der nok et stykke vej.
Du kan finde flere nørdede videoer om trykte kredsløb og computere på YouTube – Anastasia in Tech.