Tesla introducerer en humanoid robot 100 år efter Capeks introduktion af humanoide robotter

PUBLICERET: 3 September 2021
OPDATERET: 3 September
Tesla’s nye robot, som mere er en android end en konventionel robot. Ill. Tesla
Forfatterens Karel Capek’s introduktion af humanoide robotter og navnet robot (slave) for 100 år siden. Ill. Wikipedia

Med en sædvanlig sans for mediedækning introducerede Elon Musk for 14 dage siden en Tesla Bot, som, ifølge Elon Musk, vil revolutionere robotindustrien. Der er ikke tale om en konventionel robot, men derimod nærmest en android – en menneskelig kloning.

Du kan se Elon Musks introduktion af Tesla Bot her:

Elon Musk påstår med sædvanlig beskedenhed, at Tesla er verdens største robotvirksomhed, fordi Tesla bilerne principielt er robotter på hjul – en påstand, som redaktøren så absolut ikke er enig i. Tesla har naturligvis en masse konventionelle robotter installeret på fabrikkerne, men en specialiseret viden om udvikling og produktion af robotternes manipulatorer (arme) har man næppe. Derimod er der ingen tvivl om, at Tesla er blandt dem, som har allermest erfaring i udvikling af hjernen (robot controlleren) både med hensyn til hardware og software delen.

Tesla’s DoJo supercomputer

Alle fremtidens robotter kommer til at arbejde uden nogen som helst form for sikkerhedsafskærmning, så den fælles udfordring for både autonome biler og robotter er, at man på kortest mulige tid (principielt i “realtime”) skal kunne analysere det område, som man bevæger sig i og drage de rigtige konklusioner om, hvad man skal gøre. I robotbranchen arbejder f.eks. Realtime Robotics – rtr.ai – som vi tidligere har omtalt i dette nyhedsbrev med samme udfordringer som Tesla og alle de store bilfabrikanter gør i bilbranchen.

Et nøjere studie af Tesla’s nye DoJo supercomputer viser, at den f.eks. er omkring 4 gange hurtigere og mindre energiforbrugende end alle andre computere baseret på kredsløb fra f.eks. Intel og Apple. Yderligere er Tesla’s supercomputer også udviklet specielt med det formål at lære – og drage konsekvenser af lærdommen – hvilket gør DoJo supercomputeren ekstremt velegnet til netop at indsamle BigData om områder, som man bevæger sig i, bearbejde dem med AI og reagere på den optimale måde. Åbenbart er kredsløb, som er fokuserede på specielle applikationer meget hurtigere til de specifikke opgaver end standardkredsløb, som er udviklede til at udføre mange forskellige applikationer – ny lærdom for redaktøren! Tesla har altså taget et kvantespring fremad i udviklingen af hardware til bil- og robot-hjerner, hvilket giver nye muligheder for også at udvikle hurtigere og mere avanceret software til begge industrier. Med derfra og til at kunne fremstille robotter bedre end de etablerede robotfabrikanter er der nok et stykke vej.

Hvis man virkelig vil have en nørdet vurdering af Tesla’s nye DoJo supercomputer, kan du finde Anastasia’s video her:

Du kan finde flere nørdede videoer om trykte kredsløb og computere på YouTube – Anastasia in Tech.

Læs videre

GRAKOM inviterede til KOMM-Dagen

Flere end 220 deltager havde tilmeldt sig det årlige arrangement, som i år havde ændret navn fra GRAKOM-Dagen til KOMM-Dagen.
Komm-dagen_05

Exoskeletter kan aflaste kroppen

På Sign Print & Pack er det muligt at se bl.a.exoskeletter og hvad de kan gøre for at undgå skader og nedslidning af kroppen. Kig ind i robothjørnet.
Exoskelet gør det tunge let

Én virksomhed, uendelige muligheder. Det er Ricoh på Sign, Print & Pack

For blot nogle få måneder siden overtog Ricoh forhandlingen af Quadient's færdiggørelsesmaskiner for det nordiske område, så derfor kan Ricoh nu tilbyde et fuldt end-to-end produkt program indenfor digitaltryk og færdiggørelse.
Jan_RDK1

Carl Jensen viser ergonomisk arbejdsbord på Sign, Print & Pack

Carl Jensen har udviklet sig til at være en landets største leverandører til visuel kommunikation.
Carl Jensen's nye laminator/arbejdsborg, som vises på Sign, Print & Pack

De seneste nyheder

Simon Manley vinder World Wrap Masters

På FESPA-messen blev der over to dage kæmpet hårdt og I de sidste timer inden FESPA-messen lukkede gav han sit yderste og gik helt til tops.
wwm_01

Nize Equipment sætter fokus på kundeoplevelsen

Med oprettelsen af en helt ny stilling, har Nize Equipment sat det skarpe lys på on-boarding af især nye kunder.
nize_fespa_01

Canon hæver barren inden for storformatprint

Med tre nyheder viser Canon deres fleksibilitet inden for storformatprint på FESPA-messen.
Canon_dk_01

Ricoh står på DTF-toget

Til manges overraskelse har Ricoh valgt 100% fokus på tekstiltryk på FESPA-messen, hvor de præsenterer to helt nye produkter.
Ricoh_01