Endnu en markedsundersøgelse stipulerer, at den fremtidige vækst i robot-software bliver dramatisk stor

PUBLICERET: 11 August 2021
OPDATERET: 11 August
Væksten i software til robotter vil vokse med en faktor 10 over de kommende 10 år. Ill: Realtime Robotics

Amerikanske Allied Market Research har netop udgivet en ny undersøgelse om den fremtidige vækst i robotmarkedet. Det mest opsigtsvækkende i rapporten er, at man stipulerer, at markedet for robot-software vil vokse fra omkring $ 4,3 milliarder in 2020 til omkring $ 47 milliarder i 2030.

Altså en vækst med en faktor på over 10 over en 10 års periode. I statistiske termer regner man med, at markedet hvert år vil vokse med over 27%. Væksten følger ikke helt Moore’s lov, men næsten, og hvis eller at forudsigelserne passer, så har vi her indikationen af, at robotmarkedet følger PC markedet i et skifte fra at være hardware til at være software drevet.

Den største software tilvækst forventes stadig at ligge indenfor området konventionelle, industrielle robotter, fordi Covid-19 presser virksomhederne til at robottisere så meget som muligt og fordi væksten i AI of IoT løsninger gør investeringer i industrirobotter – store som små – mulige. Men parallelt forventer man en langt kraftigere vækst i service robotter og mobile robotter (fra et langt lavere udgangspunkt), fordi man spår en voldsom vækst i automatiseringen af intern transport – også kaldet IntraLogistics.

Allied Market Research’s analyse kan du finder her:

Set med danske øjne giver disse forudsigelser jo helt fantastiske muligheder for kreative danskere, fordi det er noget lettere at starte en virksomhed baseret på en god software ide end at etablere en ny robot fabrikationsvirksomhed, især fordi man forventer en udvikling i retning af færre og større fabrikationsvirksomheder især indenfor service- og mobile robotter. Markedet for industrielle robotter er allerede blevet koncentreret kraftigt omkring 4-5 store virksomheder.

Læs videre

Exoskeletter kan aflaste kroppen

På Sign Print & Pack er det muligt at se bl.a.exoskeletter og hvad de kan gøre for at undgå skader og nedslidning af kroppen. Kig ind i robothjørnet.
Exoskelet gør det tunge let

Én virksomhed, uendelige muligheder. Det er Ricoh på Sign, Print & Pack

For blot nogle få måneder siden overtog Ricoh forhandlingen af Quadient's færdiggørelsesmaskiner for det nordiske område, så derfor kan Ricoh nu tilbyde et fuldt end-to-end produkt program indenfor digitaltryk og færdiggørelse.
Jan_RDK1

Carl Jensen viser ergonomisk arbejdsbord på Sign, Print & Pack

Carl Jensen har udviklet sig til at være en landets største leverandører til visuel kommunikation.
Carl Jensen's nye laminator/arbejdsborg, som vises på Sign, Print & Pack

Heidelberg fokuserer på software i skyen

Heidelberg udvider produktprogrammet med mindre, digitale trykmaskiner, og drejer virksomheden i en ny retning med fokus på mere digitalisering og software.
Heidelberg_web

De seneste nyheder

Scanpack stiller det store spørgsmål: Gik du glip af fremtiden?

Dette års seminarprogram har fire fokusområder, der afspejler nogle af de mest afgørende faktorer for industriens fremtid.
scanpack-seminar

Kreativ konkurrence for designspirer på Sign Print & Pack-messen

Fremtidens Receptioner: Grafisk konkurrence for designstuderende på Sign Print & Pack i Odense 18. - 19. september 2024
reception

Drupa tiltrak væsentligt færre gæster end forventet

Besøgstallene på årets Drupa-messe er offentliggjort, og de må være en skuffelse for Drupa og Messe Düsseldorf.
drupa-besøgende

600 samlede og limede papkasser i timen med fuldt farveprint på alle sider

På Drupa præsenterede EFI sammen med Packsize en løsning til personaliseret fuldfarveprint på bølgepapkasser.
efi_drupa_01