Grakoms formand får international post

Tekst:Lis Lykke
PUBLICERET: 28 May 2021
OPDATERET: 28 May

Jesper Jungersen, der er adm.dir. i Aller Tryk og formand for brancheforeningen Grakom, er i dag blevet valgt til vicepræsident i den europæiske brancheforening for print og digital kommunikation, Intergraf. Intergraf varetager interesser for fællesskaber i 19 europæiske lande, der tilsammen repræsenterer mere end 112.000 virksomheder.

Jesper Jungersen, adm. dir. Aller Tryk, Formand i Grakom, vicepresident Intergraf

Jesper Jungersen, der ud over posterne i Aller Tryk og Grakom også er en del af bestyrelsen i Dansk Arbejdsgiverforening, ser først og fremmest udnævnelsen som en cadeau til Grakom, som er medlem af Intergraf. Især på miljø- og klimaområdet har Grakom været med til at drive dagsordenen på europæisk plan. Blandt andet med udviklingen og udbredelsen af beregningsværktøjet ClimateCalc, der hjælper med at gøre tryksagers CO2-aftryk mere gennemsigtigt.

– Selvom Grakom repræsenterer interesser for et af de mindre lande i Europa, har vi allerede et rigtig fint samarbejde med organisationerne i de øvrige EU-lande via Intergraf om alle forhold, der berører branchen. Der er mange områder, hvor vi gør en forskel – og det kommer vi til at gøre i endnu højere grad fremadrettet. Jeg ser frem til at være med til at sætte dagsordenen i Intergrafs bestyrelse, fortæller Jesper Jungersen.

Mere dansk indflydelse i Bruxelles

Thomas Torp, adm. dir. Grakom

Samarbejdet på tværs af det europæiske fællesskab bliver vigtigere og vigtigere i takt med, at mere og mere af den lovgivning, der sætter rammebetingelserne for virksomhederne, fastsættes i Bruxelles. Derfor ser den nyudnævnte vice president også frem til et øget samarbejde indenfor især områder som miljø og klima, arbejdsmarkedsforhold og uddannelse.

– Intergraf er et stort apparat, og der er flere og flere ting, vi arbejder sammen om. Jeg ser frem til at være med til at sikre, at Intergrafs kræfter koncentreres om de forhold, der har størst betydning for de danske virksomheder. Overordnet set betyder udnævnelsen mere dansk indflydelse i Bruxelles, forklarer Jesper Jungersen.

Fra Grakoms direktør lyder det: – Grakom spiller en central rolle i Intergraf. Vi er relativt små, men vi kæmper over vores vægtklasse. Det gælder særligt på miljø- og klimaindsatsen. Det kvitterer vores europæiske kollegaer nu for ved at vise denne tillid til Jesper Jungersen. Det er vi stolte af i Grakom.

Læs videre

Fortsat vækst i etiket- og emballagemarkedet

Det er opmuntrende at se, at digitale etiketter, emballage og udsmykning er i fortsat vækst, skriver Konica Minoltas Sacha-Vittorio Paolucci i en kommentar til markedsudviklingen.
KM_01

GRAKOM inviterede til KOMM-Dagen

Flere end 220 deltager havde tilmeldt sig det årlige arrangement, som i år havde ændret navn fra GRAKOM-Dagen til KOMM-Dagen.
Komm-dagen_05

Mercoprint køber Gerdøe Profil

Mercoprint fortsætter strategien med konsolidering inden for reklamebranchen med køb af virksomheden Gerdøe Profil i Vordingborg.
gerdoe og mercoprint

Johnsen Graphic Solution indgår partnerskab med Boostly

Johnsen Graphic Solutions og reklamebureaet Boostly har indgået et partnerskab med gensidige kompetenceløft for begge virksomheder.
johnsen_boostly_01

De seneste nyheder

Scanpack stiller det store spørgsmål: Gik du glip af fremtiden?

Dette års seminarprogram har fire fokusområder, der afspejler nogle af de mest afgørende faktorer for industriens fremtid.
scanpack-seminar

Kreativ konkurrence for designspirer på Sign Print & Pack-messen

Fremtidens Receptioner: Grafisk konkurrence for designstuderende på Sign Print & Pack i Odense 18. - 19. september 2024
reception

Drupa tiltrak væsentligt færre gæster end forventet

Besøgstallene på årets Drupa-messe er offentliggjort, og de må være en skuffelse for Drupa og Messe Düsseldorf.
drupa-besøgende

600 samlede og limede papkasser i timen med fuldt farveprint på alle sider

På Drupa præsenterede EFI sammen med Packsize en løsning til personaliseret fuldfarveprint på bølgepapkasser.
efi_drupa_01