OpenAI introducerer en meget avanceret, fleksibel tekststyret AI (kunstig intelligens) model

PUBLICERET: 19 April 2021
OPDATERET: 19 April
Kunstig intelligens omdanner tekst til billeder. Ill. OpenAI

 

Der findes ikke én bestemt og klar definition på AI men grundlæggende kan man sige, at det drejer sig computerstyret databehandling ved hjælp af algoritmer. Mere data i systemet giver mere materiale som algoritmerne kan arbejde med, og en større database giver et bedre resultatet. Principielt kræves der masser af data for et godt resultat. For f.eks. at kunne konkludere, at en schäferhund ikke er en ulv kræves en database med mange tusinde billeder af schäferhunde, ulve, ræve og andre hunderaser i mange forskellige miljøer.

OpenAI fra Californien arbejder på at udvikle avancerede AI modeller, og i midten af 2020 introducerede de GPT-3 med den målsætning at gøre den kommercielt tilgængelig fra 2021. GPT betyder “General Pre-trained Transformer” og 3 betyder, at vi er kommet til version 3.

GPT-3 er blevet så omtalt og rost, fordi den simpelthen er suverænt bedre til at håndtere alle mulige spørgsmål end nogen anden AI model. Den er baseret på 175 milliarder af parametre og en database på mere end 45 terabytes. Altså, den er voldsomt stor.

GPT-3 kan skabe alt, som er baseret på en sprog-struktur, dvs. at den kan svare (fornuftigt) på spørgsmål, skrive rapporter, skrive koncentrater af sådanne rapporter og forklare indviklede problematikker på en let måde. Den kan også skrive poesi og digte, og den kan oversætte mellem forskellige sprog. Hvis man spørger på den rigtige måde kan den også skabe en app – f.eks. en app, som ligner Instagram til forveksling. Folk, som har testet GPT-3, påstår, at den får Alexa, Siri og Google Assistant til at ligne noget, som kommer fra småbørns-afdelingen i en legetøjsforretning.

Noget andet er så, at sådanne AI modeller er ekstremt dyre at udvikle, og energiforbruget til regnearbejdet er eksorbitant og den dertil hørende køling af computerne ikke er specielt miljøvenlig. Det bliver så det næste, der skal forskes i.

Mere om OpenAI’s kunstige intelligens finder du her:

 

 

 

 

De seneste nyheder

Mohrdieck Tryk har startet rejsen mod mere automatisering

Mohrdieck Tryk A/S i Aabenraa lever af at kunne det, de andre ikke er så gode til.
mo_01
Mohrdieck Tryk har startet rejsen mod mere automatisering

Et kig ind i en mere automatiseret printverden

Konica Minolta bød på åbent hus, hvor kunder og andre interesserede kunne se, hvad fremtiden kan byde på af mere automatik og intelligent produktion.
km1
Et kig ind i en mere automatiseret printverden

Sarah Schumacher: ”Få din egen entusiasme ud over rampen”

Trykbranchen har et stort behov for generationsskifte. Men at finde nye medarbejdere er en udfordring.
Sarah-Schumacher2
Sarah Schumacher: ”Få din egen entusiasme ud over rampen”

Akustikplader er sagen

Lars Petersen har haft mange projekter i sin karriere. Nu har han fuld fokus på akustikplader.
aq_01
Akustikplader er sagen

Læs videre

GRAKOM inviterede til KOMM-Dagen

Flere end 220 deltager havde tilmeldt sig det årlige arrangement, som i år havde ændret navn fra GRAKOM-Dagen til KOMM-Dagen.
Komm-dagen_05
GRAKOM inviterede til KOMM-Dagen

Heidelberg fokuserer på software i skyen

Heidelberg udvider produktprogrammet med mindre, digitale trykmaskiner, og drejer virksomheden i en ny retning med fokus på mere digitalisering og software.
Heidelberg_web
Heidelberg fokuserer på software i skyen

Rizon 10-robotten vinder Red Dot designpris

"Adaptive robotter!" Hvad er nu det? Det er intelligente robotter, som anvender kunstig intelligens (AI) og andre nye Industri 4.0 teknologier til både at se og føle omgivelserne og på basis af opsamlede input træffe de rigtige beslutninger.
Den adaptive Rizon 10 robot skriver med et konstant tryk på en touchscreen, som løbende bevæges
Rizon 10-robotten vinder Red Dot designpris

Festo introducer en 7-akset trykluftdrevet cobot

Tyske Festo er en stor spiller indenfor industriel automatisering, og Festo er absolut ledende indenfor området pneumatic - trykluft og vacuum - styring. Festo introducerer ny en trykluftstyret cobot med navnet BionicCobot med en løfteevne på op til 3 kg og en rækkevidde på op til 670 mm.
Festo's 7-aksede pneumatiske cobot
Festo introducer en 7-akset trykluftdrevet cobot