Festo introducer en 7-akset trykluftdrevet cobot

Festo’s pneumatiske 7-aksede cobot

Tyske Festo er en stor spiller indenfor industriel automatisering, og Festo er absolut ledende indenfor området pneumatic – trykluft og vacuum – styring. Festo introducerer nu en trykluftstyret cobot med navnet BionicCobot med en løfteevne på op til 3 kg og en rækkevidde på op til 670 mm.

Bionic betyder ”en biologisk inspireret mekanisk konstruktion” og Festo har døbt sin nye Cobot Bionic fordi trykluftsystemet inde manipulatoren løber ligesom musklerne inde i en menneskearm. Bionic Cobotten har altså hverken servomotorer eller gear, da alt er trykluftstyret, og så har Festo også valgt at gøre cobotten endnu mere fleksibel end de fleste normale små robotter/cobotter ved at give den 7- i stedet for 6-akser.

Den indvendige side af Festo’s trykluftstyrede robot/cobot manipulator

BionicCobot kan ligesom konventionelle cobotter installeres uden sikkerhedshegn og Festo oplyser, at en trykluftstyret cobot faktisk er sikrere end en servomotordrevet robot fordi den digitale styring af ventilerne er hurtigere og sikrere.

Du kan se en video om BionicCobot her

 

Publicerat av: 

Del artiklen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.