Festo introducer en 7-akset trykluftdrevet cobot

PUBLICERET: 8 June 2022
OPDATERET: 8 June
Festo’s pneumatiske 7-aksede cobot

Tyske Festo er en stor spiller indenfor industriel automatisering, og Festo er absolut ledende indenfor området pneumatic – trykluft og vacuum – styring. Festo introducerer nu en trykluftstyret cobot med navnet BionicCobot med en løfteevne på op til 3 kg og en rækkevidde på op til 670 mm.

Bionic betyder “en biologisk inspireret mekanisk konstruktion” og Festo har døbt sin nye Cobot Bionic fordi trykluftsystemet inde manipulatoren løber ligesom musklerne inde i en menneskearm. Bionic Cobotten har altså hverken servomotorer eller gear, da alt er trykluftstyret, og så har Festo også valgt at gøre cobotten endnu mere fleksibel end de fleste normale små robotter/cobotter ved at give den 7- i stedet for 6-akser.

Den indvendige side af Festo’s trykluftstyrede robot/cobot manipulator

BionicCobot kan ligesom konventionelle cobotter installeres uden sikkerhedshegn og Festo oplyser, at en trykluftstyret cobot faktisk er sikrere end en servomotordrevet robot fordi den digitale styring af ventilerne er hurtigere og sikrere.

Du kan se en video om BionicCobot her

 

Læs videre

Exoskeletter kan aflaste kroppen

På Sign Print & Pack er det muligt at se bl.a.exoskeletter og hvad de kan gøre for at undgå skader og nedslidning af kroppen. Kig ind i robothjørnet.
Exoskelet gør det tunge let

Heidelberg fokuserer på software i skyen

Heidelberg udvider produktprogrammet med mindre, digitale trykmaskiner, og drejer virksomheden i en ny retning med fokus på mere digitalisering og software.
Heidelberg_web

Rizon 10-robotten vinder Red Dot designpris

"Adaptive robotter!" Hvad er nu det? Det er intelligente robotter, som anvender kunstig intelligens (AI) og andre nye Industri 4.0 teknologier til både at se og føle omgivelserne og på basis af opsamlede input træffe de rigtige beslutninger.
Den adaptive Rizon 10 robot skriver med et konstant tryk på en touchscreen, som løbende bevæges

Beckhoff Automation viser ny modulær cobot på Automatica 2022

På Automatica 2022 i München i sidste uge tog Beckhoff det ret utraditionelle skridt at vise sin egen cobot - Beckhoff Atro - stadig på et prototype stadium. Det interessante ved Atro er, at det er en modulært opbygget cobot, så brugeren vælger selv - naturligvis afhængig af applikationen - om man vil anvende en 4-, 5-, 6- eller 7-akset robot og om man vil have længere eller kortere arme i hvert led. Det er virkelig noget nyt.
Beckhoffs nye modulære Atro cobot, vist som prototype på Automatica 2022

De seneste nyheder

Visutech får ny direktør

Efter mere end tre årtier overdrager grundlægger og administrerende direktør, Jan-Olof Jungersten, ledelsesrollen til Johan Lidström.
visutech_lidstrom

Korrekturløsning til HP Indigo giver bedre økonomi

GMG har udviklet en korrekturløsning, der er skabt specielt til HP Indigo-brugere.
GMG_HP_02

Metsä Board har nu den største kartonmaskine i Europa

Med moderniseringen af kartonmaskinen (BM1) vil Metsä Boards årlige produktionskapacitet af falsekarton stige fra 400.000 tons til 600.000 tons.
MetsäBoardHusum

ECO3 hæver barren for automatiseret avisproduktion

ECO3 ønsker at tage automatiseringen af ​​avisproduktionen til næste niveau med den nye version af deres workflow-løsning Arkitex.
Arkitex v6