De nye Pick & Stretch robotter fra Boston Dynamics tager et tigerspring fremad indenfor de-palletering

PUBLICERET: 6 April 2021
OPDATERET: 6 April
Stretch | Boston Dynamics
Den mobile robot Stretch de-palleterer og palleterer bokse. Foto: Boston Dynamics

Boston Dynamics har netop introduceret to nye de-palleterings robotter, hvor den ene – Pick – er stationær mens den anden – Stretch – er mobil. Begge robotter har den fælles fantastiske egenskab, at de kan de-pallettere (og palletere, men de-palletering er sværere) emner og kasser af vidt forskellige størrelser, placeret på de mest mystiske måder på den samme palle. Dette er en af de helt store (og indtil dato uløste) opgaver i forhold til robottiseret de-palletering, som Boston Dynamics hermed løser.

Pick er baseret på anvendelse af traditionelle industrirobotter fra f.eks. Yaskawa og Fanuc til Pick applikationen, så det, som Boston Dynamics bidrager med  her, er den meget avancerede software med vision control og AI, som gør det muligt på et split-sekund at observere de enkelte emners form og position. Desuden er der også tale om en teknologisk meget avanceret griber, som løbende kan tilpasse sig de enkelte emners størrelse og position.

Boston Dynamics Pick de-palleterings applikation sammen med en Fanuc robot. Bemærk de forskellige emballagetyper på pallen. Foto: Boston Dynamics

Stretch er mobil. I første omgang betyder det, at Stretch kan anvendes ved flere forskellige de-palleterings, eller palleterings linjer, og det er jo fint. Men det helt spændende er, at Stretch kan bevæge sig ind i en standard 20′ eller 40′ container med sit eget transportbånd og tømme eller fylde containere – hvilket er høj-interessant for alle de virksomheder som ønsker at undgå den konventionelle palle for at få mere plads til varer i containeren, og i øvrigt undgå omkostninger og returneringsproblemer med pallerne.

Den mobile robot Stretch er kørt ind i containeren og tømmer den automatisk. Foto: Boston Dynamics

Men hvorfor har Boston Dynamics valgt at udvikle sine egne mobile og stationære robotter til denne applikation? Det er der en række interessante robottekniske grunde til:

  1. Stretch skal være fleksibel, have en lang rækkevidde og klare en høj nyttelast. Derfor har man valgt en 7-akset robot. En hurtig undersøgelse viser, at verdensmarkedet’s robotleverandører kun kan tilbyde tre 7-aksede robotter med en nyttelast på op til 20 kg og med en rækkevidde omkring 1 meter (fra Yaskawa, Nachi og OTC Daihen, alle Japan). Og det er især alt for lidt rækkevidde for Boston Dynamics (Stretch: 23 kg og 1,95 meter rækkevidde)
  2. Stretch’s robotarm er batteridrevet, og alle industrirobotter er principielt drevet af 3*400V vekselstrøm, så derfor var der behov for en helt ny batteridrevet robot
  3. Det er en meget udfordrende opgave at få mobile og en stationære robot controllere til at arbejde smertefrit sammen

Boston Dynamics stipulerer, at Stretch er salgsklar for det kommercielle marked i løbet af 2022.

Se Boston Dynamics Pick video her

Se Boston Dynamics Stretch video her

 

Læs videre

Exoskeletter kan aflaste kroppen

På Sign Print & Pack er det muligt at se bl.a.exoskeletter og hvad de kan gøre for at undgå skader og nedslidning af kroppen. Kig ind i robothjørnet.
Exoskelet gør det tunge let

Én virksomhed, uendelige muligheder. Det er Ricoh på Sign, Print & Pack

For blot nogle få måneder siden overtog Ricoh forhandlingen af Quadient's færdiggørelsesmaskiner for det nordiske område, så derfor kan Ricoh nu tilbyde et fuldt end-to-end produkt program indenfor digitaltryk og færdiggørelse.
Jan_RDK1

Carl Jensen viser ergonomisk arbejdsbord på Sign, Print & Pack

Carl Jensen har udviklet sig til at være en landets største leverandører til visuel kommunikation.
Carl Jensen's nye laminator/arbejdsborg, som vises på Sign, Print & Pack

Heidelberg fokuserer på software i skyen

Heidelberg udvider produktprogrammet med mindre, digitale trykmaskiner, og drejer virksomheden i en ny retning med fokus på mere digitalisering og software.
Heidelberg_web

De seneste nyheder

Scanpack stiller det store spørgsmål: Gik du glip af fremtiden?

Dette års seminarprogram har fire fokusområder, der afspejler nogle af de mest afgørende faktorer for industriens fremtid.
scanpack-seminar

Kreativ konkurrence for designspirer på Sign Print & Pack-messen

Fremtidens Receptioner: Grafisk konkurrence for designstuderende på Sign Print & Pack i Odense 18. - 19. september 2024
reception

Drupa tiltrak væsentligt færre gæster end forventet

Besøgstallene på årets Drupa-messe er offentliggjort, og de må være en skuffelse for Drupa og Messe Düsseldorf.
drupa-besøgende

600 samlede og limede papkasser i timen med fuldt farveprint på alle sider

På Drupa præsenterede EFI sammen med Packsize en løsning til personaliseret fuldfarveprint på bølgepapkasser.
efi_drupa_01