CBS' berømte "60 Minutes" har netop udgivet en fantastisk video om Boston Dynamics - som vi kender fra sidste juls dansende robotter

PUBLICERET: 6 April 2021
OPDATERET: 6 April
Boston Dynamics tobenede robot Atlas. Foto: Hundai

CBS har i løbet af de sidste 53 år skabt et ikon indenfor nyhedsformidling med det seriøse, ugentlige dybdeborende program “60 Minutes”. Efter mange års forsøg på at få lov til at besøge Boston Dynamics, som de fleste måske først lærte rigtig at kende med julevideoen med de dansende robotter, lykkedes det endelig i marts i år at få lov til at komme indenfor i den interessante virksomhed. Journalisten Anderson Cooper fik for nogle dage siden lov til, sammen med et kamera-hold, at gå rundt og filme en masse robotter i action og interviewe de centrale personer i virksomheden. Det er der – i hvert fald efter redaktørens opfattelse – kommet en fantastisk robot-video ud af.

60 Minutes videoen på 13 minutter kan ses her

For ca. 40 år siden fik Marc Raibert den vilde ide at udvikle robotter med ben, fordi når nu mennesker og dyr har ben, så er det sikkert en fornuftig måde at bevæge sig rundt på. Han var på det tidspunkt professor i robot- og computer teknologi ved Carnegie Mellon Universitetet i Pittsburgh, Pennsylvania. I 1992 grundlagde han Boston Dynamics sammen med kollegaen Robert Playter, og derefter er det bare gået derudad med to- og firbene robotter til det amerikanske forsvar og andre større kunder. I slutningen af 2020 blev hovedparten of Boston Dynamics solgt for et $-milliardbeløb til bil- og robotfabrikanten Hyundai i Korea.

Marc Raibert har en interessant kommentar i disse AI – kunstig intelligens tider. AI i deres robotter betegner han som “atletisk intelligens”, som er relateret til alle de bevægelser som robotterne foretager, og den har de masser af. “Kognitiv intelligens” eller evnen til at tænke har de intet af. Som Marc Raibert siger: Vi kan få vores robotter til at foretage alle mulige mærkelige bevægelser, men de vel slet ikke forstå, hvis man beder dem on at hente en øl i køleskabet.

Lad det være sagt med det samme: Der er masser af nye interessante robot-tiltag på vej fra Boston Dynamics.

 

 

 

Læs videre

GRAKOM inviterede til KOMM-Dagen

Flere end 220 deltager havde tilmeldt sig det årlige arrangement, som i år havde ændret navn fra GRAKOM-Dagen til KOMM-Dagen.
Komm-dagen_05

Exoskeletter kan aflaste kroppen

På Sign Print & Pack er det muligt at se bl.a.exoskeletter og hvad de kan gøre for at undgå skader og nedslidning af kroppen. Kig ind i robothjørnet.
Exoskelet gør det tunge let

Én virksomhed, uendelige muligheder. Det er Ricoh på Sign, Print & Pack

For blot nogle få måneder siden overtog Ricoh forhandlingen af Quadient's færdiggørelsesmaskiner for det nordiske område, så derfor kan Ricoh nu tilbyde et fuldt end-to-end produkt program indenfor digitaltryk og færdiggørelse.
Jan_RDK1

Heidelberg fokuserer på software i skyen

Heidelberg udvider produktprogrammet med mindre, digitale trykmaskiner, og drejer virksomheden i en ny retning med fokus på mere digitalisering og software.
Heidelberg_web

De seneste nyheder

PR Offset køber From Grafisk

Der er gang i butikken hos PR Offset, som på Drupa skrev under på en aftale om en ny Heidelberg offsettrykmaskine, og nu annoncerer købet af From Grafisk i Kolding.
PR_01

HP lover nyt på storformatfronten i efteråret

På HPs stand på Drupa var det nyheder i Indigo- og PageWide-serierne, der var mest i søgelyset. Men snart loves der nyt i storformatsegmentet.
HP-Paula

Konica lancerede deres B2-UV inkjet

Konica Minolta havde premiere på deres nye B2+ UV inkjet, AccurioJet 60000 på Drupa samt deres nye high chroma tonerprinter med et udvidet farverum.
Konica_Druopa_01

Horizon demonstrerede den smarte fabrik på Drupa

Målet for Horizon er at vise, hvordan printleverandører kan skabe en "smart fabrik"
horizon_drupa_01