Hygiejne beskyttende overfladelakker til trykte materialer

PUBLICERET: 29 March 2021
OPDATERET: 29 March
Hygiejne forebyggende lakker til emballage. Foto: DS Smith

Engelske Touch Guard har indledt et samarbejde med DS Smith omkring hygiejne beskyttende overfladelakker. DS Smith’s krævende testprocedurer viser, at lakkerne afviser omkring 99% af alle de skadelige virus og bakterier, som overføres ved fysisk kontakt mellem mennesker  – også via emballageoverflader. Interessant i den nuværende Covid-19 situation, men også interessant i forbindelse med Kolera og andre farlige bakterie baserede sygdomme.

Lakkerne anvendes i konventionelle flexo-trykværker

Touch Guard har udviklet det patenterede koncept om, hvordan man kan overføre deres smitte forebyggende produkt til trykte materialer som en lak via et konventionelt flexo trykværk. Konceptet kan altså både anvendes ved smal- og bredbane flexo rotationsmaskiner og bølgepap maskiner, ligesom det naturligvis også kan bruges til offsetmaskinernes lakværker. De kan påføres både tykke substrater som bølgepap og tynde materialer som plastfilm, og de kan påføres på begge sider af substraterne i den udstrækning maskinerne kan tørre dem.

Vand-, solvent- og UV baserede hygiejne lakker

Julian Dugdale, som har opfundet konceptet og grundlagt Touch Guard, fortæller, at produktprogrammet omfatter vand-, solvent- og UV-baserede hygiejnelakker, mens der endnu ikke findes inkjet lakker. Dette er vel, principielt, ikke noget problem, da en række digitalmaskiner kan udrustes med konventionelle inline flexo-lakværker fra f.eks. Tresu, og spotlakering er fuldkommen uinteressant.

Touch Guards produkter er godkendt til kontakt med fødevarer

DS Smith sigter i første omgang på ydersiderne af emballagen, men ifølge Julian Dugdale har lakkerne langt bredere anvendelsesmuligheder, fordi de også er godkendt til direkte kontakt med fødevarer. De kan påføres på begge sider af både tykt bølgepap og tynde plastfilm, så de også kan anvendes i forbindelse med indpakning af f.eks. vakuumpakket fersk kød eller fisk og dermed reducere spildet af ferske fødevarer, fordi holdbarheden simpelthen forlænges. Man kan sige, at der er tale om et nyt produkt med meget store potentielle anvendelsesområder.

DS Smith meddelelsen finder du her

 

Læs videre

Faerch investerer stort i genbrug af fødevareemballage

Den danske producent af plastbakker til fødevarer, Faerch, har gennem de sidste fire år opbygget en genbrugsfabrik til PET-bakker i Holland.
faerch_04

Sidste chance for at deltage i Packnorth Awards

Om mindre end en uge slutter tilmeldingsfristen for årets Packnorth Award. Tøv ikke med at indsende bidrag til juryevaluering.
packnorth award

Faller bygger nyt trykkeri i Horsens

Faller Packaging har købt en 5.700 m2 stor grund på Erhvervsbyvej i Horsens.
august faller horsens

Hurtigere mere produktiv HP Indigo

Ny HP Indigo 200K vil give emballageindustrien et ekstra incitament til at skifte til digitalprint.
HP Indigo 200K

De seneste nyheder

Scanpack stiller det store spørgsmål: Gik du glip af fremtiden?

Dette års seminarprogram har fire fokusområder, der afspejler nogle af de mest afgørende faktorer for industriens fremtid.
scanpack-seminar

Kreativ konkurrence for designspirer på Sign Print & Pack-messen

Fremtidens Receptioner: Grafisk konkurrence for designstuderende på Sign Print & Pack i Odense 18. - 19. september 2024
reception

Drupa tiltrak væsentligt færre gæster end forventet

Besøgstallene på årets Drupa-messe er offentliggjort, og de må være en skuffelse for Drupa og Messe Düsseldorf.
drupa-besøgende

600 samlede og limede papkasser i timen med fuldt farveprint på alle sider

På Drupa præsenterede EFI sammen med Packsize en løsning til personaliseret fuldfarveprint på bølgepapkasser.
efi_drupa_01