Danske Lena Jakobsen hædret af HP for Women Printing A Mark

Tekst:Lis Lykke
PUBLICERET: 17 March 2021
OPDATERET: 17 March

Der er kvinder i den grafiske branche – også på lederposter. Men hvis man ser bort fra skiltebranchen, så er der ikke mange kvindelige ledere. Selv om det er et fagområde i rivende udvikling specielt inden for digitalisering, ses det ikke så voldsomt på kvindernes indtog på topposterne. Og der er stadig mange, der bliver overrasket over, at en kvinde kan svare kompetent på et fagligt spørgsmål. Samt ikke mindst skabe forretning.

Danmark er nok ikke det land, der halter mest bagud på dette område, men alligevel har HP fundet det bemærkelsesværdigt, at en af deres store forhandlere i Danmark ledes af en kvinde.

Kvinden er Lena Jakobsen, der er daglig leder af familievirksomheden EWJ A/S i Vejle. Virksomheden er leverandør inden for udstyr til storformat produktion, med printere, skæreplottere, RIP software, LFP forbrugsmaterialer med mere.

Lena Jakobsen viser, at Danmark trods alt er et land, med plads til at balancere et krævende job kombineret med et aktivt privat liv med mand og fire børn.

– Det er da stadig en mandsdomineret verden, også i Danmark. Men jeg har da markeret mig meget pænt i branchen, lyder det beskedent fra Lena Jakobsen.

HPs Celebrating Women for Printing A Mark har fundet sted op til Kvindernes Internationale Kampdag den 8. marts. Nedenfor et par af de kvinder, der udover Lena Jakobsen er blevet hædret for Printing A Mark.

Læs videre

Fortsat vækst i etiket- og emballagemarkedet

Det er opmuntrende at se, at digitale etiketter, emballage og udsmykning er i fortsat vækst, skriver Konica Minoltas Sacha-Vittorio Paolucci i en kommentar til markedsudviklingen.
KM_01

GRAKOM inviterede til KOMM-Dagen

Flere end 220 deltager havde tilmeldt sig det årlige arrangement, som i år havde ændret navn fra GRAKOM-Dagen til KOMM-Dagen.
Komm-dagen_05

Mercoprint køber Gerdøe Profil

Mercoprint fortsætter strategien med konsolidering inden for reklamebranchen med køb af virksomheden Gerdøe Profil i Vordingborg.
gerdoe og mercoprint

Johnsen Graphic Solution indgår partnerskab med Boostly

Johnsen Graphic Solutions og reklamebureaet Boostly har indgået et partnerskab med gensidige kompetenceløft for begge virksomheder.
johnsen_boostly_01

De seneste nyheder

Scanpack stiller det store spørgsmål: Gik du glip af fremtiden?

Dette års seminarprogram har fire fokusområder, der afspejler nogle af de mest afgørende faktorer for industriens fremtid.
scanpack-seminar

Kreativ konkurrence for designspirer på Sign Print & Pack-messen

Fremtidens Receptioner: Grafisk konkurrence for designstuderende på Sign Print & Pack i Odense 18. - 19. september 2024
reception

Drupa tiltrak væsentligt færre gæster end forventet

Besøgstallene på årets Drupa-messe er offentliggjort, og de må være en skuffelse for Drupa og Messe Düsseldorf.
drupa-besøgende

600 samlede og limede papkasser i timen med fuldt farveprint på alle sider

På Drupa præsenterede EFI sammen med Packsize en løsning til personaliseret fuldfarveprint på bølgepapkasser.
efi_drupa_01