Nordeuropas første Canon C10010VP står i Vordingborg

PUBLICERET: 26 October 2020
OPDATERET: 26 October

Det var egentlig en CV10000P at Jan Rechenberger og PartnerPrint havde skudt sig ind på. Men da chancen bød sig for at få den første Canon C10010VP i Nordeuropa, var han ikke sen til at slå til. Med den vil han gerne slå fast, at det sidste trykkeri endnu ikke er lukket i Vordingborg, som den lokale avis ellers var kommet til at skrive, da Centraltrykkeriet lukkede tidligere på året.

– Vi har vores kunder over det meste af Sjælland, men havde da gerne flere lokale. Vi fik lidt fra erhvervsliv og kommunen, da Centraltrykkeriet lukkede, men ellers arbejder vi for hele Sjælland og øerne og har såmænd også kunder i både Sverige, Norge og Tyskland, fortæller Jan Rechenberger. Han anslår at deres kundebase er på 2.600, hvoraf omkring 800 er aktive og har afgivet ordre inden for det seneste år.

Meget plads – meget udstyr

PartnerPrint har indrettet deres produktion i, hvad der tidligere var Jehovas Vidners Rigssal. Det skulle give god plads til en virksomhed af PartnerPrints type, hvor det er mand og kone der er beskæftiget. Men hvis man har investeret i så meget udstyr som Jan Rechenberger har, så skal man holde den nogenlunde slanke linje, for at kunne komme rundt mellem maskinerne.

Her er tre storformatprintere som, i de 2,5 timer jeg besøgte virksomheden, kørte uafbrudt uden manuel indgriben. De har en vertikalskære, kacheringsmaskine, skæremaskine, samlehæfter og en del andre efterbehandlingsmaskiner og så altså to tonerprintere af den forholdsvis store kaliber. Om investeringen i den nye Canon C10010VP siger han:

– Vi havde en rigtig god tonerprinter i forvejen af et andet fabrikat, som vi i øvrigt har valgt at beholde, men mulighederne for at printe på struktureret og syntetisk papir uden at hastigheden falder var bare attraktiv. Oven i dette er softwaren meget nemmere at styre og så er der mange muligheder der fx gør efterbehandlingen nemmere. Fx ”Stack & Cut”-funktionen, hvor jeg kan printe visitkort med print på begge sider og bruge udskydningsdata direkte i skæremaskinen, så kortene ligger færdig-stakkede, når de skåret.

Jan Rechenberger fortæller videre, at Prisma Prepare softwaren blandt andet har nogle meget spændende løsninger på fletning af variable data, som er nemme at bruge. Den kan fx automatisk generere QR-koder som kan indsættes som individuelle koder i billetter, invitationer eller takkekort med en eller anden form for personlig hilsen.

Det er også muligheden for at køre på højere gramvægte (helt op til 400 g/m2), som Jan er faldet for. Han tror på, at mindre gaveæsker og emballager er et stigende marked og kan med de 400 gram være med langt hen ad vejen. Han fortæller:

Kortere serier, mere kreativitet og mere genbrug

– Et af udfaldene af corona-krisen bliver, tror jeg, at langt flere opgaver bliver håndteret lokalt, små serier, mere kreativitet og også med større genbrug. Det er svært at håndtere med en webshop. Du er næsten nødt til at have direkte kontakt med kunden om udvikling af både ideerne og det muliges kunst. Når jeg er på messer, rager jeg alt mulig til mig for at se, om der er noget jeg kan bruge til mine kunder. Kunderne kan godt lide, at man kommer med nye ideer til dem. I foråret var jeg fx på My Vendo Fair i Odense, og det var meget inspirerende.
Om at investere så forholdsvis mange penge midt i corona-tid siger Jan Rechenberger:

– Vi har betalt næsten alt det andet udstyr, og med denne investering vil vi kunne have betalt alt ud, når vi når pensionsalderen. Det er en meget rar fornemmelse. Om vi så går på pension eller ej, det må tiden vise.

Jan Rechenberger laver en del kunsttryk til københavnske gallerier, hvor farveægtheden spiller en helt afgørende rolle.

Lang historie kort

Han har været med længe, den gode Jan Rechenberger. Han blev udlært som trykker i 1979 og stiftede ret tidligt egen virksomhed sammen med sin bror. De trykte blandt andet faderens musikundervisningsmateriale som bestod af nodehæfter og kassettebånd. Det førte til en tidlig investering i en digital sort/hvid printer. Kartoffelkuren tog livet af den forretning og sidenhen har han arbejdet hos blandt andre Sangill, Trekroner Offset og Gordon Grafisk. I 1996 startede han så småt PartnerPrint samtidig med at han arbejdede som freelancer hos Landau Grafisk. I 2006 blev PartnerPrint en fuldtidsbeskæftigelse og de sidste 14 år er det gået støt og roligt i den rigtige retning, ifølge Jan Rechenberger. Han er i hvert fald godt kørende med sin nye Canon C10010VP.

Læs videre

Servicevirksomhed i stabil udvikling

– En serviceaftale er billigere end et nødudkald og så medvirker den til færre produktionsstop samt længere levetid på dit udstyr, fortæller Lars Notlev.
grafiskrep_01

Rizon 10-robotten vinder Red Dot designpris

"Adaptive robotter!" Hvad er nu det? Det er intelligente robotter, som anvender kunstig intelligens (AI) og andre nye Industri 4.0 teknologier til både at se og føle omgivelserne og på basis af opsamlede input træffe de rigtige beslutninger.
Den adaptive Rizon 10 robot skriver med et konstant tryk på en touchscreen, som løbende bevæges

Print og Medier går sammen med Sign&Print

Efter at have arbejdet tæt sammen i syv år har Print og Medier og selskabet bag Sign&Print, AGI Publishing House, besluttet at lægge sig sammen. Så fremover kommer nyhedsbrevet, hjemmesiden og magasinet Print og Medier til at hedde Sign Print & Pack.
po

Beckhoff Automation viser ny modulær cobot på Automatica 2022

På Automatica 2022 i München i sidste uge tog Beckhoff det ret utraditionelle skridt at vise sin egen cobot - Beckhoff Atro - stadig på et prototype stadium. Det interessante ved Atro er, at det er en modulært opbygget cobot, så brugeren vælger selv - naturligvis afhængig af applikationen - om man vil anvende en 4-, 5-, 6- eller 7-akset robot og om man vil have længere eller kortere arme i hvert led. Det er virkelig noget nyt.
Beckhoffs nye modulære Atro cobot, vist som prototype på Automatica 2022

De seneste nyheder

Scanpack stiller det store spørgsmål: Gik du glip af fremtiden?

Dette års seminarprogram har fire fokusområder, der afspejler nogle af de mest afgørende faktorer for industriens fremtid.
scanpack-seminar

Kreativ konkurrence for designspirer på Sign Print & Pack-messen

Fremtidens Receptioner: Grafisk konkurrence for designstuderende på Sign Print & Pack i Odense 18. - 19. september 2024
reception

Drupa tiltrak væsentligt færre gæster end forventet

Besøgstallene på årets Drupa-messe er offentliggjort, og de må være en skuffelse for Drupa og Messe Düsseldorf.
drupa-besøgende

600 samlede og limede papkasser i timen med fuldt farveprint på alle sider

På Drupa præsenterede EFI sammen med Packsize en løsning til personaliseret fuldfarveprint på bølgepapkasser.
efi_drupa_01