Zaikio er ny åben og uafhængig platform for trykindustrien

Tekst:Lis Lykke
PUBLICERET: 14 September 2020
OPDATERET: 14 September

Trykkeriers udfordringer i dag er blandt andet at køre en omkostningseffektiv produktion, hvor oplagene bliver mindre og mere varierede. Samtidig skal samarbejdet med kunden også styres så effektivt som muligt. Løsningen er at etablere fuldautomatiske, integrerede processer på tværs af virksomhedsgrænser, der gør arbejdsgange og transaktioner mellem printere, softwareleverandører, udstyrsproducenter og leverandører langt, langt enklere, skriver Heidelberg i en pressemeddelelse.

Cirka et år efter at Heidelberg overtog den ​​cloudbaserede softwarevirksomhed Crispy Mountain af lancerer virksomheden Zaikio – en ny åben og uafhængig cloudbaseret samarbejdsplatform til trykbranchen.

– Med den åbne industriplatform Zaikio møder Heidelberg aktivt de udfordringer, som trykningssektoren står over for i den digitale æra. Dette markerer den næste milepæl i branchens digitalisering, udtaler Heidelbergs CEO Rainer Hundsdörfer i pressemeddelelsen.

Den nye platform forbinder branchens forskellige aktører

Zaikio forener alle, der er involveret i en trykopgave, på en enkelt platform ved hjælp af tre nøgleelementer. Den gratis Zaikio-konto giver hver bruger mulighed for at logge ind på alle tilsluttede softwaresystemer med et enkelt login. Zaikio Hub bruges til at administrere personlige og organisationsbaserede konti, der forbinder tjenester og software fra de forskellige udbydere – fra eksisterende software til apps udviklet specielt til Zaikio. Sidst men ikke mindst, står der i pressemeddelelsen, at Mission Control er trykkeriets digitale kontrolcenter. Alle data modtages her i en standardiseret form og kan læses, redigeres og gendannes af andre apps. Resultatet er ligetil, standardiseret dataudveksling mellem software, hardware og de involverede partnere, hvilket skaber grundlaget for end-to-end automatiserede proceskæder.

Et stort antal af branchens velkendte softwareleverandører er med fra starten, og der arbejdes på at få yderligere samarbejdsaftaler. Det vil betyde, at Zaikios fortløbende vil kunne tilbyde nye funktioner, og da Zaiko er cloudbaseret, vil udvidelserne være tilgængelige med det samme for alle.

Læs videre

GRAKOM inviterede til KOMM-Dagen

Flere end 220 deltager havde tilmeldt sig det årlige arrangement, som i år havde ændret navn fra GRAKOM-Dagen til KOMM-Dagen.
Komm-dagen_05

Mercoprint køber Gerdøe Profil

Mercoprint fortsætter strategien med konsolidering inden for reklamebranchen med køb af virksomheden Gerdøe Profil i Vordingborg.
gerdoe og mercoprint

Johnsen Graphic Solution indgår partnerskab med Boostly

Johnsen Graphic Solutions og reklamebureaet Boostly har indgået et partnerskab med gensidige kompetenceløft for begge virksomheder.
johnsen_boostly_01

Macrodot går konkurs og genopstår i en version 2.0

Pr. 1. januar 2023 har et nyt selskab set dagens lys. Det er Macrodot 2.0 ApS som er et fællesejerskab mellem ejeren af det tidligere Macrodot A/S, Sean Jälpelt Holm, og Nordsign.
macrodot_01

De seneste nyheder

Scanpack stiller det store spørgsmål: Gik du glip af fremtiden?

Dette års seminarprogram har fire fokusområder, der afspejler nogle af de mest afgørende faktorer for industriens fremtid.
scanpack-seminar

Kreativ konkurrence for designspirer på Sign Print & Pack-messen

Fremtidens Receptioner: Grafisk konkurrence for designstuderende på Sign Print & Pack i Odense 18. - 19. september 2024
reception

Drupa tiltrak væsentligt færre gæster end forventet

Besøgstallene på årets Drupa-messe er offentliggjort, og de må være en skuffelse for Drupa og Messe Düsseldorf.
drupa-besøgende

600 samlede og limede papkasser i timen med fuldt farveprint på alle sider

På Drupa præsenterede EFI sammen med Packsize en løsning til personaliseret fuldfarveprint på bølgepapkasser.
efi_drupa_01