NIZE equipment åbner nyt nordisk democenter

PUBLICERET: 13 July 2020
OPDATERET: 13 July

Nize Equipment har bygget et nyt nordisk demo-, uddannelses- og servicecenter. Her udstiller de bl.a. deres swissQprint-sortiment. Så nu kan nuværende og potentielle kunder fra hele Norden tage til Odder i Danmark for at få demoer og uddannelse samt opleve et levende servicecenter.

Om det er er tredimensionelle effekter som skal skabe en stopeffekt i butiksmiljøet, hospitalsvægge, der kan steriliseres med UV-lys eller helt specielle farver, så kan det hele demonstreres i det nye center.

– Der er meget, som tidligere kun kunne trykkes serigrafisk eller med specielle maskiner, som nu kan produceres digitalt. Men du skal kunne teste for at finde den rigtige måde at arbejde på. Det kan vi her, siger administrerende direktør og grundlægger Lars Nikolajsen hos Nize Equipment. Han fremhæver samarbejdet med swissQprints laboratorium i Schweiz, hvor deres egne kemikere er involveret og muliggør ting, man ikke har kunnet før.

Lars Nikolajsen er mærkbar stolt, da vi går rundt i det 1.200 kvadratmeter store center, som skal medvirke til at fordoble virksomhedens nuværende salg. Foruden swissQprint er der store skæreborde til stof, specielle maskiner til blindskrift og den specielle tapetmaskine, Dimense, der kan skabe struktureret tapet i små serier. Den første tapetmaskine er allerede sat op i Sverige.

Test, test og atter test. Meget af arbejdet hos Nize Equipment handler om at teste den bedste kombination af materialer og farve for sine kunder.

Farvesalget stiger

Naturligvis kunne de nye lokaler have fået en bedre start. Lars Nikolajsen havde håbet på et stort house-warming party i begyndelsen af maj, men corona-krisen kom på tværs.

– Maskinsalget er næsten helt i bund. Heldigvis er salg af farve 20 procent højere end sidste år, så kunderne har alligevel haft forholdsvis travlt. Et vellykket maskinsalg før krisen har betydet, at farven distribueres til flere kunder, og selv hvis man kun sammenligner forbruget i de maskiner, der er sat op i år, er farveforbruget ikke faldet, fortæller Lars Nikolajsen.

Og der er efterhånden mange maskiner på markedet. SwissQprint blev grundlagt i 2007 som selvstændigt firma. Det blev skilt ud af Zünd, som ønskede at fokusere på sine skæreborde.

– Der findes stadig storformatprintere fra Zünd-tiden i markedet. Derudover har SwissQprint nu leveret 1.200 maskiner over hele verden. Maskine nummer 12 var den første, der blev leveret til de nordiske lande, og den er stadig i produktion.

– Jeg var ansvarlig for stortformat på Zünd, så jeg havde historien med mig, da jeg blev bedt om at starte mit eget swissQprint for Norden i 2007, siger Lars Nikolajsen.

Zünds og swissQprints nordiske kontorer ligger kun få kilometer fra hinanden. Begge parter er imidlertid meget omhyggelige med, at der ikke er nogen forbindelser mellem dem, og at de aldrig deler forretningskritisk information. Nize Equipment markerer også sin uafhængighed ved at være forhandler af Cosign fræseudstyr, som i nogle sammenhænge er en konkurrent til Zünd.

Tredimensionel udskrivning er en specialitet i swissQprints maskiner. De bruges til at fange kundens opmærksomhed i butikken og bruges blandt andet af Lego og parfumemærker. Udskrivning med orange er en anden specialitet, her præsenteret af Nize Equipment’s marketingchef Anne Præstegaard.

Orange som mulighed

En nyhed hos swissQprint er muligheden for at tilføje en ekstra farve – orange. Ellers kan du blande frit i de maksimalt mulige ni farvekanaler. Ved at tilføje orange når du langt længere ude i farvespektret sammenlignet med traditionel 4-farve. Farver, der tidligere kun kunne opnås med farveblanding og dermed ikke var tilgængelige til udskrivning i digitalt storformat, kan nu genskabes med stor nøjagtighed.

Corona satte en stopper for åbningsfesten hos Nize Equipment. Men den har også ledt til nye måder at gøre tingene på.

– Vi skulle besøge en kunde i Finland, hvor maskinen stod stille. Det var forretningskritisk og krævede en specialist her fra kontoret. Men Finland blev lukket på grund af coronaen, fortæller Lars Nikolajsen.

– Vi sendte delene op til Finland. Derefter kunne vores tekniker, ved at udføre hele reparationen på en maskine i vores nye democenter via video, vise kunden trin for trin, hvordan det skulle gøres samt kontrollere, at det blev gjort rigtigt. På denne måde kunne maskinen adskilles, de nødvendige dele udskiftes og samles igen.

– Nogle ting vil vende tilbage til de gamle dage, når nedlukningen stopper. Men der erogså ting, som vil blive gjort på en helt ny måde i fremtiden. Coronaen har trods alt åbnet øjnene for en række helt nye muligheder.

Genbrug gamle maskiner

Noget, som Lars Nikolajsen ser frem til i det nye center er, at være i stand til at tage sig af gamle maskiner. Normalt vil en forhandler primært have fokus på at få de nye maskiner ud i markedet. For Nize Equipment er det lige så interessant at pleje og genbruge de maskiner, der allerede findes på det nordiske marked. Maskiner, som virksomheden har fulgt fra første dag og har en komplet servicehistorie på.

– For os er det det samme, og demomodellerne er fremragende. Der er ikke noget galt med dem. Vi lover den samme garanti og den samme kvalitet. Kunden skal bare acceptere, at det typisk er lidt langsommere.

For et par år siden skiftede swissQprint også til LED som en lyskilde. Hvis du kører meget, sparer du ved at skifte fra UV-lamper til LED. Dette har betydet, at nogle maskiner er udskiftet til nye. Derfor er der nu også ældre UV-maskiner tilgængelige, som kan være interessante for dem, der fx kun kører et skift.

– Når det kommer til brugt udstyr, er det bedst, hvis kunderne kommer på besøg. Så kan de køre deres egne job og opdage, at det er swissQprint-kvalitet, de få – også på de ældre maskiner.

– Og når de så er i huset, benytter vi naturligvis lejligheden til at vise specielle maskiner til blindskrift, konturskæring, fræsning og andre specialiteter, afslutter Lars Nikolajsen.

Både nyt og brugt swissQprint-udstyr passer ind i de 1.200 kvadratmeter nye lokaler.

Artiklen er skrevet af Peter Ollén

 

 

Læs videre

Fortsat vækst i etiket- og emballagemarkedet

Det er opmuntrende at se, at digitale etiketter, emballage og udsmykning er i fortsat vækst, skriver Konica Minoltas Sacha-Vittorio Paolucci i en kommentar til markedsudviklingen.
KM_01

Mercoprint køber Gerdøe Profil

Mercoprint fortsætter strategien med konsolidering inden for reklamebranchen med køb af virksomheden Gerdøe Profil i Vordingborg.
gerdoe og mercoprint

Papirmarkedet er stadig i opbrud

Stora Enso annoncerede sidste år, at de ville sælge fire ud af fem papirfabrikker. Nu laver de lidt om i den beslutning. I Holland er papirfabrikken Crown van Gelder, som bl.a. laver inkjet-papir, begæret konkurs.
maxau

Mercoprint og BEMRK går sammen

Pr. 1 februar samler Mercoprint og Bemrk kræfterne til én større og stærkere reklamevirksomhed med lokationer i Næstved og Glostrup.
mercoprint-bemrk

De seneste nyheder

Scanpack stiller det store spørgsmål: Gik du glip af fremtiden?

Dette års seminarprogram har fire fokusområder, der afspejler nogle af de mest afgørende faktorer for industriens fremtid.
scanpack-seminar

Kreativ konkurrence for designspirer på Sign Print & Pack-messen

Fremtidens Receptioner: Grafisk konkurrence for designstuderende på Sign Print & Pack i Odense 18. - 19. september 2024
reception

Drupa tiltrak væsentligt færre gæster end forventet

Besøgstallene på årets Drupa-messe er offentliggjort, og de må være en skuffelse for Drupa og Messe Düsseldorf.
drupa-besøgende

600 samlede og limede papkasser i timen med fuldt farveprint på alle sider

På Drupa præsenterede EFI sammen med Packsize en løsning til personaliseret fuldfarveprint på bølgepapkasser.
efi_drupa_01