Nyt ”Dansk produceret”-logo til tryksager

Tekst:Lis Lykke
PUBLICERET: 5 May 2020
OPDATERET: 5 May

jt-gruppen/postline AS holder til i Hedehusene. De har et store set-up til produktion af kuverter i alle farver og størrelser og kan trykke i alle de farver, der måtte ønskes. Og de leverer hurtigt direkte fra Hedehusene, hvor de også digital-afdeling og en dygtig grafiker til diverse opsætninger af tryksager.

Køge Kopi Center a/s holder, som navnet næsten siger, til i Køge. De tilbyder alt grafisk produktion in-house. De har udstyr til produktion i alle formater og farver. Og de leverer hurtigt direkte fra Køge.

De to virksomheder har det til fælles, at de leverer hurtigt direkte fra deres produktionsadresser i Danmark. Det er dette, der er vigtigt for denne lille artikel.

– Vi er mange grafiske leverandører, som har ansatte og det store set-up, netop til opgaver fra danske virksomheder og private til det danske marked. Og lige nu er det vigtigere end nogensinde at tænke ”Produceret i Danmark til Danmark”, fortæller Henrik Lund Sørensen fra jt Gruppen. Og Lars Pedersen fra Køge Kopicenter fortsætter: – Det har aldrig været vigtigere end nu, at tænke i danske arbejdspladser, i miljø og den grafiske branche i Danmark. Derfor anbefaler vi, at kunder, der køber grafisk produktion, tænker på hvor og hvem, der egentlig er producent. Fordi varen bestilles i Danmark, er det ikke sikkert, at den også produceres her i landet.

– Mange danske trykkerier får produceret i det østlige eller sydlige Europa. Det mener vi er helt forkert, og det ødelægger det danske marked, og det skaber ekstra transport og skader dermed miljøet, fortæller Henrik Lund Sørensen.

Med den frustration i bagagen gik de to i tænkeboks for at se om de kunne gøre noget for at synliggøre problemet og måske også afhjælpe det. Det er blevet til et fællesskab – i første omgang med de to virksomheder – der vil synliggøre at deres produkter både er bestilt og produceret i Danmark.

Henrik Lund Sørensen og Lars Pedersen inviterer gerne andre grafiske virksomheder, der producerer i Danmark til at blive en del af netværket: Produceret i Danmark til Danmark.

Læs videre

Fortsat vækst i etiket- og emballagemarkedet

Det er opmuntrende at se, at digitale etiketter, emballage og udsmykning er i fortsat vækst, skriver Konica Minoltas Sacha-Vittorio Paolucci i en kommentar til markedsudviklingen.
KM_01

GRAKOM inviterede til KOMM-Dagen

Flere end 220 deltager havde tilmeldt sig det årlige arrangement, som i år havde ændret navn fra GRAKOM-Dagen til KOMM-Dagen.
Komm-dagen_05

Mercoprint køber Gerdøe Profil

Mercoprint fortsætter strategien med konsolidering inden for reklamebranchen med køb af virksomheden Gerdøe Profil i Vordingborg.
gerdoe og mercoprint

Johnsen Graphic Solution indgår partnerskab med Boostly

Johnsen Graphic Solutions og reklamebureaet Boostly har indgået et partnerskab med gensidige kompetenceløft for begge virksomheder.
johnsen_boostly_01

De seneste nyheder

PR Offset køber From Grafisk

Der er gang i butikken hos PR Offset, som på Drupa skrev under på en aftale om en ny Heidelberg offsettrykmaskine, og nu annoncerer købet af From Grafisk i Kolding.
PR_01

HP lover nyt på storformatfronten i efteråret

På HPs stand på Drupa var det nyheder i Indigo- og PageWide-serierne, der var mest i søgelyset. Men snart loves der nyt i storformatsegmentet.
HP-Paula

Konica lancerede deres B2-UV inkjet

Konica Minolta havde premiere på deres nye B2+ UV inkjet, AccurioJet 60000 på Drupa samt deres nye high chroma tonerprinter med et udvidet farverum.
Konica_Druopa_01

Horizon demonstrerede den smarte fabrik på Drupa

Målet for Horizon er at vise, hvordan printleverandører kan skabe en "smart fabrik"
horizon_drupa_01