Kender du dit trykkeris energieffektivitet?

PUBLICERET: 5 November 2019
OPDATERET: 5 November

Den nye ISO-standard 20690 udviklet af Fogra gør det for første gang muligt at angive trykt output opgivet i kvadratmeter (m2) pr. energienhed (kWh).

Ressourceeffektivitet, processtyring og reduktion af enhver form for affald i hele forsyningskæden
betyder, at virksomhederne genererer mindre spild og derfor er mere profitable. Bæredygtig produktion resulterer i øget konkurrenceevne, forbedrer virksomhedens miljømæssig balance og hjælper den med nå sine mål, skriver Dr. Andreas Kraushaar fra Fogra i en artikel i deres seneste nyhedsbrev.

For de fleste trykkerier er elektricitet både den største og den dyreste form for energi på budgettet. Energieffektivitet er derfor en vigtig parameter uanset om du skal prøve at optimere eksisterende udstyr eller skal indkøbe nyt.

Det er nu muligt at optimere effektiviteten ved hjælp af standardiserede metoder. ISO 20690, som
er baseret på et Fogra-forskningsprojekt, vejleder om måling af strømforbrug for små og store digitale trykmaskiner i forskellige tilstande. Standarden giver mulighed for at sammenligne energieffektiviteten for to eller flere karakteristiske konfigurationer, fx bedste kvalitet (laveste hastighed), højeste produktivitet (højest hastighed) eller andre, alternative konfigurationer.

Denne metode giver et trykkeri en neutral metode til sammenligning af energieffektivitet.
Enten på tværs af virksomheder eller ved indkøb af nye maskiner. Udover elforbruget kan metoden også bruges til bygningsplanlægningsformål (strømforsyning) og beregninger på afkast (ROI).

Du kan læse mere her.

Læs videre

Print og Medier går sammen med Sign&Print

Efter at have arbejdet tæt sammen i syv år har Print og Medier og selskabet bag Sign&Print, AGI Publishing House, besluttet at lægge sig sammen. Så fremover kommer nyhedsbrevet, hjemmesiden og magasinet Print og Medier til at hedde Sign Print & Pack.
po

Ricoh femdobler indsatsen på Sign Print & Pack-messen

Med overtagelsen af Quadient har Ricoh valgt at femdoble den standplads på Sign Print og Pack-messen i Odense, som ellers var reserveret til Quadient. Jan Brændholt fra Ricoh fortæller, at de med det nye set-up har så meget at vise, at de lige nu er i gang med begrænsningens kunst.
RDK_quadient

Tag med på Burning Man og hør om 10 typer af innovation

Sign&Print i Odense den 14. og 15. september er lig med ny viden, ny inspiration og masser af nyheder fra udstillerne. På seminarscenen kan du blandt andet få en helt unik mulighed for et levende indblik i udbyttet at 7 kreative dage i Nevadas ørken.
Skærmbillede 2022-06-29 kl. 10.21.58

Kodak tilbyder alternativ skilteløsning til detailhandelen

Skiltning er en fuldstændig uomgængelig del af detailhandelen – fra indkøbscentre, modebutikker, supermarkeder og dagligvarebutikker til boligforbedringsbutikker, fødevarebutikker og mange andre detailforretninger. Som en del af butiksmiljøet og ofte som en del af butikkens indretning, udfylder skiltene forskellige funktioner.
kodak_ascend

De seneste nyheder

Dansk virksomhed vil vinde Packnorth Award med nyt emballageprodukt

Den danske virksomhed Grathwol oplyser, at de, som den første i verden, kan fremstille en PET-dåse med et låg af samme materiale.
Grathwol_01

Åbent hus hos Mark Andy og Pulse

Torsdag den 26. september 2024 kan du tage med til Mark Andy i Polen for at opdage, hvordan PureTones farvesæt og Monolox aniloxsystemet skaber nye muligheder på en moderne flexomaskine.
Heidi_Pulse

Hurtig omstilling på veje- og etiketteringslinje

Espera Nova er en serie af effektive veje- og etiketteringsmaskiner, som nu udvides med den nye  model Nova ES-E.
Espera_Linien

Gå ikke glip af Packnorth Award

Bidragene til årets Packnews Award kommer nu ind i en lind strøm. Det er fjerde gang, konkurrencen afholdes, og i år er prisoverrækkelsen tilbage på Scanpack-messen.
p-award_01