Producerede 3,2 milliarder trykprodukter sidste år

Tekst:Lis Lykke
PUBLICERET: 22 May 2019
OPDATERET: 22 May

De mange opgaver er løst af Onlineprinters-gruppen, der fejrer deres 15 års virke som e-commerce-virksomhed. De 3.2 milliarder individuelle produkter resulteredei en omsætning på mere end 200 millioner euro, skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

– I starten var vi et trykkeri, som drev e-commerce, i dag er vi en e-commerce-virksomhed, der trykker, fortæller dr. Michael Fries, CEO hos Onlineprinters, om firmaets transformationsproces. – Onlineprinters var en af de første onlineshops for tryksager i Europa, og som den eneste af de store onlinetrykkerier er vi opstået på baggrund af et håndværksmæssigt orienteret trykfirma. I den forbindelse foretog vi et kraftigt paradigmeskift: fra nul til hundrede procent online.

Samtidig med overgangen til online er virksomheden vokset løbende, og tilbage i 2017 købte de den britiske Solopress, og året efter var det danske LaserTryk, der blev købt ind i Onlineprinters-gruppen, der i dag er en af de største onlinetrykkerier i Europa.

Onlineprinter-gruppen beskæftigermere end 1.500 medarbejdere i Tyskland, Storbritannien, Danmark og Polen. De søger altid nye talenter, og har i nogle år tilbudt onlinemarketing-traineeships.

Konsekvent internationalisering

I samme periode er onlinetrykkeriet vokset kontinuerligt og har drevet internationaliseringen frem med succes. Siden 2008 har virksomheden under mærket Onlineprinters solgt sine trykprodukter i 30 lande – andelen af omsætningen fra andre europæiske markeder er således vokset støt. I 2017 overtog onlinetrykudbyderen den markedsførende britiske virksomhed Solopress, i januar 2018 blev overtagelsen af det danske onlinetrykkeri LaserTryk gennemført, som er markedsførende i Skandinavien. „Takket være denne konsekvente internationaliseringsstrategi er Onlineprinters-gruppen i dag med i top 3 blandt onlinetrykkerier i Europa og er således godt forberedt til fremtiden, siger Christian Würst, CCO hos Onlineprinters-gruppen. – Vi er også meget populær som arbejdsgiver og har i dag ansat flere end 1.500 veduddannede medarbejdere i Tyskland, Storbritannien, Danmark og Polen. Og vi er fortsat på jagt efter nye talenter. Vi har i nogle år tilbudt onlinemarketing-traineeships, som er meget efterspurgte. 

Digitaliseringen – fra shop til digital platform

– Vi har kunnet udnytte digitaliseringens disruptive kraft til vores fordel“, udtaler Würst, og han fortsætter: – For vi har drevet struktur- og kulturskiftet i virksomheden aktivt frem og således sikret vores konkurrenceevne. Vi beskæftiger os løbende med innovationer, vi analyserer markeder, vores data og afprøver nye teknologier. På den måde kan vi nå målrettet ud til kunderne, f.eks. med optimerede marketingtiltag.

– En webshop, som kun bruges som digital salgskanal til ens egne produkter, er ikke tidssvarende. Netop inden for B2B skal kunderne få en ægte merværdi ud over selve købet af produktet, kommenterer dr. Michael Fries.

Udviklingen hos Onlineprinters går derfor lige nu fra shop til digital platform, skriver de i pressemeddelelsen. Platformen samler marketing, salg og services og giver kunderne meget mere end blot muligheden for at købe et trykprodukt med et klik på musen. Takket være intelligent forbundne data får de passende forslag om andre produkter og services, som supplerer deres portefølje perfekt.

– I forbindelse med tiltaget med one-stop-shopping implementerer vi stadig flere produkter i vores portefølje. På den måde bliver vi en totaludbyder inden for printreklamer, siger CCO Christian Würst.

Læs videre

Fortsat vækst i etiket- og emballagemarkedet

Det er opmuntrende at se, at digitale etiketter, emballage og udsmykning er i fortsat vækst, skriver Konica Minoltas Sacha-Vittorio Paolucci i en kommentar til markedsudviklingen.
KM_01

GRAKOM inviterede til KOMM-Dagen

Flere end 220 deltager havde tilmeldt sig det årlige arrangement, som i år havde ændret navn fra GRAKOM-Dagen til KOMM-Dagen.
Komm-dagen_05

Mercoprint køber Gerdøe Profil

Mercoprint fortsætter strategien med konsolidering inden for reklamebranchen med køb af virksomheden Gerdøe Profil i Vordingborg.
gerdoe og mercoprint

Johnsen Graphic Solution indgår partnerskab med Boostly

Johnsen Graphic Solutions og reklamebureaet Boostly har indgået et partnerskab med gensidige kompetenceløft for begge virksomheder.
johnsen_boostly_01

De seneste nyheder

Åbent hus hos Mark Andy og Pulse

Torsdag den 26. september 2024 kan du tage med til Mark Andy i Polen for at opdage, hvordan PureTones farvesæt og Monolox aniloxsystemet skaber nye muligheder på en moderne flexomaskine.
Heidi_Pulse

Hurtig omstilling på veje- og etiketteringslinje

Espera Nova er en serie af effektive veje- og etiketteringsmaskiner, som nu udvides med den nye  model Nova ES-E.
Espera_Linien

Gå ikke glip af Packnorth Award

Bidragene til årets Packnews Award kommer nu ind i en lind strøm. Det er fjerde gang, konkurrencen afholdes, og i år er prisoverrækkelsen tilbage på Scanpack-messen.
p-award_01

Addbrand overtager ICE Kuvert

Addbrand køber ICE Kuverts aktiver med virkning fra 1. august 2024. Dette skridt markerer også et generationsskifte, hvor Nanna Enemark ansættes hos Addbrand i København for at fortsætte med at servicere kunderne
ICE-Addbrand